Paine de casa... cu masina de paine

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

multumesc Cristina


Freia si Alexa


Intram in legalitate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Cristina, multumesc si eu pt. retete.
Mai am o rugaminte. Ai spus ca "lingura" si "lingurita" sunt masurile masinii. Ai putea totusi sa le aproximezi in linguri si lingurite normale? ma gandeam ca poate nu sunt la fel la toate masinile.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Teoretic masurile sunt aceleasi la toate masinile de facut paine.

Dar pentru retzetele cu cartofi si ceapa si, in general, pentru retete, din propria experienta pentru ca o folosesc foarte des sunt asa:

- o lingura - este o lingura de supa
- o lingurita - este o lingurita de cafea
- 1 cup - 1 cana de aproximativ 250ml

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Pentru cine zicea ca vrea paine mai de regim am o reteta. Se numeste PAINEA TARANULUI si este simpla, dar pufoasa la mijloc si crocanta coaja.

PAINEA TARANULUI

750gr faina
4 liguritze zahar
2 linguritze sare
1-1/2 linguritze drojdie uscata
500ml apa

Program: DARK


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Cristina, multumesc!

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nella spune:

Am revenit asa cum am promis cu alte retete de paine.
PAINE CI NUCI SI STAFIDE
Apa : 1 1/8 cani
Unt(margarina) : 2 linguri
Faina alba : 3 cani
Lapte praf : 1 1/2 lingurite
Zahar : 2lingurite
Sare : 1 1/2lingurite
Scortisoara : 1 1/2 lingurite
Drojdie : 2 1/2lingurite
Stafide : 1/2 cana
Nuci : 1/2 cana
Adaugati stafidele la primul set de semnale sonore.
Programul la STANDARD sau FRENCH


PAINE CU IERBURI
Apa : 1 1/8 cani
Ulei de masline : 1 1/2 cani
Faina alba : 3 cani
Lapte praf : 2 linguri
Zahar : 2 linguri
Sare : 1 1/2 lingurite
Tarhon : 1 1/2 lingurite
Basilic : 1 1/2 lingurite
Oregano : 1 1/2 lingurite
Drojdie : 2 1/2 lingurite
Program la pozitia STANDARD
Aceste retete sunt pentru o masina de facut paine cu capacitatea
cuvei de 750- 900 gr.

Pentru o masina de capacitate de pana la 1000 gr. Urmatoarele retete ;

PAINE CU FULGI DIN TARATE SI OVAZ
Drojdie uscata : 1 lingurita
Faina alba tip 550 : 360gr.
Fulgi din tarate de ovaz :110 gr.
Zahar: 1 1/2 lingurite
Sare: 1/2 lngurita
Unt(margarina): 2 lingurite
Lapte : 390 gr.
Program : VOLLKORN
BRAUNUNG :P(WITTEL)

PAINE CU TARATE
Drojdie uscata: 1 lingurita
Faina alba tip 550 : 450 gr.
Tarate de grau : 1/2 cup.
Zahar : 2 lingurite
Lapte praf : 2 lingurite
Sare
Unt(margarina) : 2 lingurite
Apa : 380 ml.
Program : BASIS
Aceste retete sunt copiate dintr-un manual de folosire
a masinii de facut paine


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Ma scuzati ca am disparut, dar am f. multa treaba si numai intru asa des.

Va multumesc mult pt. retete. Chiar daca n-am sa maninc eu, am sa le fac baietilor mei.

Si daca mai aveti si alte retete, sint interesata. Le-am salvat, listat si am sa le incerc (pe rind).
Am sa va tin la curent...

Maria, acum n-am timp sa scanez cartea, dar am sa incerc, macar partea mai interesanta la inceput.



Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine



Karina + Bogdanel

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepenash spune:

Mi-am cumparat si eu o masina de facut paine, iar in seara asta am testat-o pentru prima data. Am incercat o paine "normala" dupa urmatoarea reteta: 300 ml apa/lapte (eu am pus jumatate din fiecare), o lingura jumatate margarina, o lingurita sare, 500 g faina si un pachetel drojdie uscata. Am fixat-o la program normal, cel de aproape 3 ore, iar ca si culoare am selectat "medie". Din pacate, coaja a iesit cam tare, dar mijlocul este foarte pufos. Oare s-a intarit atat de tare coaja pentru ca am folosit faina 000 si nu 550 (asa cum scria in reteta originala, dar eu, neavand in casa si fiindu-mi lene sa mai ies, am incercat sa inlocuiesc)?
In orice caz, retetele voastre suna tare bine si le voi incerca si eu cat de curand. De fapt, daca stiam de existenta acestui subiect pe forum, poate mi-ar fi iesit si mie din prima...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

si eu fac paine de casa tot cu masina.mi-emi iese crescuta si tare gustoasa.
Acum banuiesc ca masinile sunt la fel,probabil difera capacitatea.
Cati litrii are cuva?
Cat timp dureaza sa faci o paine?
Poate coincid masinile si va dau si eu retete.Mie-mi ies nemaipomenite si fac de 6 ani paine de casa cu masina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepenash spune:

Ange, a mea este Clatronic, iar cuva are 2 litri - pentru o paine de 1 kg. Cat despre durata unui program, din cate am vazut eu in instructiuni, pentru ca abia ieri am achizitionat-o si nu am apucat sa testez toate programele, aceasta variaza intre 1-3 ore. A mea are 12 programe; urmeaza sa le descopar pe parcurs.

Mergi la inceput