tiroida bat-o vina
Raspunsuri - Pagina 5
Irimell spune:
Mda, Laura, ai dreptate... Era singura sursa satisfacatoare in romana pe care am gasit-o pe google, dar pot gasi si in engleza daca e musai. Adresa era de pe copilul punct ro/a_116_396_Rolul_si_importanta_glandei_tiroide_649.html
Incredibil de rapida scaderea Tsh-ului. Bravo! Tine-o tot asa pina ajungi la normal!
Sanatate multa!
alinaluchian spune:
Lauraa, ma bucur mult pentru tine ! Tocmai gasisem de curind functia dupa care cresc valorile TSH-ului . E functie logaritmica, ceea ce e probabil ca o valoare de 50 sa nu fie cu mult mai mare decit cea de 30 sau chiar de 10, de ex.
A scapa cu invatatura dintr-un necaz e mai folositor decat absenta necazului insusi.
cornelianeli spune:
laura felicitari
tu ai hipotiroidism simplu sau autoimun?
"Un singur lucru face visele imposibile: frica de esec." (P.Coelho)
giulia71 spune:
Mai fetelor va intreb si eu ceva ca vad ca sunteti in tema...
Sora mea, are 28 ani, e foarte slaba 42 de kg si mai tot timpul nervoasa si tafnoasa!
N-are probleme la mansarda.
Ma gandesc sa fie de la tiroida, da' nu pot s-o conving sub nici-o forma frate, sa se duca la endo si sa-si faca niste analize.
Numai cand pronunt numele "endocrinolog"sare ca arsa, ca ea nu se duce, ca o sa se ingrasa, ca o sa-si dea metabolismul peste cap, samd
Cum sa o conving eu sa-si faca niste analize???
Poarta marimea 34 fratilor, se imbraca de la copii!
Si , totusi , ea nu se vede slaba!!!
Nu e nici anorexica, mananca de sparge dar nu pune un gram, n-am vazut asa ceva!
Orice sfat e bine-venit!
Sa auzim de bine ;)
cristina_72 spune:
fetelor, puteti sa-mi spuneti si mie, daca stiti, care este cel mai bun medic chirurg de la parhon, cat se da pentru operatie. trebuie sa ma operez de tiroida pentru ca am niste noduli si sunt mari. va multumesc mult de tot.
crocodana spune:
hello!
din pacate asa de multe fete au probleme cu tiroida .....si mama mea are....TSH trece de la hiper la hipo...problema cea mai mare a mamei mele este o exolftalmie basedow..(globii oculari mariti) si mai mult...edeme in jurul ochilor..atat pe pleoapa cat si sub....
acum i-au recomandat operatie...cativa noduli..din cat am citit nu sunt f mari sansele ca ochii sa isi revina dupa operatie ci in timp...se pare in destul de mult timp.....
mama merge la Parhon, la dr. Marinescu (sotia dr. Marinescu)...e multumita de institut..de medicii de acolo....
ce ma ingrijoreaza f tare pe mine este ca eu incep sa am acelasi stari de nevozitate ca si mama...totul ma nemultumeste...nu stiu cum sa fac sa trec peste toate fazele asta ..sa imi impun o stare de spirit buna cand am atatea pe cap.....
va pup si va doresc sanatate multa!
Maestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor!
mamaruta spune:
quote:
Originally posted by cristina_72
fetelor, puteti sa-mi spuneti si mie, daca stiti, care este cel mai bun medic chirurg de la parhon, cat se da pentru operatie. trebuie sa ma operez de tiroida pentru ca am niste noduli si sunt mari. va multumesc mult de tot.
Buna,
pe mine m-a operat doctorul Ghemigean si am fost tare multumita. Sa nu te opereze in nici intrun caz doctorita Ionescu, pentru ca scoate tot, si daca e cazul si daca nu e.
De sume nu mai sunt la curent, eu m-am operat in 2001
http://community.webshots.com/user/mamaruta105
cristina_72 spune:
multumesc frumos mamaruta. am de ales intre dr. stanescu si dr. ghemigean. vreau si eu sa stiu mai multe, cum se poarta cu pacientii, cat sunt de atenti. imi este tare frica de operatia in sine.
mamaruta spune:
Eu daca ar trebui sa aleg tot pe Ghemigean l-as alege. E foarte atent cu pacientii si nu am auzit absolut nimic de rau de el. Nici de Stanescu nu am auzit nimic.
Operatia in sine nu e grea, e cu anestezie generala.
Dupa operatie mie mi-a fost rau, in sesnul ca vomam, dar asta nu e o regula, erau la reanimare si fete care nu vomau.
In rest, refacerea e rapida, de a doua zi incepe sa-ti scoata copcile( cate doua) si dupa 4 zile poti pleca acasa.
Nu ai nici un fel de interdictii dupa aceea.
Sanatate maxima, si sa nu-ti fie frica, nu e greu absolut deloc.
Dupa operatie ai sa razi de temerile de acum
http://community.webshots.com/user/mamaruta105
madaluta spune:
Si eu am fost diagnosticata acum vreo 7 ani cu hipertiroidie, boala Basedow Graves...Am crezut k e sfarsitul lumii cand am aflat,mai ales k medicul a tinut sa precizeze k este o boala pe viata....Aveam toate simptomele acestei boli, incusiv exoftalmie,gusa,tahicardie...etc.Mi s-a spus clar k cel mai bun tratament este AUTOCONTROLUL starii emotionale.Am inceput tratamentul de la 14 pastile pe zi, dar intr-adevar pana nu mi-am impus sa ma calmez, sa ma linistesc, sa imi schimb modul de viata si de a fi, tratamentul nu a dat niciun randament.Medicul a vrut sa ma opereze, dar nu k sa ma vindec, ci doar pt a-mi taia din glanda si de a ma trece la hipotiroidism, care e mai putin periculoasa.Nu am acceptat, caci voiam sa fac un bb si stiu k atunci cand tiroida e lenesa ai si mai putine sanse.Si asa am decis eu sa ma schimb si tottodata sa ma tin de tratament.Acum, multumesc lui D-zeu, nu mai iau nici o pastila de aproape 2 ani,sunt si insarcinata, dar merg frecvent la control si imi repet analizele la cateva luni pt a ma asigura k totul este in ordine.
Voiam sa va intreb, pe cele care ati nascut, daca aceasta boala s-a transmis cumva si copilului. Sunt cam ingrijorata in aceasta privinta...dar sper k D-zeu sa nu i-o dea si lui....
cornelianeli: uite k ne-am intalnit si pe aici....
Madalina 26+
cuburtika aferenta,