Lubeck?

Lubeck? | Autor: trusty

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,
Va rog sa/mi dati si mie niste lamuriri daca aveti rabdare. Exista posibilitatea de veni in Germania cu o bursa pentru un an. Problema e ca un an trebuie sa fie un an si nu mai putin. Spun asta deoarece eu am doi copii care sunt disperati daca plec eu - nici nu le-am spus inca pana nu e definitiv. As vrea sa-mi spuneti cum m-as putea descurca avand in vedere urmatoarele:
-locatia este in Lubeck
-mi se asigura casa si masa si 500 euros lunar
Intrebarea care se pune este daca as putea sa-mi aduc copiii temporar la o scoala de stat si o ruda cu care sa stea si cati bani mi-ar trebui lunar. Copiii fac germana intensiv la scoala si cred ca mai mult de o luna nu le trebuie pentru acomodare. Acolo unde voi sta nu pot sa-i tin asa ca probabil va trebui sa inchiriez ceva. cat m-ar costa treaba asta lunar?
Uh, sper ca nu v-am obosit prea tare.
Multumesc mult pentru viitoarele raspunsuri.
Trusty

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns enn spune:

Draga Trusty,
eu la Lübeck n-am fost niciodata, dar din cīte stiu e un vechi oras hanseatic si trebuie sa fie frumos. Cu 2 copii + o ruda ai avea nevoie de un apartament de 2 camere cel putin, asta la noi īn Frankfurt ar costa cam 4-500 EUR lunar, īnsa acolo, fiind orasul mai mic, s-ar putea sa gasesti mai ieftin. Pentru scoala nu trebuie platit, dar daca stati departe, trebuie sa calculezi si transportul comun pentru copii + bona. La noi abonamentul lunar pt. un adult costa ca. 60 EUR, pt. copii scolari sigur mai putin, dar la 2 se aduna. Copiii au īngrijire medicala + medicamente gratuite. Nu stiu cum ai de gīnd sa faci cu ruda.
Ramīne mīncarea . Uita-te pe Viata īn Germania, acolo fetele īsi comparau la un moment dat cheltuielile lunare cu mīncarea. Si posteaza īntrebarea si acolo, poate sta cineva īn zona si te poate ajuta cu mai multe informatii.
Succes!
E.
Īnca ceva: copiii minori care traiesc īn Germania primesc din partea statului o indemnizatie lunara de 154 EUR. Ar trebui sa te interesezi daca banii astia ti se cuvin si tie, dupa mine asa ar trebui sa fie, dar sigur nu stiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

E greu de raspuns chiar si in linii genrale la intrebarile tale.
In Lübeck nu am fost, dar facem concedii pe undeva pe linga cam la 100Km, e la mare e zona turistica; cit priveste chiria trebuie interesat la fata locului 500€ fara incalzire pe luna ar trebui sa cam calculezi(e greu de raspuns de ex. pt. mine de neimaginat ce fel de locuinta e la 400€ in Frankfurt unde chiriile sint foarte scumpe din ce stiu eu). Si 2 camere tot iti trebuiesc, daca mai vii si cu o ruda. Pe urma sint cheltuielile lunare, mincare etc. Si mai trebuie sa te interesezi cu hirtogaraia, daca poti sa aduci copiii aici. Daca zici ca iti da 500€ pe luna, poate ai noroc sa primesti si alocatiile copiilor. Eu zic asa in mare ca cu 1000€ pe luna si putina economie, va puteti descurca. Pt. ca la chirie se mai adauga si apa, caldura, curent, telefon probabil daca vei avea nevoie.
toate cele bune
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trusty spune:

Multumesc din suflet celor care mi-ati raspuns, ma orientez mai bine acum. Amanuntele le voi mai cere cand voi fi sigura dar trebuia sa fiu, macar in mare, in tema.
E mare lucru sa te ajute cineva!
Trusty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Inca ceva: e posibil ca inca de la solicitarea vizei, in RO, sa trebuiasca sa prezinti acte cum ca ai deja locuinta asigurata (daca iei si copiii cu tine, trebuie dovedit ca locuinta e corespunzatoare, ca are X m patrati), plus ca ai finantare suficienta pentru toti membri. Eu stiam ca limita minima e de 500 € de persoana (la copii nu stiu cum e).

Bafta multa!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trusty spune:

Intentionez sa plec intai eu, sa vad despre ce e vorba si apoi sa-i iau cu mine. Ma intreb daca odata ajunsa acolo si demonstrand ca nu sunt ilegala, statul mi-ar oferi ceva facilitati pentru copii? Ma refer la asistenta medicala sau altceva.
Orice sfat imi e de ajutor, nu cunosc pe nimeni in Germ care sa-mi dea informatii in afara de voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enn spune:

Asistenta medicala e gratuita pt. copii, la fel si scoala. Si s-ar putea sa primesti si alocatie pt. ei. Nu stiu ce fel de bursa ai, unele fundatii (de ex. Böll) acorda bani in plus daca ai copii, ar trebui sa te interesezi. De asemenea ar fi bine daca fundatia/institutia care-ti acorda bursa te-ar putea ajuta si cu apartamentul. Universitatile au de regula apartamente pentru oaspeti, de asemenea si (e drept, putine) apartamente cu 2 camere la camin. Avantajul ar fi ca acestea-s mobilate, ca daca īnchiriezi un apartament nemobilat, īti vor trebui īnca o serie de lucruri pt. casa.
Eu zic sa incerci totusi, ar fi o experienta deosebita pentru voi toti.

Mergi la inceput