Fetele din America (61)
Raspunsuri - Pagina 11
Siminaf spune:
Lia stieee!!!
Asa este, Andreea, sintem angajati ca si team de manager-maintenance tech la complexul rezidential in care locuim. Nu e prea bine platita, dupa cum spuneam, dar noi ne descurcam acum cu atita. Adica ni se asigura un apt. cu 2 bedroomuri si o baie ( - laget de baie), evaluat la 850/luna, plus inca aprox. 1800/luna pt. manager + maintenance-ul pe care-l face sotul meu. Cind se elibereaza apartamente, tot sotul meu le repara (peretii, podelele, etc), le vopseste, le curata si atunci ia si bani in plus fata de orele normale de lucru. Deci sint luni cind avem si peste 2000/luna. Moamaaa, ce putin mi se pare cind scriu!!! Avind in vedere ca sintem manageri, nu platim la cablu TV, doar la net. Si... cam atit. Ideea ne-au dat-o niste buni prieteni din LA, care asta muncesc de 5 ani si mai au timp si de studii sau alt job pe linga.
In schimb, in zona noastra sint preturi mult mai jos de ce zicea Lia mai sus, de Sacramento, SF, SD sau chiar LA, desi sintem doar la 30 mile de LA. Case aici gasesti si la 120000, si la 200000, si la 400000, si evident ca, in functie de zona, poate ajunge pretul lor si la multe milioane!
In plus, eu nu suport caldura umeda si nici frigul. Si atunci, ce am fi putut alege mai bun? Lia are dreptate, fiecare are criteriile lui, deci ce-mi e bun mie, poate altuia chiar sa nu-i priasca deloc.
Cornelia, ce va tine acolo?
Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica
sinzi_ana spune:
Si eu am o mare problema cu gradinita...
Deci unul trebuie sa stea acasa...sau sa isi ia un job part time...altfel il vezi din joi in pasti???
Uf...
Iar ideea cu bunicii e cam aiurea...eu nu as putea locui cu soacra-mea sau mama mai mult de o saptamana!!!! hihi...
Iar in Romania nu as putea sa il trimit sa stau fara el...
Cam care este limita banilor cu care poti sa traiesti binisor??? O familie cu 1,2 copii???
Si de Florida ce spuneti? Cum e sa traiesti acolo?? Inafara de tornade...
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David
David
ruxij spune:
quote:
Originally posted by sinzi_ana
Si eu am o mare problema cu gradinita...
Deci unul trebuie sa stea acasa...sau sa isi ia un job part time...altfel il vezi din joi in pasti???
Uf...
Iar ideea cu bunicii e cam aiurea...eu nu as putea locui cu soacra-mea sau mama mai mult de o saptamana!!!! hihi...
Iar in Romania nu as putea sa il trimit sa stau fara el...
Cam care este limita banilor cu care poti sa traiesti binisor??? O familie cu 1,2 copii???
Si de Florida ce spuneti? Cum e sa traiesti acolo?? Inafara de tornade...
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David
David
Simina, ai vazut ca m-am prins?:))
Sinziana, depinde ce inseamna binisor si unde locuiesti. Ca nu e totuna cand dai 500 la chirie sau cand dai 1000. Costul vietii e important. Aici la mine cu 2000$ esti f. bine, in California e mai greutz, dar asa ca limita generala, as zice eu minimum 2000 pe luna. Asa dupa standardele mele, sa traiesc bine inseamna sa am bani de bona/casa/masini/vacante si sa mai si salvez bani de colegiu si pensie. Inca n-am ajuns acolo, dar mai sper:))
philip spune:
simina, ruxij, multumesc. eh, o sa vedem si noi cum ne-om descurca. eu pe soacra-mea nu mai am chef sa o aduc, mi-a fost de-ajuns, de aia imi tot fac probleme. pt mama e mai grelut sa vina ca ea e cu un contract de munca in italia si n-as vrea sa-i stric aranjamentele...pupi are abia un an jumate dar cred ca e normal sa ma preocupe deja aspectele astea, macar asa stiu si eu din timp ce sa fac. sa-l trimit in ro iese din discutie, nu-l pot trimite acolo, preaaaaaaaaaa departe.
sanziana, vezi ce greu e cu copilasii? uite la asta ma gandeam si eu cand am ramas insarcinata, ca nu ma imaginam toata viata stand acasa si crescand copii. cel putin la noi in baza, majoritatea sotiilor de militari sta acasa cu macar 2 copii. ei, dar de aici discutia se lungeste mult prea mult...
voi sunteti multumite de serviciile pe care le aveti? eu una stiu ca pot face mai mult si ma simt frustrata aici de cele mai multe ori...
venitul pe luna? eu as zice macar $3000, mai ales daca e si un junior.
pupici
philip&andreea
copilasi dragalasi
Siminaf spune:
Ramona, sint companii mari care cer sa ai ceva licente in domeniul real estate pt. asa un job, dar la fel de multe companii micute sau persoane private (cum este employerul nostru), care nu cer nici o certificare in domeniu. Noi nu aveam nici experienta. Cred ca depinde cum stii sa te vinzi la interviu. In ghilimele, desigur!
Eu stiu sa imbrac frumos ideile si frazele, nu in sensul ca as minti, ca te prinde imediat, ci in sensul ca prezint intr-un mod foarte frumos, nuin 2-3 cuvinte. Si asa m-am "vindut" si pe mine, ca mama, mama, ce tare-s eu in public relations si in sales (da' de unde, nu am facut in veci asa ceva!!!). Si la fel de bine l-am prezentat si pe sotul meu, care la vremea interviurilor nu prea vorbea bine engleza. Am fost doar la 3 interviuri si unii dintre cei 3 ne-a si angajat! Au pus accent, e drept, pe acte, adica sa fim legal aici. Si cred ca a contat si putin noroc: tipul, ownerul, e olandez de origine, sotia lui e nemtoaica de origine. Evident, sositi aici din adolescenta. Dar cred ca a contat faptul ca eram europeni.
Oricum, dupa 11 luni de cind lucram la ei, sint foarte multumiti. Ea imi multumeste de fiecare data cind ii inchiriez rapid cite un apartament, de unde deduc ca inainte stateau cu apartamentele goale mult si bine. Iar sotul meu face o super treaba, de ramine ownerul cu gura cascata uneori. Si, comparativ cu alte complexe ale lui, unde are angajati mexicani sau negri (nu o spun din rasism, ci pt. ca asta a fost concluzia), asta unde sintem noi arata super-lux, alea arata ca si cind nu ar munci nimeni acolo!
E rau ca nu ne creste salariul, desi la inceput asa au promis, ca dupa citeva luni ne vor creste salariul. Dar oricum, noi ne descurcam binisor deocamdata.
Cind ne vor creste pretentiile, vom cauta, evident, altceva.
Oricum, eu vreau sa fac ceva studii in domeniul meu, deci nu vom ramine o vesnicie in acest job.
Succes!
Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica
Llaura spune:
Cu taxele astea e mare complicatie, tinand cont ca el e intr-o tara, eu in alta, trebuie sa facem tax return in ambele, naiba stie. In 2004 am facut joint. Imi venise ideea ca daca e strain si a si plecat, poate primeste social security si medicare inapoi pe 2005, dar e doar o idee.
Nu alegem noi cine le face, le da firma la Price Waterhouse.
Om vedea. Imi vine ameteala cand ma gandesc cati bani facem si cum se duc aiurea.
iuliana spune:
Fetele, am si eu o rugaminte la voi ca sint in soc total. Am sunat la o agentie romaneasca sa vad de bilete de avion pentru per. 8 iunie-6 iulie SF-Bucuresti si ma costa 1700 de caciula. Cica astia de la KLM, Lufthansa si Air France au scumpit biletele groaznic. Mai stiti cumva vre-un travel agency sa vad si eu ce preturi mai sint?
Am fi vrut sa ne oprim si in Paris vreo 3 zile, iar pretul de 1700 e cel cu oprire.
Stiu ca ati mai vorbit de asta, dar nu am timp acum sa caut prin toate subiectele, asa ca va rog sa ma ajutati.
poze 1,poze 2,poze 3,poze 4,poze 5,poze 6,poze 7
Ramona J spune:
Multumesc mult. In NY se obtin greu asemenea joburi. Acum ne mutam in Texas si citind mesajele astea ne-am amintit ca exista si asa ceva. Sotul meu e tehnician dentar si i s-ar potrivi sa faca asa ceva. Daca to lucrezi la sales in office, cum aranjezi cu copiii? Eu am si ceva experienta in sales, deci nu ar fi problema. Sotul meu nu are experienta in domeniu, dar este priceput la chestii din astea si cred ca s-ar descurca. Ar fi o idee sa ne orientam spre asa ceva macar pentru o perioada. Care e job title pentru asa ceva? Aici nici macar nu vezi anunturi din astea.
Ramona J spune:
Important, am vrut sa intreb daca aveti asigurare medicala. Pe noi asta ne intereseaza foarte mult.