Magia Complexitatii
Postmodernismul a murit. Moartea lui pune o intrebare: Literatura sau Fictiunea? O intrebare complicata. Sigur ca un text ne poate parea literar dar multe texte NU SUNT LITERARE. Realitatea asa cum incercam sa o intelegem este un TEXT. Ce e Fictiune, ce e Literatura?
Raspunsuri
conchita spune:
quote:
Initial creeata de ovidiu bufnila
Postmodernismul a murit.
ultima data cand l-am verificat, si anume cand ti-am citit prezentul topic, mai respira inca. asta, daca reusim sa ne reamintim ca una dintre caracteristicile de baza ale post-modernismului e ca reflecteaza continuu asupra lui insusi.
quote:
Moartea lui pune o intrebare: Literatura sau Fictiunea? O intrebare complicata.
Fictiunea e un gen literar. restul e speculatie dadaista - de unde s-ar deduce ca post-modernismul tau nu numai ca n-a murit, dar nici nu s-a nascut inca.
Oana MC spune:
vremea manifestelor s-a dus demult pentru ca ele cred ca un adevar se poate inlocui cu altul. sint elitiste (asa cum e si manifestul tau) ce faci tu aici suna a manifest, a gest care tine de modernism, nicidecum de postmodernism sau post-postmodernism. deci, acum zicea si Conchita mesajul tau este contradictoriu, ceea ce poate fi interesant.
postmodernismul nu crede in niciun fel de adevar sau centralitate si nici un discursuri care ar putea sa pretinda ca le reprezinta. si nici in definitii...
nomadism, mobilitate, desfiintarea barierelor intre genuri si discursuri...
complexitatea sa traisca!
Oana si Matei (25 februarie 2004)
ovidiu bufnila spune:
E o ancora.
OB
quote:
Originally posted by Oana MC
vremea manifestelor s-a dus demult pentru ca ele cred ca un adevar se poate inlocui cu altul. sint elitiste (asa cum e si manifestul tau) ce faci tu aici suna a manifest, a gest care tine de modernism, nicidecum de postmodernism sau post-postmodernism. deci, acum zicea si Conchita mesajul tau este contradictoriu, ceea ce poate fi interesant.
postmodernismul nu crede in niciun fel de adevar sau centralitate si nici un discursuri care ar putea sa pretinda ca le reprezinta. si nici in definitii...
ovidiu bufnila spune:
Uuuups, modernitate? Sa fim seriosi. Manifest? Uuuups, nu e manifest. Contradictoriu? Uuuups! Mesajul tau, no offense, e arestat sau arestuit al filozofiei din Scoala de Tip Fabrica. Elibereaza-te de STF! E timpul sa navighezi. Contradictoriul are o logica a lui profunda. Sa ne valurim fra sa ne mai sprijinim in carjele referentiale de la Scoala de Tip Fabricaaaa!
Cu absolut toata prietenia,
Ovidiu Bufnila
quote:
Originally posted by Oana MC