Gramatica 4

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Bun subiect.
Si eu gresesc foarte mult, mai ales la conjugarile verbelor cu i la infinitiv. In liceu nu am facut gramatica deloc, cred ca ar trebui sa se faca indiferent de profil.
Nu mi se pare ciudat, doar interesant.........faptul ca se schimba regulile gramaticale din cand in cand. Ma gandesc care e motivul? Plictiseala?

si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)

http://community.webshots.com/user/2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

Eu scriu cu "sint" in loc de "sunt" si folosesc "asi face ceva" in loc de "as face ceva" si mai fac si alte, multe greseli... De astea doua stiu si le fac din obisnuinta si mi se pare mai personal.

Celelalte care nu le mai stiu le mai treceti si voi cu vederea ca singurul loc unde mai scriu si citesc romaneste este pe DC si am plecat de mult timp din tara...

Uneori gindesc in alta limba si scriu in romana si se poate sa schimb locul cuvintelor... dar pina la urma se intelege ce vreau sa spun... Nu?...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Hehe, am si eu una! Imperfectul la prezent! L.S implinea azi 39 de ani. Corect e conditionalul : ar fi implinit (conditia fiind daca ar fi trait)

O relatie sanatoasa are la baza: schimbul intelectual, apropierea emotionala si sexualitatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Browneyes spune:

quote:
Originally posted by Alyssa

Eu scriu cu "sint" in loc de "sunt" si folosesc "asi face ceva" in loc de "as face ceva" si mai fac si alte, multe greseli... De astea doua stiu si le fac din obisnuinta si mi se pare mai personal.

Celelalte care nu le mai stiu le mai treceti si voi cu vederea ca singurul loc unde mai scriu si citesc romaneste este pe DC si am plecat de mult timp din tara...

Uneori gindesc in alta limba si scriu in romana si se poate sa schimb locul cuvintelor... dar pina la urma se intelege ce vreau sa spun... Nu?...

Varianta "sint" este corecta astazi, in urma modificarilor din gramatica.Deci nu este o greseala. :)

www.laurastoica.uv.ro -Site in memoria Laurei! (inca mai lucrez la el)

www.celinedion.myforum.ro - Forum Celine Dion-

http://360.yahoo.com/alex_andra0507 - My yahoo blog; you can read and comment

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carola spune:

intr-adevar si nu intradevar
verighete si nu vereghete

Bau!
"Pentru orice femeie exista un barbat care s-a saturat sa se culce cu ea" Alfie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

nou-nascuti, nu noi-nascuti

vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by megbeng

nou-nascuti, nu noi-nascuti

vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

noi nascuti :))

Bau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Carola, DEX-ul e de alta parere:http://dexonline.ro/search.php?cuv=nou%20nascut
ps: nu va certati, ca zz-ul e ocupat!

O relatie sanatoasa are la baza: schimbul intelectual, apropierea emotionala si sexualitatea.

Mergi la inceput

daca nu te-ai prins, radeam de formularea asta ( care stiu ca nu e corecta), "noi nascuti"

Bau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Eu am probleme cu virgulele. Imi spunea cineva de curand ca ar trebui sa pun virgula atunci cand simt sa respir adanc

Am probleme serioase cu respirantia, inseamna. Cred ca de la fumat

P.s. Cate virgule am ratat mai sus?

Mergi la inceput