Inscriere la scoala - conditionata de rechizite
Nepotul meu va merge la scoala in toamna.
Inscrierea la Scoala Generala nr.198 din sectorul 6 este conditionata de aducerea unor rechizite, conform unui afis postat. Mai mult, sunt mentionate in mod expres rechizitele ce trebuiesc aduse.
Dupa ce Ministerul spusese ca nu se percep fonduri de clasa, scoala, etc, acuma au trecut pe taxe in natura.
Este la fel peste tot ?
Raspunsuri
roxana1974 spune:
hmm ciudat...
nu, nu este asa peste tot...
Serbanica talharica
ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...
angy11 spune:
Nu va mirati,s-a ajuns aici din cauza nesimtirii unor parinti care,considerand ca scoala e gratuita,nu trebuie sa le cumpere nici stilou,sau creion,iar acele coli A4,dosar plic,etc,sper sa nu aveti ocazia sa stiti la ce folosesc.
Fo,losesc la anuntarea parintilor ca copilul e corigent,repetent,sau exmatriculat pe baza absentelor,etc.
La fiul meu in clasa s-a cerut sa aiba o mapa,cu folii,in care sa le puna diverse lucrari,unele notate,pe care sa le vedem tot noi parintii si ce credeti au adus un sfert,costa cateva mii de lei vechi.
Va mai pot da exemple de la gradi,cuhartie glasata,etc..
Pai ce o sa cumpere invatatorul care abia are bani de paine,pt copiii nostri?
Din 2007 se vor reglementa lucrurile si o sa regretam fondul clasei,ca majoritatea scolilor vor fi private.
angy11 spune:
Nu va mirati,s-a ajuns aici din cauza nesimtirii unor parinti care,considerand ca scoala e gratuita,nu trebuie sa le cumpere nici stilou,sau creion,iar acele coli A4,dosar plic,etc,sper sa nu aveti ocazia sa stiti la ce folosesc.
Fo,losesc la anuntarea parintilor ca copilul e corigent,repetent,sau exmatriculat pe baza absentelor,etc.
La fiul meu in clasa s-a cerut sa aiba o mapa,cu folii,in care sa le puna diverse lucrari,unele notate,pe care sa le vedem tot noi parintii si ce credeti au adus un sfert,costa cateva mii de lei vechi.
Va mai pot da exemple de la gradi,cu hartie glasata,etc..
Pai ce o sa cumpere invatatorul care abia are bani de paine,pt copiii nostri?
Din 2007 se vor reglementa lucrurile si o sa regretam fondul clasei,ca majoritatea scolilor vor fi private.
Si acum sa raspund,pai daca jumate sau mai mult din parinti se fac ca ploua,cand trebuie copilului ceva,normal ca conditioneaza.
Daca s-a conditionat peste programa scolara,atunci e o problema!
m34 spune:
Daca ar fi rechizite pentru copii nu as fi comentat, este de la sine inteles ca trebuie sa ii asiguri copilului rechizite, carti si ce mai este nevoie, iar solicitarea lor la inscriere poate evita situatii neplacute cum scrie angy11, dar rechizitele solicitate nu sunt nici pe departe pentru folosinta prichindeilor din clasa I.
Sigur ca nu sunt de acord ca profesorul sa dea din buzunar bani pentru scoala. Scoala este serviciul sau, iar de la servici se iau bani (leafa), nu se duc ! In plus stim cu totii care este nivelul de salarizare in invatamant.
Dar hai sa va spun ce se cere:
- 50 coli xerox
- 10 mape plastic
- 5 dosare plastic
- 1 pix cu gel albastru
- 1 pix cu gel negru
- 1 creion 0.7 mm
Mi se pare nesimtire sa imi spuna si ce tip de pix si creion vrea, mai lipseste sa imi spuna marca si pretul minim, nu ?!
Nu este vorba de pret, ci de principiu: cum poti conditiona inscrierea la scoala de aceste lucruri, unele inutile in clasa I, mai ales la inceput ?
alinaxeni spune:
Angy11,presupunem din star ca acei copii care vor incepe clasa 1a vor ramane corigenti sau repetenti toti? Nu prea are logica explicatia asta.
alina
angy11 spune:
quote:
Originally posted by m34
Daca ar fi rechizite pentru copii nu as fi comentat, este de la sine inteles ca trebuie sa ii asiguri copilului rechizite, carti si ce mai este nevoie, iar solicitarea lor la inscriere poate evita situatii neplacute cum scrie angy11, dar rechizitele solicitate nu sunt nici pe departe pentru folosinta prichindeilor din clasa I.
Sigur ca nu sunt de acord ca profesorul sa dea din buzunar bani pentru scoala. Scoala este serviciul sau, iar de la servici se iau bani (leafa), nu se duc ! In plus stim cu totii care este nivelul de salarizare in invatamant.
Dar hai sa va spun ce se cere:
- 50 coli xerox
- 10 mape plastic
- 5 dosare plastic
- 1 pix cu gel albastru
- 1 pix cu gel negru
- 1 creion 0.7 mm
Mi se pare nesimtire sa imi spuna si ce tip de pix si creion vrea, mai lipseste sa imi spuna marca si pretul minim, nu ?!
Nu este vorba de pret, ci de principiu: cum poti conditiona inscrierea la scoala de aceste lucruri, unele inutile in clasa I, mai ales la inceput ?
Mihai
La noi la scoala se cere la inscriere in fiecare an un dosar plic,10 coli A4,3 plicuri ,3 timbre,atat.
Cu pixurile cu gel etc,consider ca s-a sarit calul.
angy11 spune:
quote:
Originally posted by alinaxeni
Angy11,presupunem din star ca acei copii care vor incepe clasa 1a vor ramane corigenti sau repetenti toti? Nu prea are logica explicatia asta.
alina
Evident ca nu,cine isi doreste asta,intamplator am vazut la ce folosesc,chiar sunt folosite,in secretariat nu tine nimeni evidenta colilor,sau a dosarelor,care le-au adus cei de a I,sau cei de a XII.
Am vazut cazuri in care recomnadata trimisa parintilor nu a ajuns la destinatie(parinti)ca a fost sustrasa de odrasla acestora,atunci se mai trimite una,etc.Daca nu sunt instiintati se considera ca nu s-a respectat procedura,in cazul asta raspund invatatorii,dirigintii,poate va lamureste careva de pe forum care e mai in masura,eu doar am vazut,nu m-am lovit de asa ceva.
Lona spune:
O foaie de hartie sau un birou, este ILEGAL. Orice conditionare in invatamantul de stat care este gratuit (si obligatoriu pana la un anumit nivel) este interzisa sub sanctiuni serioase.
Managerii de scoala incapabili sa-si gestioneze fondurile (care sunt, cu toata saracia) incearca. Tine, bine. Nu, asta e. Vreau sa vad si eu un singur exemplu de copil caruia i-a fost refuzata inscrierea sub acest motiv .
Exista cadru legal prin care scoala poate atrage atat fonduri extrabugetare, cat si sponsorizari, donatii etc. Cu trei topuri de hartie trimiti scrisori la toti parintii de scoala.
Eu locuiesc intr-un oras mic, deci cu o primarie saraca fata de alte localitati din tara. N-am auzit de asemenea conditionari, ba mai mult, la fiul meu care este in clasa a III-a la un liceu vocational s-a renuntat pana si la fondul clasei. De cateva ori pe an ii vine randul sa cumpere creta. Atat. Si scoala arata bine, mobilierul a fost schimbat de curand, baile sunt dotate, e cald.
M, intrebati-o pe secretara cum se "incarca" in gestiune cu acele consumabile. Se face act de donatie, sau cum?
Cary spune:
Noi nu am avut astfel de"surprize".
La fondul scolii s-au dat 200.000 de fiecare copil,iar la sedinta ne-am dat acordul sa se cumpere un xerox si coli xerox pentru a se multiplica la scoala testele copiilor.
In cazul cand, copilul meu sparge vreun geam,atunci se i-au bani din fondul scolii pentru a se pune geam nou.
Este vorba de Scoala 174 tot din cartierul Militari.
m34 spune:
Am dus, am rezolvat...
Aveti dreptate, si mie mi s-a parut ca nu e legal; intrebarea cu gestiunea ma face sa rad, un ras amar. Voi chiar credeti ca se mentioneaza undeva ceva ?! Ma gandeam si eu sa cerem adeverinta, ceva ca le-am dat ceea ce au cerut dar, cu gandul ca este posibil ca sa fie mai rau tratat copilul, am renuntat.
Sper ca macar sa le foloseasca la scoala, pentru scoala.