tiroida bat-o vina

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Buna,
Vad ca suntem multe cu aceasta problema.
La varsta de 19ani dupa un lesin,am fost diagnosticata cu hypertiroida. Am facut tratament pt cateva luni dar e ingrozitor sa inghiti pastile zilnic,asa ca m-am lasat de ele.Atunci cand intru in stari de ameteala,sentimente de singuratate reiau tratamentul.E foarte important sa te controlezi si sa incerci sa alungi supararile.Supararaile nu fac decat sa inrautateasca tot.
Acum am 30ani si ma simt bine,demult nu am mai avut probleme cu tiroida.Sunt constienta ca exista dar tot aman sa mai merg lau n cotrol.Ultimul a fost acum un an cand mi s-a spus ca a stagnat in ultimul timp.

Cred ca operatia poate fi ceva bun,am auzit de cateva persoane ce s-au operat in RO si acum sunt bine.Numai ca operatia nu garanteaza ca problema nu poate reaparea.

Ce o declanseaza? Am vazut un documentariu despre asta si se stie ca toti ne nastem cu,iar declansarea poate fi ceva genetic sau stres,suparari,emotii puternice,oboseala,o alimentatie gresita.
Simptome,sentimente de singuratate,nervi,ciclu neregulat...

Sa aveti parte de sanatate!

CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

Buna fetelor, imi pare rau ca nu ama mai intrat de ceva timp pe aici, insa pot sa va spun urmatoarele, vis-a-vis de operatie: de unde pana acum cateva luni ma dadeam de ceasul mortii cu hipertiroida mea Basedow (luam dozele maxile de medicamente specifice), acum am aproape jumatate de an decand am reusit sa o stabilizez. Sunt in remisie si iau doar remedii homeopate, detralex (ajuta mult!), calciu uneori.Bine-nteles ca in ideea de a avea un copil, prima recomandare este operatia insa eu am refuzat-o pentru ca nu toata lumea este multumita de starea de dupa, ca sa nu mai vorbesc de complicatiile care pot apare si care le-am vazut cu ochii mei si m-au ingrozit. este foarte important sa gasiti un medic endocrinolog care sa coopereze foarte bine cu un medic homeopat si sa va urmareaasca si sa va sprijine in acest demers. Cu bulinele mele homeopate am reusit sa trec cu bine si de perioada aprilie-mai de incalzire, perioada care activeaza tiroida, asa ca sunt pe drumul cel bun, dupa ce la inceput am fost extrem de descurajata cu problema asta. Acum ca am rezolvat tiroida am dat peste altele si mai si gen stenoze, sinechii asta dupa doua IA esuate. Asa ca sfatul meu este sa va mai ganditi cu operatia pentru ca solutii exista.
Daca eveti nevoie de mai multe detalii, va stau la dispozitie.

va pup,

gianina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brianamica spune:

Salutare

Si eu mi-am descoperit toroida "bolnava" acum un an aproape. Ba chiar am gasit o doctora care dupa ecografie m-a anuntat asa...senina ...cum ca as avea un pui de cancer tiroidian !

Nu incerc sa va spun ce am simtit cand am aflat !

Insa de atunci am mers la o clinica in VOluntari, o clinica unde se practica medicina alopata si am scapat de cutit ! Eram programata la operatie in februarie anul acesta....si pana acum totul este bine. Nodulii au stagnat, am scapat de starile depresive si nodul in gat ! Analizele sunt aproape de normal ....ce sa zic !

Nu iau niciu n fel de medicament tocmai pentru ca nu se mai putea da nimic ! Am luat o perioada inainte de as zisa operatie pentru a aduce analizele la normal, insa acum ...iau doar pilulele homeopate si ceaiuri !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_dm spune:

Buna fetele!

Ma alatur voua, cu aceeasi problema - TIROIDA.
Acum 7 ani am avut o cadere puternica: oboseala de cadeam din picioare, dimineata ma trezeam parca nici nu dormisem, adormeam in autobuz, stari depresive, sentimente de singuratate, aveam nevoia mereu sa ma simt in siguranta, iubita si desi toti cei din jur incercau pe cat puteau sa asigure aceste nevoi ca pe o evidenta, eu tot negru vedeam in jur. Dupa cure cu vitamine, cu tot felul de intaritoare etc etc (pt ca medicii spuneau mereu ca ba sunt anemica, ba ca duc lipsa de nu stiu ce vitamine), am dat peste un medic ce mi-a gasit cauza acestor stari - hipotiroidie. Am inceput un tratament cu Levothyroxina, de 7 ani.
Ce pot spune: ma simt mai bine, dar alunec f repede in stari de deprima totala, fara motive suficiente. Probleme sunt si vom avea mereu, dar nu reusesc sa relativizez suficient...Nu stiu cum sa lupt impotriva acestor stari pt ca uneori imi dau seama ca exagerez si devin imposibila pt cei din jur si astfel mai rau imi este, dar tot nu ma pot opri. Uneori am nevoie acuta sa ma simt in siguranta, iubita, sa aud exact cuvintele de care am nevoie.Din cel mai mic nimic fac un munte....Nu stiu efectiv cum sa lupt in astfel de clipe, desi incerc, desi sunt adepta gandirii pozitive, totusi nu reusesc sa aplic mereu.
Apoi starea de relativa oboseala persista. Nu mai dorm pe mine, dar tot ma simt obosita...
Ma intreb daca toata viata voi avea aceste probleme. Fac analize relativ des, tin sub supraveghere tiroida mai cu seama ca vreau sa am un copil. Si tocmai din aceasta cauza imi este teama: cu un copil, cum voi reusi, daca acum imi este asa de greu? Unii doctori spun ca perioada de 9 luni "spala" organismul din punct de vedere hormonal si apoi se poate sa nu mai am problemele asa de acut.

Gianina, as incerca si eu un tratament homeopatic, pe langa Levothyrox-ul care il iau. Zici ca tu te-ai simtit mai bine, a avut efect?
E cineva cu hipotiroidie care ma poate sfatui din experienta proprie ce as mai putea incerca sau daca cineva cu aceleasi probleme a avut schimbari dupa nastere...

Orice sfat este binevenit! Mii de multumiri pentru ca sincer, nu stiu ce si cum sa mai fac.

Sa dea D-zeu sa auzim numai de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Gianina, vrei sa dezvolti cum ajuta Detralex-ul? Si eu am luat o perioada, imi ajuta circulatia periferica.
Cristina_dm, si eu ma confrunt cu aceasta "neliniste" care se accentueaza uneori si nu gasesc explicatii la reactia mea. Uneori tind sa cred ca trebuie sa consult un psiholog.

Mergi la inceput

Draga CRIXIA,
Crede-ma ca uneori sunt disperata! Nu stiu ce si cum sa fac ameliorez aceste stari. Si eu imi spun uneori ca poate e o solutie sa vad un psy, poate astfel pot invata" sa relativizez...Am avut un medic f bun generalist care mi-a spus ca am probleme psiho-somatice. Cand am stari depresive tot corpul sufera: vomit, am migrene, ma dor ovarele, ama vut si probleme biliare....starile astea ma bulverseaza nu numai la nivel psihic, dar si fizic.

Tu cum reusesti sa faci fata? Ce tratamente ai incercat? Poate imi dai un sfat...
Mii de multumiri tuturor celor care ni se alatura, orice idee, orice sfat sunt importante!

Sa auzim numai de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

Buna fetelor,

Desi am hipertiroida, ma recunosc in toate starile voastre.
Eu sunt un exemplu ca se poate tine totul sub control cu tratamente homeopate. Am luat remedii si atunci cand nu puteam dormi noapte, cand oftam prea mult si imi venea sa plang din orice.
Totul este ca mergeti in fiecare luna sa va faceti analizele si sa va consulte si endocrinologul si homeopatul. asta, pana intra totul in normal; apoi se poate mari intervalul intre controale la 3 - luni.
Detralexul ma ajuta mai ales in ceea ce priveste ochii. Eu am de felul meu ochii mari, insa acum cu basedow-ul au tendinta de a se mari si mai mult si de a iesi din orbite. De cand iaudetralex ochii sunt mult mai relaxati, nu obosesc atat de repede, nu se irita si nu sunt rosii.

Va rog eu mult sa incercati pentru ca nu aveti ce piered. eu am mers in paralel vre-o 5 luni pana am renuntat detot la tratamentul alopat si am ramas doar pe remedii homeopate.

Capul sus fetelor, de unde atatadeprimare? La inceput si eu credeam ca asta e cea mai mare problema a mea si tiroida devenise totul pentru mine: s-a mai umflat? am palpitatii? cat e pulsulranspir noaptea? m-am ingrasat? sunt obosita? reusesc sa dorm noaptea? Acum cand am vazut ca se poate sine sub control in felul acesta m-am linistit si m-am canalizat spre alte probleme care mi se par mult mai greu de rezolvat in lupta de a avea un copil.

va pup pe toate,
gianina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

quote:
Originally posted by Gianina34

Buna fetelor,

Desi am hipertiroida, ma recunosc in toate starile voastre.
Eu sunt un exemplu ca se poate tine totul sub control cu tratamente homeopate. Am luat remedii si atunci cand nu puteam dormi noapte, cand oftam prea mult si imi venea sa plang din orice.
Totul este ca mergeti in fiecare luna sa va faceti analizele si sa va consulte si endocrinologul si homeopatul. asta, pana intra totul in normal; apoi se poate mari intervalul intre controale la 3 - luni.
Detralexul ma ajuta mai ales in ceea ce priveste ochii. Eu am de felul meu ochii mari, insa acum cu basedow-ul au tendinta de a se mari si mai mult si de a iesi din orbite. De cand iaudetralex ochii sunt mult mai relaxati, nu obosesc atat de repede, nu se irita si nu sunt rosii.

Va rog eu mult sa incercati pentru ca nu aveti ce piered. eu am mers in paralel vre-o 5 luni pana am renuntat detot la tratamentul alopat si am ramas doar pe remedii homeopate.

Capul sus fetelor, de unde atatadeprimare? La inceput si eu credeam ca asta e cea mai mare problema a mea si tiroida devenise totul pentru mine: s-a mai umflat? am palpitatii? cat e pulsulranspir noaptea? m-am ingrasat? sunt obosita? reusesc sa dorm noaptea? Acum cand am vazut ca se poate sine sub control in felul acesta m-am linistit si m-am canalizat spre alte probleme care mi se par mult mai greu de rezolvat in lupta de a avea un copil.

va pup pe toate,
gianina

Gianina,
Eu cred ca te grabesti putin cand recomanzi altor persoane sa renunte la tratamentul prescris de endocrinolog. Daca un tratament homeopat a dat rezultate la tine, nu inseamna ca el este solutia pentru toti cei care au asemenea probleme.
Din proprie experienta iti spun ca, in probleme de tiroida, in ultima instanta tot la cutit ajungi (mai ales daca a dezvoltat deja noduli). Si iti mai spun si ca, problemele pe care acum tu spui ca le tii sub control, in cazul unei sarcini pot degenera rau de tot.
Stiai ca acei noduli, indiferent cat de mici sunt, pot ascunde niste amarate de celule (care la ecografie sau alte analize nu se vad) ce pot oricand sa devina generatoare de cancer? Iar astea nu se pot descoperi decat la examenul histopatologic de dupa extirparea totala sau partiala a tiroidei. Stii ca se poate intampla ca acei noduli sa coboare in cavitatea toracica si sa se transforme (din cauza celulelor de care vorbeam mai sus) din inofensivi in maligni si sa degenereze in cancer pulmonar?
Si eu am stat mult in cumpana cand mi s-a spus ca trebuie sa ma operez, pentru ca voiam un copil si nu stiam cat de afectata voi fi atat eu, cat si copilul meu. Acum ma bucur ca nu mi-a luat prea mult sa ma horatasc, ca m-am operat si ma simt excelent, ca nu mai trebuie sa-mi tin tot timpul emotiile sub control, ca ma pot enerva sau bucura fara sa-mi pese ca mi s-ar putea declansa o tahicardie de toata frumusetea. Dar mai ales ma bucur ca m-am operat la timp, deoarece am aflat dupa operatie ca nodulii mei inofensivi ascudeau acele celule nenorocite, care intr-un an, maxim doi aveau toate sansele sa declaseze un cancer tiroidian.
Asa ca, sfatul meu este sa va gasiti un medic endocrinolog de incredere si sa-i urmati sfaturile, pentru ca e posibil sa va salveze viata sau sa va scuteasca de multe alte neplaceri si probleme ale intregului organism (pentru ca tiroida este motorasul care face toate organele sa functioneze, prin hormonii secretati).
PS. Eu n-am intalnit pana acum nici o persoana operata, care sa respecte tratamentul asa cum trebuie si sa nu se simta bine.

Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...

Mergi la inceput

Littlelight,
Am o intrebare:

De 10 ani am hipotiroidie. Nu am noduli, nu am avut, singura problema e ca tiroida nu produce suficienti hormoni tiroidieni, cei ce sunt esentiali in metabolismul corpului.
Dupa operatie ai urmat un tratament, urmezi inca...?? Ce ti-a prescris doctorul?

Merci!
Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns servetel spune:

Buna fetele!
Am facut si eu niste analize pentru tiroidism si nu ajung la doctor decat marti, imi poate spune si mie cineva ce inseamna TSH 8,3 si T4F 1,2.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Mergi la inceput