America
Raspunsuri - Pagina 7
Siminaf spune:
Corina, cred ca stam destul de aproape una de alta, nu? Depinde in care parte a LA-ului esti. Dar oricum, noi facem cam 35-40 minute pina in downtown LA, de aici, de la noi.
Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica
corinadana spune:
Simina n ai zis unde stati voi dar eu locuiesc in Brentwood.Langa Santa Monica.
corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com
corinadana spune:
quote:
Originally posted by Oana_B
Ba io am vazut...alea "going out of business"
Oana_B
Aici magazinele de care vorbesti sunt deja inchise, le poti vedea interiorul doar de afara!
Siminaf spune:
Corina, scrie sub numele meu: Ontario, CAlifornia... Pe freeway 10, cam 35 mile de downtown LA. Imi place tare mult in Santa Monica, chiar saptamina trecuta ne plimbaram pe acolo si facuram si ceva poze...
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Laguna Beach
Beach Cities
corinadana spune:
In partea opusa! E frumoasa zona asta aici!
lai spune:
Fetelor, si noi stam langa Santa Monica, in Westwood. Poate punem la cale o mini-intalnire DC
Lai
Siminaf spune:
Super! Ca toata lumea se intilneste peste tot!
Da, haideti sa ne intilnim!!! Mai ales ca noua ne place mult de tot sa ne plimbam prin zona voastra.
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Laguna Beach
Beach Cities
soma spune:
quote:
Originally posted by corinadana
Soma iarta ma daca te am jignit dar numa' romanul sta cu banutul la ciorap!!!Sau sub saltea?! Scuze!
nu face nimika, cum sa ma supar corinadana? de ce, ca mi-ai zis ca gandesc precum un roman neaos?? Pai asta e compliment, zic io, merci
Da' spune-mi care-i treaba cu romanu cu banutu la saltea/ciorap, ca nu-mi vine.
Cat priveste suprematia masinilor japoneze; a fost este si va fii mult timp de acu in colo. Cred io.
Guestus spune:
quote:
Originally posted by Oana_B
Eu l-am intrebat pe Guestus ce legatura este intre calitatea industriei auto din Germania (ca banuiesc ca propozitia "Daca te uiti 1 secunda numai la industria auto vezi ca germany este cu 100 ani in fata" la asta se refera) cu disponibilizarea muncitorilor de la Gm si Ford. N-am inteles nici legatura dintre mamicile care isi conduc in SUV-uri copiii sub cinci ani la karate si disponibilizarea muncitorilor. In fine.
Guestus: nici una. Masinile europene sunt mai scumpe dar asta nu le face mai bune, disponibilizarea muncitorilor s-a facut pentru a scadea costurile de productie sa poata concura cu masinile japoneze cu consum si costuri de fabricatie mai mici (de fapt una singura: Toyota), nicidecum cu cele europene.
Piata americana a fost intotdeauna dominata de masini mari, SUV-uri, pick-up trucks, masini mari comfortabile carora le trebuie motoare mari si care fireste, consuma mult dar pana acum benzina nu a fost o problema. Mi-a trecut zilele trecute un ziar prin mana, cele mai bine vandute masini in 2005 Ford F-series (asta este de 30 de ani) cu vreo 900 si ceva de mii, Chevy Silverado cu 800 si ceva de mii si Toyota cu "vaca lor de muls" Camry 400 si ceva de mii. Si in continuare piata va fi dominata de masini mari, japonezii fac si ei pick-up truck-uri si SUV-uri pentru ca astea se cer aici.
In 2007 Chevrolet scoate pe Tahoe al lor hibrid, Ford (deocamdata concept) cu pick-up F-250 Chief cu triflex fuel (benzina, hidrogen si inca nu stiu ce). Ford deja are Escape hibrid pe strada.
Suprematia japonezelor, parerea mea, e de scurta durata. Nici nu sunt prea multe de fapt. Toyota Camry, Lexus de lux (care oricum ar concura cu alte modele de lux de la ford gm si chrylser), Nissan cu cateva modele (din care unul pick-up truck), apoi Infiniti de lux care nu sunt in top-ul vanzarilor si..cam atat.
Oana_B
problema este ca industria auto in US este la pamint...si trebuie sa treaca printr-o masiva reorganizare. masinile mari care consuma mult nu mai fac nici 2 bani...lumea nu le mai vrea. Eu zic sa te uiti la vinzarile de masini pe diferiti ani...nu sa arunci niste cifre fara noima. la vinzatorii de masini ( ex.ford) ai cash back. ( ce zici?...inseamna ca uite ce bine traim noi in US?)
In plus daca ei nu mai vind masini multe alte probleme apar...nu se mai produce tabla...blabla. este un lant intreg.
ideea era ca US este ramasa in urma cu 20 ani la capitolul auto.
Trecem la industria aero....Airbusul cistiga contracte dupa contracte cu noile aparate ce consuma putin/ pasager. (China a semnat un contract de 10 bilioane euro.)
Sa mentii o firma ( ex. US airways) trebuie sa zbori la costuri mici..consum mic de gas.
Dan_jp spune:
quote:
Originally posted by soma
Cat priveste suprematia masinilor japoneze; a fost este si va fii mult timp de acu in colo. Cred io.
haha ....d-asta sunt atatea Benz-uri si BMW-uri p-aici , ca japonezu' instarit stie care sunt masinile adevarate. Japii fac masini bune dar mai au inca multe de furat