femeile si prietenia

femeile si prietenia | Autor: petaluda

Link direct la acest mesaj

in ultima vreme m-am lovit de aceeasi afirmatie venind si de la femei si de la barbati: cum ca femeile nu pot fi prietene adevarate si ca nu tin niciodata cu adevarat unele la altele. m-a mirat foarte mult, mai ales cand am vazut cat de raspandita este ideea, chiar si printre femei.

eu nu prea sunt deacord cu aceasta afirmatie, pe prietena mea cea mai apropiata o cunosc de mai bine de 15 ani si tin foarte mult la ea, si nici chiar alegerile diferite facute in viata nu ne-au despartit, insa este adevarat ca noi femeile ne barfim destul de usor si exista o mare competitie intre noi...

voi ce parere aveti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cipinela spune:

Si eu am o prietena de 15 ani, ne cunoastem de cind aveam 15 ani si am convingerea ca intre noi doua exista o prietenie adevarata! Asta insa este un fericit caz!
Suntem destul de diferite caracterial, am avut dorinte( teluri, visuri) diferite, motiv pt. care nu am concurat niciodata una cu cealalta, ba din contra ne-am sustinut nemaipomenit de bine!
Tind sa cred ca, cu cit prietena iti seamana mai bine cu atit riscul de a se distruge prietenia, este mai mare, pt. ca poti ajunge in situatii in care sa-ti doresti aceeasi "jucarie"(loc de munca, barbat) care-i place ei. In momentul in care intre doua prietene se stirneste o unda de invidie sau ideea competitionala, prietenia e deja compromisa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy79 spune:

asta e un subiect pe sufletul meu!!!
pentru ca pana acum ceva vreme puteam sa sustin sus si tare ca da,exista prietenie adevarata intre femei si ...tare am cazut de sus...si tare ma doare!!!
cineva mai sus a zis ca daca intervine invidia e compromisa prietenia...pai dc esti o prietena adevarata,cum poti sa fii invidioasa,nu e normal sa te bucuri de succesele si realizarile celeilalte si sa o sustii?
poate sunt eu defecta sau mai simplu,mult prea naiva,pt ca am gandit asa.am descoperit de ceva vreme ca prietena mea din copilarie,adica de 20 ani nu era prietena mea.ce simplu,nu?dar cum te poti insela asa o perioada lunga de timp cand va sustineati si ajutati neconditionat,mai mult decat doua surori si cand ti-e lumea mai draga iti infige cutitul pe la spate...sau alta,care cand incepe in sfarsit si tie sa iti mearga bine te lasa pur si simplu balta si nu mai vrea sa auda de tine ca nu mai suporta sa vada ca iti e mai bine decat ei?

am cateva exemple strasnice!femeile nu pot fi prietene adevarate.sunt invidioase si rautacioase.si uite ca eu nu sunt asa.niciodata nu as putea fi asa.ramane doar sa imi mai caut un exemplar identic...dar mi-am pierdut speranta!pentru ca doare asa de tare sa fii dezamagita de prietena ta!!mult mai tare decat de un barbat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns penelopa spune:

Exista prietenii adevarate cind reusesti sa gasesti persoana potrivita pentru acasta prietenie.Eu am o prietena de 14 ani nu ne vedem foarte des dar daca o sun la orice ora ma ajuta si nu spune niciodata nu,este de baza ,nu cunoaste refuzul.De ex am avut serbare la gradinita fetitei mele si mi-a tinut orele 7 la numar dupa ce dimineata avusese orele ei 6 la numar(predam aceeasi materie).Anul acesta o cunun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

exista prietenie intre femei, cum sa nu, cu conditia sa fie pe aceasi lungime de unda, bine nu 100% ca asta stiti si voi nu se poate in viatza in nimic...eu am 2 prietene fff bune, restul sunt amice, nah, prietenia e ceva foarte valoros si verificat in timp si oricum asa cum o vad eu, este ceva care ne umple viatza, pe amandoua le stiu de mult timp, amandoua sunt plecate din Romania, si ne vedem pe meleaguri straine, de vorbit vorbim mult spre disperarea sotului meu...una este singura, cealalta, are prieten...deci se poate, exista prietenie, si ceilalti care nu au testat-o poate nu cred ca poate fi.

invidie nu poate exista in prietenie, atunci nu e prietenie...in prietenie exista ajutor, placerea de a petrece timpul impreuna, dorintza de-ati impartasi "filozofelile" pana la a arunca vorbe amuzante si lejere despre viatza numai pentru ca stii ca celalalt este "aproape de sufletul tau"...pentru mine, clipele pe care am ajuns sa le petrec cu cele 2 prietene bune ale mele, sunt ca mini-vacantze!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

ba da,exista!exista prietenie adevarata si frumoasa si pe viata.Eu sunt una din norocoasele care are nu una,ci trei prietene,trei surori pe care le iubesc neconditionat,diferit dar la fel de curat si sentimentele sunt reciproce.Ciudat e ca fetele astea nu se cunosc sau nu au relatia pe care o am eu cu fiecare in parte.Si ce e mai frumos e ca,desi de cativa ani suntem departe,raspandite,de fiecare data cand ne intalnim,cand vorbim e ca si cum n-ar fi fost timp si spatiu intre noi.Cu una dintre ele am deschis ochii in adolescenta..au trecut multi ani de atunci dar nimic nu s.-a schimbat..inca spunem aceleasi chestii in acelasi moment,desi suntem diferite..ea e romantica,poeta,pasionata de filosofie...eu mai cinica,mai realista.Cu celelalte doua am mancat dintr-o lingura ani de zile,avem impreuna atatea amintiri care ne leaga,atatea puncte comune sau care se completeaza..e dificil de caracterizat ,de sintetizat in cateva cuvinte o relatie de suflet de ani de zile,dar exista si sunt fericita ca am prietene ..care depasesc stadiul asta:)Mult timp am crezut ca imi sunt suficiente,nici n-am cautat,nici n.am crezut ca ma mai pot apropia,ca mai pot investi suflet si incredere sa construiesc alta relatie de prietenie in adevaratul sens al cuvantului dar acum am mai gasit doua suflete frumoase pe care le iubesc la fel de mult si care imi sunt la fel de aproape cum sunt celelalte.Despre fiecare spun ca este prietena mea cea mai buna...si nu mint niciodata:)
Cred ca fac parte dintre norocoase:)

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

Si eu sunt printre norocoasele care cred in prietenia intre femei. Am trei prietene de suflet, chiar. Ne stim de multi, multi ani, si desi suntem diferite, ca si caractere, ambitii, sau stare sociala, nimic nu a umbrit prietenia noastra. Poate si pentru ca am stiut sa o respectam si sa o cultivam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Nici eu nu cred ca exista prietenie adevarata intre doua femei...Si eu cred ca femeile sunt rautacioase, invidioase, nu scapa prilejul sa te barfeasca, ca sa nu mai spun de "prietene" foarte bune care distrug familia celeilalte. I s-a intamplat mamei mele asa ca eu am preferat de-a lungul timpului sa am amici de sex opus, m-am inteles mult mai bine.

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpop spune:

eh...da... prietenia si femeile.
am avut de-a lungul timpului putine prietene adevarate. de regula imi ajungeau una-doua, nu mai cautam altele. de multe m-au despartit conjuncturile vietii. si de altele m-a despartit tradarea. si doare atat de tare, tradarea. si asa,in timp, am invatat ca increderea trebuie sa fie castigata, si nu sa o acord oricarei individe care se pretinde prietena.
dar mai am una sau doua prietene pe care le consider prietene adevarate, chiar daca nu vorbim zilnic. sau poate chiar de aceea.
si uite-asa am invatat pe propria piele ca prietenia intre femei e o chestie rara, si uneori iluzorie. n-ai de unde sti daca in spatele tau, nu-i povesteste (cu inflorituri) altei "prietene" tot ce i-ai destainuit saptamana trecuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Eu cred in prietenia intre femei foarte mult , cu toate ca sunt in situatia lui Energy. Am avut o prietena extraordinar de buna pentru vreo 20 de ani si si-a batut joc brusc de toata prietenia noastra, de mi-a trebuit peste un an sa-mi revin din soc.
Acum nu am nici o prietena atat de buna dar cred totusi ca exista relatii binecuvantate in care nu se intampla asa chestii.
Ce sa-i faci...asa sunt eu idealista si ma incapatanez sa cred ca asa ceva exista. Poate voi fi atat de norocoasa incat voi mai avea parte de o asemenea prietenie.

Ioana 27 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

Nu cred ca intre femei exista prietenie adevarata.

Nina

Mergi la inceput