Caut urgent ceai de tortel

Caut urgent ceai de tortel | Autor: Lili_g

Link direct la acest mesaj

Buna ziua tuturor.
Caut urgent ceai de tortel. Tatalui meu i s-a depistat hepatita C, Analizele la ficat nu i-au iesit bine. Doctorul i-a recomandat doar viatmine si LIV insa am citit despre ceaiul de tortel ca este foarte eficient in tratarea bolilor hepatice.
In Rm Valcea nu am putut gasi nicaieri. Poate cineva sa ma ajute? Stiti cumva unde as putea gasi acest ceai?
Va multumesc anticipat, Dumnezeu sa va ajute in tot ceea ce faceti.
Elena

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Cele mai eficiente remedii naturale in tratamentul hepatitelor
PLANTE MEDICINALE
Rostopasca (Chelidonium majus)

Se ia sub forma de pulbere obtinuta prin macinare in piua sau cu rasnita electrica de cafea, urmata de cernere prin sita fina pentru faina alba. Doza este de 3 varfuri de cutit de pulbere, luata pe stomacul gol; planta se tine sub limba vreme de 10 minute, dupa care se inghite cu apa. Rostopasca este fara doar si poate panaceul in bolile ficatului, avand efect tonic hepatic, regenerativ hepatic, drenor biliar si hepatic, antiviral, colagog (stimuleaza formarea bilei), coleretic (favorizeaza eliminarea bilei). Rezultatele cele mai spectaculoase in tratamentul hepatitei se obtin prin asocierea sa cu alte doua plante, cu efecte deosebite asupra ficatului: turita mare si sunatoarea.

Atentie! Rostopasca este toxica, motiv pentru care nu va fi supradozata. Tratamentul cu rostopasca este de minimum trei luni: doua saptamani de administrare sunt urmate de o saptamana de pauza. La copii, doza este de un varf de cutit de pulbere pe zi, iar tratamentul se va face 10 zile, cu 10 zile pauza.

Turita mare (Agrimonia eupatoria) si Sunatoarea (Hypericum perforatum)

Cele doua plante se folosesc tot sub forma de pulbere cate o jumatate de lingurita din fiecare, de trei ori pe zi, putand fi administrate impreuna cu rostopasca. Turita mare este mai blanda ca actiune decat rostopasca, drenand ficatul si ajutand la regenerarea sa. Sunatoarea este una din plantele antistres redutabile, asigurand pacientului climatul psihologic potrivit pentru a se vindeca. In plus, sunatoarea, la fel ca si rostopasca, este o planta antivirala puternica, actionand direct asupra germenilor patogeni care produc boala.

Marul-lupului (Aristolochia clematitis)

Este stimulent imunitar si antiviral puternic, fiind utilizat mai ales in cazul hepatitelor virale, care nu cedeaza la alte forme de tratament. Ca si rostopasca, este o planta toxica in doze mari, motiv pentru care va fi administrata in acelasi mod descris mai sus.

Tortelul (Cuscuta europaea)

Este o planta parazita, cu un fir subtire, portocaliu, care creste atarnata pe frunzele de ceapa sau lucerna. Tratamentele cu el au dat rezultate uimitoare, fiind extrem de eficient mai ales in tratamentul hepatitei de tip B, cu antigen Australia. Se face un ceai din o lingurita de tortel, oparit cu o cana de apa. Se bea caldut, cate o ceasca inainte de fiecare masa. Nu se prepara decat atat cat se consuma o singura data. Cura dureaza 2-3 luni.

Secara

Sucul din mladite verzi de secara (mladitele pot fi obtinute si iarna, in ghiveci) sau chiar ceaiul de paie de secara (1-2 linguri oparite cu o cana de apa) are efecte spectaculoase de regenerare a ficatului. Se foloseste in cure de minimum 21 de zile. Se bea jumatatea de pahar cu suc pe zi sau trei cani de ceai de paie.
ALIMENTE-MEDICAMENT
Dintre legume si zarzavaturi se recomanda:
- salata verde: se foloseste mai ales cea creata, cu frunzele ceva mai tari, care, desi sunt mai aspre si destul de amare, au un efect puternic de drenare a ficatului si de stimulare intensa a activitatii sale. Se prepara cu putina sare, cu ulei de masline presat la rece si acrita cu suc de lamaie.
- sucurile de radacinoase: cel din radacina si frunze de patrunjel este antiviralul si drenorul cel mai puternic, urmat de cel de telina, morcov, sfecla rosie. Se face un cocktail in care se pun cate 50 ml din fiecare suc, care se bea pe stomacul gol, cu 15 minute inainte de masa principala.

Dintre fructe, cele mai eficiente sunt:
- catina este deopotriva drenor, stimulent hepatic si stimulent imunitar. Sucul se prepara prin zdrobirea fructelor (eventual cu un mixer), neurmata de filtrare. Se consuma 5-6 linguri pe zi, simplu sau diluat cu apa.
- merele, gutuile, strugurii: sucurile din aceste fructe sau chiar fructele ca atare pot ajuta foarte mult in vindecarea acestei afectiuni. Daca hepatita este combinata cu constipatia, este in mod special indicat sucul proaspat de prune.
ALTE MIJLOACE DE TRATAMENT
Medicamentele naturale care au dat rezultatele cele mai spectaculoase sunt: LIV 52 (ajuta la regenerarea celulei hepatice, il gasiti in farmacii sub forma de tablete), ELCOHEP (este creatia doctorului Ladislau Elethes din Oradea), SPIRULINA (se administreaza in cure de 30 de zile, va recomandam comprimatele de alge, produse la Institutul de Ecologie Aplicata Bucuresti).

Cura de ape minerale facuta in statiunea Olanesti este foarte eficienta in aceasta categorie de afectiuni. Este indicata pentru recuperare dupa hepatita, precum si pentru tratarea hepatitei cronice si a hepatitei cronice evolutive. La Olanesti, sunt peste 30 de izvoare de ape minerale sulfuroase, clorurate, slab iodurate, bromurate, sodice, calcice, magneziene, oligominerale, hipotone, izotone folosite pentru cura de ingestie (interna). Proprietatile terapeutice ale apelor de Olanesti sunt potentate de aerul ozonat, puternic incarcat cu ioni negativi, si de climatul de crutare, conferit de altitudinea la care este situata statiunea.

Odihna, aerul curat si iubirea sunt mijloacele de care, din pacate, foarte multi pacienti si terapeuti uita. Organismul uman este capabil sa lupte singur si sa se refaca, dar trebuie ajutat. Acordati-i constant aceste trei panacee si este posibil sa va uimeasca rapiditatea cu care el va reactiona pozitiv.

In ultimul timp se foloseste pe scara larga tratamentul cu Interferon si Ribavirina care a dat rezultate saisfacatoare.Acest tratament se aplica sub o stricta supraveghere medicala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Multumesc frumos pentru informatii Natasa.
Sper sa ma ajute cineva si sa gasesc acest ceai.

Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petike spune:

Nu stiu pe cat de actual mai este subiectul cu hepatita C pentru Lili_g. Eu nu de mult am dat peste acest forum, si pentru ca si eu am avut hepatita C imi permit sa intervin si eu la aceasta discutie.
In cazul meu hepatita a fost depistata intamplator in vara anului 2004 si dupa multe obstacole pe care a trebuit sa le parcurg, in luna octombrie a aceluiasi an am putut incepe tratamentul cu COPEGUS, respectiv PEGASYS. Tabletele de Copegus contin cate 200 mg de ribavirinum, iar Pegasys 180 #181;g este sub forma de injectie compus din alfa-2a-interferon si Mn=40 000 molecule bisz-monometoxil-polietilen-glicol. Este vorba de acelasi tratament care este amintit mai sus si de catre Natasa. Dupa 6 saptamani de tratament viremia nu a mai fost detectabila dar datorita mutatiilor pe care e capabila sa faca acest virus C, tratamentul trebuia continuat pana la un an cand viremia a fost tot nedetectabila. Dupa aceasta a urmat o perioada de 6 luni fara tratament, cand s-au recoltat din nou probe biologice pentru stabilirea viremiei, care a fost din fericire tot nedetectabila.
Bineinteles, acest tratament alopat am combinat si cu diferite tratamente naturiste din plante medicinale. Tot aici trebuie sa amintesc si de faptul toate tratamentele de mai sus nu ar fi dus la bun sfarsit decat cu ajutorul lui Dumnezeu. Deci munlta si multa rugaciune! Caci precum se poate citi si din Biblie numai Isus este capabil sa vindece orice boala. Eu personal sunt convins, ca fara ajutorul lui Isus nu a-s fi ajuns nicaeri!
Deci, in final am reusit sa stabilizam boala de ficat. Iar in continuare trebuie tinut regim alimentar cu eliminarea complata a alcolului etc.
Pentru cei neavizati trebuie sa specific ca datorita costurilor foarte mari a celor doua medicamente de mai, acest tratament se aproba doar de catre o comisie a Casei Nationale de Sanatate (daca se aproba!). In cazul meu aprobarea din partea CNS a venit foarte tarziu, fapt pentru care am fost nevoit sa apelez si la alte surse. Astfel mi-a mai ramas o parte din medicamente, pe care sunt dispus sa le pun la dispozitia celora care au nevoie de ele! De asemenea pot sa ofer celor interesati si plante medicinale pentru tratarea hepatitei din care am consumat si mai consum si in continuare.

Mergi la inceput