femeile si prietenia
Raspunsuri - Pagina 6
alba spune:
quote:
Originally posted by craciunitza
Poate prieteniile legate in copilarie dureaza. In rest, cred ca sunt doar afinitati de moment, bazate mai ales pe acelasi nivel de trai. Cred ca este foarte greu sa fii atasat de o persoana alaturi de care incepi ceva, ea evolueaza constant iar tu stagnezi. Ea incepe sa aiba de toate, tu nu. Cum se mentine prietenia in astfel de situatii?
Nu certati copiii cand viseaza!
Noi_doi
Copiii
Da,Craciunitza se pare ca ai perfecta dreptate,din pacate asa este:-(
Eu sunt proaspat trecuta printr-o asa o experienta ...persoana pe care o credeam prietena mea,este cuprinsa brusc de sentimente de invidie si de inferioritate,avind impresia ca noi inaintam, iar ea sta pe loc...sunt foarte, foarte dezamagita si nu mai cred in prietenie adevarata....si eu care as fi jurat ca exista asa ceva...dar sunt eu mai idealista de felul meu
Exista un proverb,care suna cam asa:
Invidiosii mor,dar invidia nu moare niciodata.
Am citit undeva ca femeile sunt mai degraba invidioase pe chestii imateriale,barbatii sunt invidiosi mai mult pe chestii materiale.
INVIDIA intr-o prietenie este un subiect ABSOLUT TABU,nimeni n-ar recunoaste nici in ruptul capului ca este invidios/ invidioasa.
DE CE OARE ???
"Intreaga suferinta din lume apare din dorinta egoista de fericire doar pentru sine.
Intreaga fericire din lume apare din dorinta de a-i face fericiti pe ceilalti."
craciunitza spune:
Pentru ca invidia este un sentiment negativ si ne este greu sa recunoastem ca suntem rele?
Noi_doi
Copiii
Mitele
narcisa spune:
Alba, si eu sint patita o data in RO( cu o prietena avuta ani de zile din copilarie) si ultima data aici, pt. mine prietenii ff. strinse intre femei never again
! Cel mai tare ma doare invidia, e un sentiment pt. mine de neinteles, eu nu pot fi invidioasa indiferent prin ce mijloace cel de linga mine a realizat ceva, bravo lui! Prostia si celelalte pot sa le trec cu vederea, lasa-i Doamne ca nu stiu ce fac! ceva de genul acesta.
Craciunitza, ai descris asa de bine faza cu afinitatile!! Probabil si prieteniile legate in copilarie pot dura, eu n-am avut parte de asta!
o saptamana minunata
narcisa
quote:
Originally posted by albaquote:
Originally posted by craciunitza
Poate prieteniile legate in copilarie dureaza. In rest, cred ca sunt doar afinitati de moment, bazate mai ales pe acelasi nivel de trai. Cred ca este foarte greu sa fii atasat de o persoana alaturi de care incepi ceva, ea evolueaza constant iar tu stagnezi. Ea incepe sa aiba de toate, tu nu. Cum se mentine prietenia in astfel de situatii?
Noi_doi
Copiii
Da,Craciunitza se pare ca ai perfecta dreptate,din pacate asa este:-(
Eu sunt proaspat trecuta printr-o asa o experienta ...persoana pe care o credeam prietena mea,este cuprinsa brusc de sentimente de invidie si de inferioritate,avind impresia ca noi inaintam, iar ea sta pe loc...sunt foarte, foarte dezamagita si nu mai cred in prietenie adevarata....si eu care as fi jurat ca exista asa ceva...dar sunt eu mai idealista de felul meu
Exista un proverb,care suna cam asa:
Invidiosii mor,dar invidia nu moare niciodata.
Am citit undeva ca femeile sunt mai degraba invidioase pe chestii imateriale,barbatii sunt invidiosi mai mult pe chestii materiale.
INVIDIA intr-o prietenie este un subiect ABSOLUT TABU,nimeni n-ar recunoaste nici in ruptul capului ca este invidios/ invidioasa.
DE CE OARE ???
"Intreaga suferinta din lume apare din dorinta egoista de fericire doar pentru sine.
alba spune:
Am citit undeva pe un alt forum ca invidia ar fi ceva tipic romanesc,dar neg vehement acest lucru,invidia este peste tot acasa, nu numai in Romania,traiesc de 16 ani in Germania si aici e la fel ca peste tot.Ca doar tot oameni sunt,cu ochi in cap,iar ochii vad inima cere:-)
Traim de 3 ani de zile intr-un mic orasel, care are o rata foarte mare de somaj,este unul dintre cele mai sarace orase al Germaniei...vad aici zilnic oameni care nu au nici de cele si lupta zilnic sa supravietuiasca,mame singure cu 1-2 copii de crescut, care primesc un mic ajutor social si nu pot sa-si permita mai nimic nici lor nici copiilor.
Noi ne-am mutat aici,pentru ca sotul meu,care este tot roman a gasit aici un post foarte bun. Daca la gradinita ma intreaba o mama din ce traim si ii spun ca din salariul sotului,se uita luuuuung si cu invidie la mine.
Daca as spune ca din ajutor social sau bani de somaj,s-ar uita m-ai cu drag la mine,ca as fi considerata de-a lor.
Pe 1 aprilie ne vom muta,intr-o casa mai mare cu gradina. Prietena despre care spuneam mai sus,traieste din ajutor social are o fata de 9 ani si efectiv nu mai vorbeste cu mine de cind a vazut noua noastra casa care nu e a noastra,ci platim chirie
...gradina cel putin nici nu a mai vrut s-o vada,a plecat plina de invidie acasa tragind-o pe fata ei dupa ea.A inspectat casa cu niste ochi plini de ciuda 
Deci mi-a aratat-o pe fata. Am crezut ca visez,in loc sa se bucure cu noi,ea mi-a concediat prietenia din pur senin.
In rest este o fata de treaba,eu in acesti 3 ani nu am avut probleme cu ea,e saritoare si blinda,dar nu a avut deloc noroc in viata,a fost parasita de tatal fetitei,cind aceasta era in pintecele mamei,are un apartament mic si plin de igrasie,bani nu are,in concediu nu poate sa mearga,fata ei are pretentii pe care ea nu i le poate oferi.
Nici macar un balcon mic nu are,cum imi permit eu deci sa am o gradina ???
Nici noua nu ne-a mers intotdeauna bine si noi stim ce inseamna sa nu ai serviciu si bani,dar uite ca dupa ploaie mai apare si soarele,sotul meu e de 5 ani aici,l-a inceput nu stia limba,cu toate ca avea o diploma de inginer in buzunar,nimeni nu-l baga in seama.
A facut multe meserii la negru " nevrednice" de el,intre timp a absolvit cursuri de lb.germana si a primit prin jobul actula o sansa mai buna.
Pentru asta ne-am mutat acum 3 ani din sudul in nordul Germaniei la 700 de km distanta de familia noastra...si aici am luat-o de la 0.
Ne-a fost si ne este f.greu,deoarece familia mea este asa de departe,dar nu avem incotro,avem 2 copii,pe care aproape ca numai eu singura ii cresc deoarece sotul meu pleaca dimineata si vine seara tirziu acasa,pentru a avea o viata decenta,pentru care unii fara job ne invidiaza.
Unii chiar gindesc ca am venit aici din Romania si le-am furat lor locurile de munca....dar aici sunt mult prea putini oamneni calificati,iar sotul meu este foarte apreciat de sef la munca si el se lupta cu invidia colegilor germani :-(((
Va mai spun un banc si gata ![]()
Se spune ca, odata, un inger a fost trimis la un om invidios si i-a spus: "Dumnezeu a hotarat sa-ti implineasca o dorinta. Cere orice-ti doreste inima, dar sa stii ca exista o clauza. Trebuie sa stii ca Dumnezeu ii va da de doua ori mai mult acelasi lucru si omului pe care-l invidiezi tu cel mai mult."Omului i s-a dat un ragaz de gandire de 24 de ore. Cand ingerul a venit sa primeasca raspunsul, invidiosul a zis: "M-am hotarat. Vreau sa-mi scoti un ochi!"
oana8188 spune:
Alba, misto banc!
E adevarat ca oamenii spun ca nu exista prietenie adevarat intre femei. Sa nu creada cineva ca barbatii, sfintisorii de ei, nu barfesc, sau nu sunt invidiosi, dar.....prin natura noastra, suntem mai aplecate spre comunicare, reactionam diferit la "atacuri" din partea altora. Sa explic: eu, daca imi spune cineva ceva deranjant, nu ma sfiesc sa comentez momentul cu sotul meu sau cu prietena mea cea mai buna. Sotul meu, ca mai toti barbatii, nu comenteaza totdeauna aceste mici episoade, nu se exteriorzeaza ca noi, prin comunicare...Se linistesc si fara asta. Concluzie: femeile sunt rele.
Adica noi, ca femei, ne spunem oful, ei nu. De aici si marea greseala de a afirma ca femeile nu pot lega prietenii. Lumea are impresia ca suntem prea invidioase si despicam inutil firul in patru.
Ca sa concluzionez (cred ca v-am innebunit de cap) eu am o singura prietena adevarat, din primul an de liceu, acum 11 ani. Distanta nu mi-a diminuat afectiunea pentru ea si daca ar fi sa concuram pentru acelasi loc de munca m-as bucura sincer pentru ea. Tin la ea ca la sora mea. In afara de ea, cea mai buna prietena a mea e bunica mea. Mai am si amice, dar nu imi pot deschide sufletul in fata lor.
Sotul meu, la randul lui, are un prieten foarte bun si 2 prieteni apropiati, relatii care au inceputurile acum 12 ani, poate si mai mult.
Parerea mea e ca nu exista diferenta intre sexe din acest punct de vedere...doar prejudecati.
Oana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oana8188/my_photos
narcisa spune:
Alba, dupa 7 ani de Germania, parerea mea personala este ca aici este mai multa invidie decit in RO, romanii sint prin natia lor de latini nu asa de invidiosi, invidia exista si in RO, dar aici cred eu e mai multa, asta din ce-am vazut aici si trait pe propria-mi piele.
toate cele bune
narcisa
helga spune:
Si eu am ajuns sa cred ca nu mai exista prietene adevarate, doar amici, si atit, cu care mai iesi la o cafea, cu care iti mai versi amarul, pt ca trebuie sa-l versi cuiva, cu toate ca stii ca nu poti avea incredere foarte mare in ea.
simona dragusin spune:
Eu cred ca sint norocoasa! Am trei prietene bune.Cu una dintre ele am crescut pe aceeasi strada si sintem nedespartite.
Celelalte doua sint surori si chiar daca viata noastra a decurs altfel am ramas f bune prietene. Pe scurt,ele au ales cariera si eu familia.Nu ne intilnim f des dar cred ca tocmai asta inseamna prietenie adevarata,o prietenie care depaseste nu numai bariera timpului dar si a distantei,sau a diferentelor sociale creeate cu timpul. Intotdeauna am fost alaturi in cale mai importante momente din viata noastra,ne-am sfatuit reciproc,ne-am ajutat, si chiar acum cind scriu imi trece prin minte faptul ca niciodata nu am pus la indoiala o parere sau un sfat venit de la ele ,probabil darorita faptului ca nu am simtit vreodata nici invidie nici rautate.Si sint absolut convinsa ca si ele gindesc la fel.Deci eu cred ca se poate!Sau sint doar norocoasa,precum va spuneam!SIMONA