V-ati dat copilul la cresa ???

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana Sora spune:

CristinaA, fetita mea e tot la cresa de pe Tohani. Am dus-o in toamna prima oara, cand avea doi ani si doua luni. Mi-a racit de doua ori urat si n-am mai dus-o, la recomandarea doctoritei, care mi-a zis sa n-o mai duc la cresa pana in primavara. Am ascultat-o pe doctorita, desi acum regret. In putinul timp cat a fost in toamna la cresa, cerea in sfarist la olita, chiar daca tot in pampers facea. Incepuse sa vrea sa se imbrace si sa se dezbrace singura. De mancat, oricum manca singura. Am dus-o iar de de doua saptamani la cresa si deja fetita mea a inceput sa faca la olita. Vorbeste mult mai mult decat inainte, vine cu tot felul de idei de jocuri. Cresa e curata, cu educatoarele n-am avut probleme. A mea e mancacioasa si mereu cere cate de doua portii si nu e nici o problema.
Cu plansul... in toamna, mi-a plans cateva zile timp de 10 minute dupa ce o lasam acolo dimineata. La inceput am lasat-o pana pe la 3, o luam imediat dupa somnul de pranz. Acum o las pana la terminarea programului. Intr-o zi, m-am chinuit s-o iau de acolo, ca voia sa se mai joace cu copiii.

Partile negative la cresa:
-raceli
-doarme mai putin si copilul e putin mai agitat... Cel putin, a mea dormea la pranz 3 ore... La cresa, nu doarme mai mult de 1h din cauza ca toti copiii se foiesc, pe rand. Plus ca trebuie s-o trezesc la 6, ca sa ajung cu ea la 8 la cresa.

Partile pozitive:
-daca copilul face tot la pampers, va invata repede sa faca la olita
-devine mai sociabil, mai vorbaret, invata mult mai multe cuvinte, isi face prieteni... Cu prietenii de la cresa ne intalnim intamplator la locul de joaca, in parc, si sa vezi ce veselie e si ce club fac !
-invata sa se imbrace si sa se dezbrace singur, sa se joace si singur
-invata multe jocuri noi, poezii, cantecele, intr-un timp mult mai scurt decat acasa, chiar daca acasa sta toata ziua cineva dupa copil

Din experienta mea, as spune sa nu te lasi descurajata de raceli. Nu o duci acum la cresa, va incepe povestea cu racelile la gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arita spune:

Buna ziua tuturor,
urmaresc de mult timp discutiile de pe forum dar e pentru prima data cand intru.
Sunt una din mamicile care si-au dat copilul la cresa si am fost multumita. Desi la inceput a fost greu (vreo 2 luni), plangea dimineata, cand o luam era bine insa, dupa ce s-a obisnuit intreba de ce nu mergem si sambata la cresa. A crescut frumos, a invatat sa nu se pateze cand manca, bluzitele erau chiar curate ( avea si bavetica, dar oricum), mancarea era buna; si-a facut prieteni cu care ne intalnim si acum in parc la joaca. A invatat multe poezii, cantecele, au avut serbare de Craciun. Educatoarele au fost de treaba (erau asistente de fapt); cand s-a incalzit afara ii scoteau in curte. A racit de cateva ori, dar asta e inevitabil (pana pe la 7 ani toti copiii racesc). Este si aproape de casa cresa, ceea ce conteaza mult.
Daca ar fi sa mai am un copil tot acolo ar merge.
Ariana a mers la cresa Titan din Lunca Bradului, de la 2 ani si 2 luni la 3 ani. Acum are aproape 5 si este la gradinita. Au fost insa copii care au mers la cresa de la 1,5 ani si s-au descurcat foarte bine.

Mult succes si aveti incredere in copii si in educatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LindaZ spune:

Fetita mea merge la Cresa IV Titan din februarie, are un an si 9 luni. Nu stiam dinainte, dar in fiecare zi cand o las o imbrac cu haine de la ei, care sunt mereu curate si calcate si cu papucii ei de schimb adusi de noi. Pampersi, ceai (o cutie pe saptamana) si biscuiti aduc de acasa.
Ingrijitoarele sunt ok, n-am avut probleme cu ele, imi spun cand mananca sau nu, cand doarme sau nu. Ioana era invatata sa se trezeasca la 9,10 acasa, dar acum ne chinuim sa o aducem la 8, cum cer educatoarele, desi de multe ori ajungem la 9, ca sa doarma si ea de la 10 la 12 ca ceilalti copii, care de regula ajung mai devreme (cresa e deschisa de la 6,30 ). Prima saptamana nu a plans deloc, era bucuroasa ca merge la "bibi", a plans a doua ca facusem pauza 4 zile, apoi iar nu a plans. Acum e bine. Nu stiu alte crese de stat, dar din cate povesti am mai auzit, asa e chiar ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Buna fetele,
as vrea sa stiu daca e vreuna din voi care a dus copilul la Cresa de pe Compozitorilor si daca sunteti multumite de ea.
Merci.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Motzul si Prima aniversare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Un pic off-topic. Azi ii spune cel mijlociu surioarei lui : "Esti rea ca o doica !".
Am inghetat !(pe cel mijlociu il lasasem la doica 2 ani cind era bebe si se pare ca l-a marcat rau).

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Draga Liviana,
eu il am pe micutul meu la cresa de pe compozitorilor de anul trecut din martie. Per ansamblu sunt multumita. Chiar pot spune foarte multumita daca ma compar la situatii de acelasi den.
Directoarea este super super draguta. Eu am mers anul trecut la ea, fara nici o recomandare, fara nici un plic....
I-am dus bineinteles un buchet de flori si o sticla de wiskhy parca. Am asteptat cam o luna si jumatate pana s-a eliberat un loc. Cresa este curata, mancarea este buna. La fiecare grupa au grija de pitici 2 persoane, o asistenta si o ingrijitoare.
Eu sunt un pic nemultumita de program care nu este intotdeaua respectat. Adica, platesc de la 7 dimineata la 6 seara. Din pacate eu ajung chiar la 7 si 5 la cresa si... este primul copil iar educatoarele se plimba, trebuie sa mai pierd alte 3 minute ca sa le gasesc. Nu intodeuna. Doar una dintre ele. Seara ajung dupa un cross nebun prin oras in jurul orei 17.10 si,... iarasi este ultimul. Ma si simt nasol ca-mi dau senzatia ca pentru copilul meu pleaca mai tarziu acasa. Dar, asta este ghinionul meu ca nu stiu ce program de lucru au restul de 20 de parinti de la grupa.... La alte grupe sunt mai multi copii la ora la care il duc eu pe piciul meu.
Pot sa-ti spun ca nu a avut niciodata probleme cu stomacelul - de unde trag concluzia ca mancare este OK si igiena la fel. De altfel, poti vedea meniul pe toata saptamana afisat pe hol...
Nu mi se pare nici ca ar fi racit mai des decat ar fi facut-o oricum, chiar daca nu ar fi mers la cresa. Ex.: in iarna aceasta a racit o singura data si... cumva i-am transmis eu raceala... .
Cred ca are foarte mare importanta si doamnele care propriu ziy au grija de bebei, adica, grupa unde va nimeri...
Eu, pot spune ca pe una dintre doamne o indragesc tare mult. A avut mare grija de bebe al meu si are in continuare. Ce-mi place la ea... am vazut care aceeasi atentie o acorda la toti... Am urmarit-o cand nu stia ca nu este singura si... vorbea foarte-foarte frumos si dragastos cu toti copiii... Tare rau imi pare ca o sa ne despartim de ea la toamna...
Nu-mi vine in minte ce as mai putea sa-ti spun...
Daca vrei, intreaba-ma si-ti voi raspunde.
Si acum, dupa 1 an, la-as da la aceeasi cresa, nu regret alegerea facuta!

Laura mama lui Dimitrakis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Draga Liviana, cred ca mi-ai transmis un mesaj pe PM dar... sunt proasta si nu stiu cum sa-mi activez PM-ul...
Daca vrei da-mi un mesaj la cuclita2000@yahoo.com

Laura mama lui Dimitrakis

Mergi la inceput