Sezatoarea canadiana (41)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns moosy spune:

Felicitari Ira pt job.... fa mama ca mine : trezirea la 6....dus bebe la grady la 7:30, condus pana la job la 8:30 (ca ii tare departe, peste mari si tari)muncit ...muncit...muncit..pauza masa cu DC ....plecat acasa la 4:30...ajuns la 5:15, 5 juma'.... bebe, masa, barbat, haine, aspirat, curatenie, shopping, plimbare afara...culcat bebe la 8 juma' si dai....la invatat. dar nu iau mai mult de un cursa odata, ca si asa ii nebunie deja. Sper sa termin si eu scoala in cam o suta de ani, aproximativ. Dar nu ne plangem... 9decat un pic )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Moosy, ai toata admiratia mea pentru forma maxima in tot ce intreprinzi:job, casa, familie, studii!mult succes mai departe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craitza spune:

Salutare, fetele !
Primiti printre voi si lume de la Quebec City ?
N-am apucat eu sa citesc tot-tot ce ati postat dar am vazut ca lumea se tine de scoli si facultati (credite etc) si-si cauta joburi incolo si incoace ... Bravo voua ca mai puteti sa faceti scoli ! Va urez din tot sufletul succes, si studentelor si celor in cautare de job-uri.

Si acum vreau sa-i raspund si eu fetei din Elvetia, cu nick-ul 'Pitecantrop' : ca om cu 7 ani de Canada in spate si tot atatea ierni canadeze la activ, si tot atatia ani de munca pentru un concern-colos canadian, te felicit pentru alegerea facuta de a ramane in Elvetia. Dupa umila mea parere, nu merita sa dai Elvetia pe Canada ... ! Stiu, stiu ... argumente gen cetatenie, drepturi, asigurari, rasism, tigani etc. Dar mie personal nu mi se pare ca ai avea vreun avantaj venind incoace daca zici ca de partea servici-ului e acelasi lucru. Si cetatenia nu te ajuta cu mare lucru : eu am stat 2 ani cu permis de lucru si pe urma mi-am luat rezidenta, cetatenie etc si n-am vazut nici o diferenta, in afara ca m-am dus sa votez si ca am putut sa-mi iau masina in rate in loc sa o iau cu banul jos. Cat despre alocatii, ajutoare etc pentru copii, de la un anumit prag de salarizare, nu mai primesti nici cat in Romania...
Repet asta este numai punctul meu de vedere ...
Si in plus eu sunt 'dezamagita' ca n-am reusit sa fac pasul invers cand am putut si am avut oferta sa plec la Laussanne ...
Bafta,

Capitolul 'Gradinite in Ca' prefer sa nu-l ating ca-mi creste tensiunea instantaneu ...

Sa luam din viata numai ce e bun !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Ira, felicitari pentru job, si poate te inspira Moosy, care este de apreciat .
Mai bine ca ai de unde alege, mai rau de altii ca mine care nu se pot hotara ce sa inceapa: alta scoala sau job . Copilul oricum ramane pe primul loc .

Ica

Propriile fapte te fac sa fii insemnat sau neinsemnat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Buna, ca tot ai intrebat Ira, va spun eu ce face ochinegri: foarte rau. Chiar vroiam sa va cer ajutorul, si ma tot chinuiam sa compun ceva ca eu n-am mare talent la scris (inginer…). Nu stiu daca stiti, a avut o sarcina foarte grea, placenta previa, complicatii, hemoragii, chemat 911 de cateva ori, a stat in spital o luna si a nascut pana la urma un copilas prematur, Mark, la 33 de saptamani. Acum are 5 luni si se pare ca nu totul e Ok cu Mark, in martie au RMN cu el pentru cap si atunci o sa aiba mai multe detalii.

Cum toate astea nu erau de ajuns saptamana trecuta a aflat ca Dan, copilul cel mare (3.5 ani) are autism. Nu stiu daca va puteti inchipui disperarea din casa lor. Problema este: ca Dan sa poata intra in niste programe de recuperare ii trebuie un diagnostic de la un “developmental pediatrician” iar o programare se obtine peste 6-9 luni (6 luni pentru un copil autist inseamna foarte mult, regresul se vede de la o luna la alta). Consultatia asta e gratis, e acoperita de OHIP, asta-i cauza ca se asteapta atat. Ei au cautat niste cabinete private, au gasit ceva in Etobicoke, dar costa 1800 $ consultatia. Cea mai mare problema a lor este ca o duc greu cu banii, numai el luceaza si se descurca greu 4 oameni dintr-un salariu nu prea grozav pentru Toronto. Ei pur si simplu nu au acesti bani, au deja datorii. Au incercat sa ia o linie de credit, dar nu le-a aprobat. Eu incerc sa strang ceva bani pentru ei. Daca vreti sa-i ajutati, scrieti-mi un pm si va dau adresa ei de acasa ca sa trimite-ti un cec sau bani in plic direct la ea, va dau si adresa ei de email daca vreti sa puneti mai multe intrebari. Orice suma este de ajutor si nu este prea mica. Pana acum eu am strans la serviciu 100 $, sper sa reusesc sa strang mai mult.
Multumesc mult, sper sa nu va suparati c-am scris aici, dar mie mi se rupe inima de ei, si as vrea sa-i ajut in vreun fel. Asa disperare n-am vazut niciodata credeti-ma.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Felicitari Moosy, esti super women !

Eu m-am decis : vreau un barbat cu job super tare, iar eu sa stau acasa si sa ma machiez, sa-mi fac masaje si sa mananc la restaurant.

In concluzie nu mai caut alt job, caut barbat periculos.Clau07 , asa e, quebecoisul a fost super gentil cu recomandarea, cand am sunat directoarea mi s-a adresat deja cu Irina - fara sa apuc sa ma prezint - si a fost atat de politicoasa...fara CV, lettre de presentation, fara nimic.

Intr-adevar recomandarile cantaresc f mult pentru ca asa e sistemul aici, se merge pe incredere. Din pacate nu poti primi recomandari de la familie, rude, ca asa s-ar rezolva toata lumea.

Eu am cerut recomandari de la fac., dar unii profi iti dau, altii nu, mi se pare si normal, chiar daca ai A+ proful ala nu stie nimic de tine ca om, si nu numai rezultatele bune conteaza ci si spiritul tau de munca in echipa, impresia pe care o faci, diplomatia, amabilitatea, optimismul, etc.

Recomandari se mai pot lua si de la fostii profi de la COFI. Pe mine m-au intrebat de la CPE-ul unde am fost angajata data trecuta daca am un nume de persoana rezidenta in qc care sa ma poata recomanda, era scris oficial, in documentul de angajare. Am dat un nume, o prietena de aici de pe forum, si surpriza, persoana a fost sunata acasa si a fost interogata la modul cel mai serios. Eu am ramas socata cand am auzit, credeam ca este doar o formalitate. Nu stiu ce lamuriri a dat, cert este ca am ramas angajata.

Miercuri am primele ore, n-am mai predat niciodata vioara in fr. Ore de pian am avut, dar terminologia difera.
Danutzu, imi urezi succes, ai ? Las' ca-ti dau eu tie..... meditatii la vioara, vrei-nu vrei, dar iti ofer numai o sarba romaneasca de la Buzau, nu cumva sa fie quebecoisa, doamne feri.

Sofie :)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Cricor

Buna, ca tot ai intrebat Ira, va spun eu ce face ochinegri: foarte rau. Chiar vroiam sa va cer ajutorul, si ma tot chinuiam sa compun ceva ca eu n-am mare talent la scris (inginer…). Nu stiu daca stiti, a avut o sarcina foarte grea, placenta previa, complicatii, hemoragii, chemat 911 de cateva ori, a stat in spital o luna si a nascut pana la urma un copilas prematur, Mark, la 33 de saptamani. Acum are 5 luni si se pare ca nu totul e Ok cu Mark, in martie au RMN cu el pentru cap si atunci o sa aiba mai multe detalii.

Cum toate astea nu era de ajuns saptamana trecuta a aflat ca Dan, copilul cel mare (3.5 ani) are autism. Nu stiu daca va puteti inchipui disperarea din casa lor. Problema este: ca Dan sa poata intra in niste programe de recuperare ii trebuie un diagnostic de la un “developmental pediatrician” iar o programare se obtine peste 6-9 luni (6 luni pentru un copil autist inseamna foarte mult, regresul se vede de la o luna la alta). Consultatia asta e gratis, e acoperita de OHIP, asta-i cauza ca se asteapta atat. Ei au cautat niste cabinete private, au gasit ceva in Etobicoke, dar costa 1800 $ consultatia. Cea mai mare problema a lor este ca o duc greu cu banii, numai el luceaza si se descurca greu 4 oameni dintr-un salariu nu prea grozav pentru Toronto. Ei pur si simplu nu au acesti bani, au deja datorii. Au incercat sa ia o linie de credit, dar nu le-a aprobat. Eu incerc sa strang ceva bani pentru ei. Daca vreti sa-i ajutati, scrieti-mi un pm si va dau adresa ei de acasa ca sa trimite-ti un cec sau bani in plic direct la ea, va dau si adresa ei de email daca vreti sa puneti mai multe intrebari. Orice suma este de ajutor si nu este prea mica. Pana acum eu am strans la serviciu 100 $, sper sa reusesc sa strang mai mult.
Multumesc mult, sper sa nu va suparati c-am scris aici, dar mie mi se rupe inima de ei, si as vrea sa-i ajut in vreun fel. Asa disperare n-am vazut niciodata credeti-ma.

Corina

Doamne dumnezeule mare, ma adun greu dupa ce citesc asa ceva.

Bineinteles ca o sa donam bani.

Macar 10 $ canadieni de caciula de aici, de pe forum, si tot facem de-o cheta buna.

Sanatate multa copiilor ! De cand a murit fata aia de pe forum, am cazut intr-o criza de depresie, efectiv mi-a fst f greu sa inteleg. Acum si Lili cu problemele ei !
O sa revin, trebuie sa o ajutam !

Mergi la inceput

Corina, in primul rand Lili are nevoie, mai mult decat bani in momentul asta, are nevoie de prieteni. Cand dai de asemenea greutati poti cadea foarte usor. Are nevoie de sfaturi, de cuvinte, de mangaieri, de cafele in oras, de socializare, de soarele de afara.

Apoi, Corina, pune te rog pe forum o adresa sau o casuta postala, sa trimitem bani in plic, pusi intr-o felicitare ca sa nu se vada.

Haideti sa-i ajutam pentru consultatia cat mai rapida. O sa reusim, cu siguranta, sa-i readucem zambetul pe buze lui Lili, cu foarte putin efort din partea noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timea spune:

Salutare!

Raspund la apel daca s-a strigat catalogul:)

Eu ma chini cu ultimele zile de sarcina... noroc ca-i maica-mea aici ca altfel nu stiu ce m-as face... daca as fi crezut ca o sarcina poate fi asa de diferita una de alta m-as fi gandit de 10 ori inainte a fac bb2...deja e in intarziere cu 4 zile si nici nu pare sa dea semne ca vrea sa vina. Sambata daca nu se intampla nimic imi face non stres test dar nu stiu exact daca imi si provoaca sau nu. Si cu ultimele intamplari nefericite m-am si panicat un pic:(

Timea si Mara 10 sept. 2004 si bb2 DPN 19 feb.2006
http://community.webshots.com/user/timea2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Da, Ira ai dreptate. Eu incerc sa-i incurajez cat pot, e cumplit, cumplit, Doamne, cate necazuri au unii intr-o viata. Ce sa zic, saraca Lili abia daca mai are glas uneori de suparare.
Acum mi-am dat seama ca nu stiu codul postal. O sun si iti trimit adresa ei pe pm. Nu stiu daca sa o pun chiar pe forum si nu vreau s-o mai bat la cap si cu asta. Eu plec acum de la serviciu, promit sa-ti trimit un pm diseara.
Multumesc mult.

Corina

Mergi la inceput