foi de placinta

foi de placinta | Autor: daniella4

Link direct la acest mesaj

Am cumparat foi de placinta Linco si nu stiu cum sa le prepar sa nu iasa atat de grase de la ulei, pe ele scrie ca se unge cu ulei fiecare foaie, am facut-o si a iesit cam grasa.

Voi cum le faceti?

Daniella, mama lu'Alexis

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns assa spune:

Daniella incearca data viitoare sa nu ungi fiecare foaie. Ia cate 2-3 foi si ungi prima si ultima (sper sa ma intelegi), doar pe cate o parte.O sa vezi ca nu ies asa grase.

Assa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen94 spune:

sau ........pe foaie picuri cu lingurita cateva picaturi de ulei.din loc in loc,sa cuprinda toata foaia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora35 spune:

eu ca sa nu iasa asa grasa foaia pun o picatura doua de ulei si o intind cu pana pe toata foaia am o buna reteta de placinta cu brinza si niciodata de cite ori am facut-o si am uns fiecare foaie in parte nu mi-a iesit grasa

nu calca adevarul in picioare ,daca vrei sa ai trecere la oameni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Am uns pe sarite foile..cam la 3 si a iesit cam prea seaca si scortoasa. Incerc cu pana data viitoare, multam de pont!

Daniella, mama lu'Alexis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Si mie imi place sa fac placinte cu foi din comert. Insa eu nu prea le ung intre ele, adica le ung, dar nu pe toate, si foarte discret oricum. In schimb pun in umplutura lapte si oua, ca sa-i dau o consistenta mai lichida, sa curga de pe lingura. Iar deasupra placintei, dupa ce pun ultima foaie, fac citeva taieturi cu cutitul din loc in loc si torn ou batut cu putin iaurt/lapte batut sau smintina. Intind cu lingura pe toata suprafata.
E un deliciu, niciodata nu mi-a iesit uscata placinta.

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput