Dr. Denisa Protopopescu
Raspunsuri - Pagina 4

crinuta71 spune:
Sper sa nu va suparati ca scriu la acest subiect desi nu eu am deschis subiectul, dar ma interesau si pe mine parerile voastre despre aceasta clinica asa ca am citit si eu, si va multumesc ca m-ati ajutat sa iau o decizie (ma bucur ca sunt fete care desi au avut experiente negative au gasit puterea sa scrie totusi prin ce au trecut astfel incat sa poata alte fete, daca vor, sa evite altadata aceste situatii).
Vreau sa spun si eu doar ceea ce a zis cineva de aici, ca e important sa fim atente ce clinica si ce medic alegem, sa ascultam si sa analizam parerile tuturor. Eu nu am sa merg la aceata dr. si pentru ca nu-mi place ce s-a scris aici. Stiu ca intotdeauna vor exista pareri pro si contra, dar o fata care a facut cativa ani tratamente cu acelasi dr., are motive intemeiate cand spune ca este dezamagita, e sigur. Nici eu nu am ascultat sfaturile si experientele altora si m-am aruncat sa fac FIV intr-o clinica (nu e vorba de Medsana, ci de alta clinica) si acum imi pare rau ca nu am luat in seama ce mi s-a povestit inainte (nu numai de catre persoane de pe forum). Desi de ani de zile faceam tratamente acolo (si niciodata nu a fost nimic pe gratis), dupa ce era sigur ca nu se mai pierd banii pentru FIV, s-a schimbat TOTAL atitudinea celor de acolo fata de noi (am fost tratata oribil). Va spun toate astea pentru ca am patit asa din cauza ca nu am ascultat parerile celor nemultumite. Si eu eram pe ganduri sa aleg pentru urmatorul FIV Medsana si pe aceasta dr.. Dar datorita la experientele prin care au trecut si pe care mi le-au povestit niste fete foarte dragi mie de pe acest forum, nu mai vreau sa merg la Medsana. Pentru ca de data aceasta am de gand sa ascult si experientele altora, am vazut pe pielea mea ce inseamna sa crezi „mie nu mi se va intampla asta”. Si sper sa ma ajute Dumnezeu si am sansa sa aleg mai „bine” de data aceasta, pentru ca acum (dupa un FIV) STIU ce important e psihicul in acest tip de tratament si felul cum esti tratat de cate echipa care iti face FIV-ul. Va doresc la toate sa nu mai aveti niciodata experiente atat de neplacute incat sa nu mai doriti sa refaceti tratamentele in aceeasi clinica. Eu ma bucur ca s-a deschis acest subiect si ca fiecare si-a spus propria parere despre aceasta clinica, dr. si despre partea cu embriologii (buna sau mai putin buna) pentru ca inca oscilam uneori intre alegerea clinicii si medicului cu care vreau sa fac urmatorul FIV (iar une din optiuni era chiar acesta dr. si aceasta clinica). Si nu stiu ce m-as fi facut daca ar fi fost sa mai trec din nou prin experiente atat de neplacute, mai ales in aceea perioada a FIV-ului, cand psihicul este atat de sensibil. Daca nu as fi aflat experientele voastre, poate ca asa s-ar fi intamplat.Cecilia, Lachi si Cami
Va pup pe toate fetele si sa speram ca TOATE vom reusi sa ne implinim visul cat mai curand, indiferent unde si cu cine vom face tratamentele
poze

zisaCami spune:
Buna fetelor,
Nu am uitat sa scriu, insa va fi un mesaj destul de lung si inca nu am timp. Incerc mai pe seara, daca nu reusesc o voi face cel tarziu maine.
Cami

danita spune:
salut fetelor
sunt si eu pacienta denisei si sper sa nu ma dezamageasca... e f important ptr mine si ptr viitor . sper sa fie ok si keep in touch .. luna asta va fii un countdown ptr mine;)
pupici

ceciserban spune:
Crinuta te pupic dulce.
Danita sa nu-ti pierzi speranta si credinta in Cel de Sus,ca in fond asta conteaza cel mai mult.Iti tin pumnii sa spargi tu gheata si sa fii prima care reuseste la Medsana dintr-un lung si nefericit de nereusite.
cecilia

Andrusha spune:
Mai fetelor dragutselor,am aflat io ca in tarile civilizate ar exista, pentru doctorii care fac fertilizari o statistica a procentelor de reusite si in functie de asta devine mai cautat, mai bine platit ... etc... etc. Si uite ca ma gandeam daca in romania noastra draga exista asa ceva?? Ca in contextul asta... fiecare doctor si-ar da silinta sa faca treaba de calitate, ar accepta doar cazuri care intr-adevar ar avea o sansa prin fiv si s-ar inlatura destul de multe necazuri cu care ne ciocnim. Aveti idee daca exista asa ceva? Si daca nu exista .. hmm...nu se poate face ceva ca aceste statistici sa existe?
Sper sa nu fiu off topic, ca scriu si eu pe-aci,, dar mdeh tare ma intereseaza acu', dupa ce-am citit pe aici, cam care ar fi procentul de reusite in cazul doctoritei Protopopescu si implicit al clinicii Medsana.
A

zisaCami spune:
Asa cum am mai spus eram datoare cu niste explicatii.
Sunt pacienta doamnei dr. de 6 ani. I-am fost extrem de recunoscatoare ca mi-a descoperit endometrioza si m-a operat laparoscopic in mai 2000. A fost prima ei operatie laparoscopica si s-a chinuit 3 ore. Eram foarte bucuroasa ca nu m-a operat clasic si nu ramasesem cu urme.
Apoi mi-a spus ca singura solutie e FIV-ul, sotul avand oligospermie si ca nu exista tratament care sa-i imbunatateasca situatia prea mult. In momentul acela nu dispuneam de bani pt. FIV. Intre timp am aflat motivul pt. care sotul avea spermograma proasta - seminom ( cancer testicular ) si am fost nevoiti sa ajungem in Canada( datorita a 3 rezultate contradictorii in Romania ) , unde a facut radioterapie.
In 2003 am constatat ca endometrioza mi-a reaparut, asa incat am facut a doua operatie in martie 2004. Aveam atata incredere in dumneaei incat am venit special din Canada sa ma opereze a doua oara, desi operatia acolo m-ar fi costat cat as fi cheltuit pe biletele de avion pentru un drum in plus .
In 2004 am facut 2 FIV-uri nereusite in Canada, intrucat aveam acolo congelata o proba de sperma, inainte de radioterapie.
Pentru cel de-al 3-lea FIV ma programasem in lotul de oct., la Medsana, cu d-na dr. Din cauza unor analize care nu mi-au iesit bine am amanat FIV-ul in noiembrie, pt. ca trebuia sa tratez ureaplasma . Din cauza trat. pt. ureaplasma nu am mai putut face analizele genetice la timp, asa incat am inceput trat. pt. FIV ( Dipherelin 3,75 ). Am primit rezultatele exact in ziua in care am inceput stimularea FSH ( Gonal + Menogon ). Rezultatele nu erau prea bune si sotul meu dorea sa stopez tratamentul. Eu mi-am asumat riscul de a face avort terapeutic, in cazul in care as fi ramas insarcinata, iar copilul ar fi putut avea Sindrom Turner ( deviatii de sex ). Am continuat avand promisiunea dumneaei ca voi face ET-ul la 3 zile. In ultimul moment mi-a spus ca nu se poate, ca embriologul grec are o problema personala si tb. sa plece in Grecia! Sau exista varianta sa-mi faca ET-ul la 3 zile, insa riscul era sa nu am ovocite dezvoltate suficient, din cauza ca raspundeam greu la tratament. In timpul stimularii mi-a prescris aceeasi doza ca si in Canada, fara sa tina cont ca acolo inhibarea hipofizei s-a facut treptat ( cu Synarel spray de 2 ori / zi, timp de ~ 4 sapt. ), iar la Medsana s-a facut brusc cu o singura doza de Dipherelin, acest fapt necesitand o stimulare mai puternica. In plus, in Canada am facut tratamentul ( protocolul lung ) in functie de ciclul meu si nu in functie de programul embriologilor. Prima dozare de estradiol ( dupa ce am inceput injectiile FSH ) a avut loc dupa 6 zile de stimulare ( in Canada la 2 maxim 3 zile, dupa care ma sunau sa-mi spuna ce doza de injectii sa-mi fac). Atunci a vazut ca nu raspund bine la trat., mi-a marit doza, dar mi-a spus ca e prea tarziu, ca nu se mai poate face nimic, decat sa crestem foliculii care s-au format deja. Erau 11. Inutil sa mai spun ca am avut doar 5 ovocite, fecundate toate cu ICSI, doar 2 embrioni de calitate ( 4 celule ), 2 x 2celule si unul fragmentat. Mi-a pus 4, asa ca sa nu zic ca nu am mai putin, pt. ca eu le reprosam celor din Canada ca nu vor sa-mi puna mai mult de 2 embrioni! Nu am putut sa-mi explic de ce in Canada cu 36 de injectii FSH ( 24 Gonal + 12 Pergonal ) am avut 14 foliculi, 12 ovocite, 9 embrioni din care au pastrat 5 x 8 celule si 2 x 6 celule; iar la Medsana cu 58 de injectii ( 28 Gonal + 30 Menogon ) am avut 11 foliculi, 5 ovocite si doar 2 embrioni dezvoltati normal ( 4 celule la 48 de ore )?
Ca sa nu mai spun ca in Canada ma sunau in permanenta sa-mi aminteasca de programari, analize, doza de injectii, nr. de embrioni rezultati. Aici o sunam disperata sa aflu cati embrioni am si cu mare greutate mi-a trimis un SMS, dupa ore intregi de insistente. Pana la FIV imi raspundea aproape in permanenta. Dupa rezultat am sunat mai mult de o luna sa ma duc la control, insa nu mi-a raspuns, nici macar la SMS-uri. Cu exceptia celor de felicitari ( Craciun + Anul Nou ). In sfarsit, am reusit sa ma duc la control. Si mi-a mai spus ca sunt ok si totul e normal! Nu-mi mai pomenea nimic de endometrioza, desi pe tot parcursul FIV-ului a fost prezenta ( sub 1 cm - nu punea probleme ). La insistentele mele a constatat ca endometrioza exista inca, dar s-a micsorat cu 1/3 datorita injectiei cu Dipherelin. Inutil sa spun ca mai aveam si un mic nodul fibromatos, de care nu a mai pomenit nimic. Am simtit ca a fost un control facut "ca sa fie bifat", dupa cum spunea si Lachi.
Apoi imi spune ca au reusit o gramada de fete din lotul meu si acum se duc la control, gravidute in 3 luni! Si ca s-o sun cand sunt pregatita sa incepem urm. FIV! Fara sa-si puna problema daca mai vreau, daca mai am bani sau daca mai rezist psihic!
I-am spus cat am putut de delicat ca sotul meu prefera sa facem in Canada, mai ales fiind vorba de probleme genetice, iar in Romania nu exista tehnologia necesara pentru a face diagnostic de preimplantare! I-am solicitat un referat cu tot ce privea FIV-ul, analize, rezultate, etc. pt. clinica din Canada ( asa mi-au solicitat, eu intre timp luand leg. cu ei ). A fost foarte amabila, s-a oferit chiar sa comunice prin fax sau e-mail direct cu ei! Am sunat-o cu regularitate timp de 3 sapt. ( desi dumneaei mi-a spus cand sa o sun ) ... cu mare greutate am reusit sa iau asa zisul referat ... am ramas de-a dreptul surprinsa ... erau cateva randuri, pe mai putin de o pagina in care nu spunea mai nimic, iar ce spunea era mai mult eronat:
- nu spunea ce protocol am urmat, in ce zi a ciclului am inceput trat., ce tratament de sustinere am urmat.
- nu a spus doza reala de injectii
- a spus ca am avut 6 foliculi in loc de 11
- ca am avut 1 embrion de 5 celule; in realitate nici unul nu a avut mai mult de 4;
- ca rezultatul a fost negativ dupa 2 sapt, desi val. a fost 6,63 - pozitiv, dar cu val mica, sub normal!
La un moment dat m-am gandit ca poate asistenta a facut asta, dar ma gandesc ca ar fi studiat dosarul si ar fi scris datele corecte! Ceea ce ma face sa cred ca l-a facut chiar d-na dr. din "amintiri" combinat probabil cu date ale altei paciente, fara sa studieze dosarul.
Norocul meu este ca am copii de pe analize ( transmise prin fax ) si mi-am notat fiecare moment al tratamentului, asa incat imi voi face singura referatul. Imi este destul de jena sa-i trimit medicului din Canada acel referat, dar e singurul pe care am o parafa medicala. Mai cu seama ca in timpul celui de-al doilea FIV i-am tot spus medicului ce tratament de sustinere dupa ET se face aici ( cu Prednison, etc. ) - acolo se face doar cu progesteron si aspirina de 81 mg si a avut o reactie f. urata, iar eu m-am simtit jignita: "...ei nu considera Romania drept o tara in care se face FIV"! Referatul asta va fi o dovada in plus!
M-am gandit apoi sa o sun si sa-i spun ca referatul este cel putin superficial, insa numai la gandul ca iar incepeam sa sun cate o luna de zile la tel., sa nu-mi raspunda si sa comunic iar prin asistente ... Si chiar daca as fi reusit sa-i spun, nu as mai fi schimbat nimic ... nu as mai fi avut aceeasi incredere si comunicare pe care o aveam inainte de FIV.
Sa nu ma intelegeti gresit! Cum spunea si Gandacel, cand o sa cititi ce am scris veti avea o impresie neplacuta. Nu mi-am propus sa-i fac o imagine negativa d-nei dr. si nici nu vreau sa influientez pe nimeni sau sa dau sfaturi. Fiecare face ce i se potriveste mai bine. Fiecare dintre noi are propria sansa! Daca nu as fi facut FIV-ul poate ca as fi fost pacienta dansei tot restul vietii. Aveam atata incredere in dumneaei, atat ca om cat si ca profesionist, eram atat de atasata de ea ... poate de aceea sunt acum atat de DEZAMAGITA! Pentru mine a fost primul medic cu adevarat profesionist, care stia ce face, dupa ce mai umblasem 7 ani inainte pe la diversi medici! Inteleg ca este f. solicitata, dar mai bine are mai putine paciente de care se ocupa cu profesionalism, decat multe la care probabil nu face fata. Personal nu ma asteptam ca un asemenea profesionist sa trateze atat de superficial un asemenea tratament, care este f. traumatizant din punct de vedere psihologic, mai ales in caz de esec. Poate pentru mine nu a fost atat de greu financiar, insa motivul pentru care am scris ( am ezitat f.f. mult ) a fost tocmai pentru a atentiona cuplurile care fac credite pt. a putea face un FIV ... trebuie sa stie ca rata de reusita este destul de mica si in cazul unui FIV "bine facut", cu atat mai mult sunt sanse minime la Medsana - poate din superficialitate, poate pt. ca nu-si pot permite aparatura sau medii de cultura de ultima ora ( ei sustin ca da - eu nu cred ) sau embriologi permanenti; poate chiar din nestiinta ... si s-ar putea ca sa ramana ca si mine, doar cu dezamagirea sau mai rau si cu niste rate de plata!
Cuvintele sunt de prisos!
Crinuta, Cecilia, Lachi
Miramar Dupa cum ti-am spus si in e-mail, nu ai nici un motiv pentru care sa nu mai continui cu d-na dr. si mult succes!
Cami

Elise spune:
mie mi-a facut o impresie destul de proasta, ca sa nu spun altfel.
M-am dus la Medsana pentru ca de acolo apartineam cu jobul, si am dat peste Protopopescu ca asa s-a nimerit, nu ca am cautat-o eu.
Situatia era urmatoarea: ma tavaleam pe jos de durere de burta.
N-aveam apendicita, dar dureri similare.
Si, ce credeti?
Mi-a facut un control obisnuit (nu echo sau altceva) si a decis ca am o dereglare hormonala, deci sa iau Diane 35.
A, si vitamine.
Ca alea nu strica niciodata.
I-am explicat ca eu, de fapt, as vrea bb... si n-am avut sarcini niciodata: s-a ratzoit la mine ca ea imi da Diane ca TREBUIE, nu ca vreau eu sau nu sa le iau!
A - si sa am grija sa nu ramin si gravida intre timp, ca "bb vine cind nu te astepti". Asta era oful mare: sa nu cumva sa ramin.
Concluzia: am luat Diane, durerile s-au accentuat, iar am luat diane si vitamine..iar durerile s-au accentuat... pina am ajuns la operatie de urgenta, cu ditamai infectia in urma unei anexite nediagnosticate!
Iar acum am sterilitate tubara.
Pentru ca trompele nu mi le-a mai reparat nici Dumnezeu... dupa atita timp pierdut.
Elise

ileana spune:
ZisaCami. Stiu ce greu este sa "te aduni"sa scrii despre asemenea eveniment...
Eu nu am reusit sa obtin de la Medsana dosarul, sau referat de genul respectiv, ceea ce m-a facut sa cred ca nu exista...

zisaCami spune:
Ileana eu am solicitat un asemenea referat, nu mi l-a dat nimeni din proprie initiativa. Poti solicita in scris cu o cerere adresata administratiei Medsana si trebuie sa-ti raspunda!
In Canada asa "se lucreaza", se face referat pentru orice. Spre exemplu, pentru problema sotului s-a scris "un roman", in care era scris totul in detaliu, astfel incat medicii de aici stiu absolut tot ce s-a intamplat acolo. De aceea mi-au solicitat asa ceva, ca sa stie in amanunt ce s-a intamplat. Din pacate vor fi dezamagiti cand vor vedea asa ceva! Noroc ca pot sa mi-l fac si singura!
Cami

ileana spune:
Cami,
intai l-am solicitat la dr., si pe urma la Medsana, in scris...am avut un mic campionat cu ei, dar....nu am obtinut nimic...