Va rog sa ma sfatuiti
Cum sa procedez ca sa determin si sa conving copilul ( 8,6 ani ) sa vina acasa dupa scoala, pe drumul cel mai scurt, fara sa-si piarda timpul aiurea, fara sa se incaiere cu diversi copii in curtea scolii. Am obosit si nu mai am solutii. Va rog sa ma ajutati.
Cand vorbesti cu el pare ca intelege, ca e deacord cu ce ii spui, dar a doua zi o ia de la capat.
Raspunsuri
CristinaT spune:
angajeaza pe cineva o perioada de timp care sa-l aduca acasa, sa-l supravegheze la lectii, nu stiu eu asta as face pentru fata mea.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006
corinadana spune:
Are dreptate Cristina, cauta si tu o vecina de acolo de la tine care nu lucreaza si da i un banut sa ti aduca copilul acasa. Asa o sa l stii mai insiguranta!
corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com
mirelam spune:
Parerea mea ca e cam mic sa-l lasi sa vina singur de la scoala.
Acum nu vreau sa te judec...poate chiar nu ai alta optiune.
Eu sunt o fire mai panicoasa si mi-ar fi frica sa-l las singur.
La varsta asta chiar daca par a intelege ce le spunem, sunt imprevizibili.
Si Andrei al meu (8 ani) cand ii spun ceva se uita in ochii mei si imi spune ca a inteles, vorbesc cu el ca cu un om mare si dupa 5 minute a uitat tot. Si cand greseste ceva si il cert, ii spun... uite mi-ai promis cutare lucru...zice da stiu ca ti-am promis dar am uitat.
sorinsonia spune:
Multumesc mult, nu ma asteptam sa mi se mai raspunda dupa atata vreme. Eu cred ca am rezolvat problema: am "convins" copilul ca e spre binele lui sa vina direct acasa. L-am urmarit vreo doua saptamani si i-am dat de inteles ca nu are incotro. Cand iese de la scoala are doar 10 minute sa ajunga acasa si sa-mi raspunda la telefon. Sper sa fie bine. ( Fiind mama singura nu-mi permit angajarea unei persoane pt. acest lucru.)
Va multumesc mult.
furni spune:
Bravo Sorinsonia, esti curajoasa ! Eu n-am curaj sa-l las singur. Si isi deschide usa si sta singur in casa ? Si-si face lectiile din proprie initiativa? Se uita ce are si se apuca de ele ?!
Esti tare !
Va pup.
sorinsonia spune:
Multumesc. Nu stiu daca e vorba de curaj, dar nu am avut alternativa. Am stat de vorba cu el si i-am spus ca nu sunt decat 2 variante: caminul saptamanal ( cu dezavantajele lui ) sau sa vina singur, sa descuie, sa se schimbe de haine, sa manance, si....daca vrea ...sa-si faca si lectiile. Bineinteles ca nu s-a intamplat dintrodata, si nu din clasa I. Ii dau telefon la ora stabilita,apoi ii mai dau vreo 2-3 telefoane pana vin eu acasa.
Si peste 3 luni implineste 9 ani. E "mare".