America

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by soma
Dar am si eu o intrebare legat de contul bancar si mai ales de loan. Adica daca nu am history in US dar am job stabil si bine platit si ceva bani la ciorap, inseamna ca iau mai greu imprumut sau ca-mi pun dobanda mai mare? Eu sunt un cetatean cinstit si platesc la timp darile, dar tre sa ma creada pe cuvand cineva la inceput, nu?
merci

una la mana, depinde de cat timp ai jobul ala. a doua, imprumut gasesti usor, dar cu dobanda mare. dupa ce iti construiesti credit history, poti negocia dobanda aia sau poti sa iei alte credite cu dobanda mai mica - de oferit ti se ofera mereu, e plina cutia postala de ele. :-) varianta cea mai simpla e cea despre care s-a mai vorbit aici - depui tu bani la banca si folosesti contul ala ca pe credit, desi banii sunt ai tai. dureaza cam 6 luni sa apari cu credit history, parca...dobanda mare nu ar trebui sa te sperie daca ai de gand sa platesti banii la timp. o idee buna e si sa platesti lunar putin mai mult decat datorezi. mai sunt si alte facilitati - reduceri daca semnezi pentru direct deposit sau daca platesti mai devreme (la masina in special, unde dobanda se calculeaza pe zi). la case, de exemplu, cica poti reduce timpul de plata aproape la jumate daca faci un singur extra payment pe an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by conchita

preturile, da, la mancare sunt cam la acelasi nivel cu celelalte state, dar benzina e mai scumpa, si asta ridica pretul la servicii. viata nu prea poti sa zici ca e ieftina in CA, pentru ca se platesc taxe locale cam mari, iar casele sunt si alea scumpe. sigur, salariile sunt mai mari.

El compara cu Romania, Conchita, nu cu celelalte state.

Sofie :)

Mergi la inceput

Ira, io ma prefer pe mine, ca le vad cu okii mei si nu ma poate convinge nimeni ca nu e cum vad eu :-))

asa mi se pare mie, ca stilul ambelor texte e cu inflorituri si pica in extreme, unul in aia complet negativa, alalalt in aia extatica. optimism, inteleg, dar iti trebuie o doza considerabila ca sa ajungi sa think pink pana si cand vezi cersetori. :-))

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ira
El compara cu Romania, Conchita, nu cu celelalte state.

Io citii acolo ca totul e mult si ieftin si ma gandii ca nu e chiar asa in CA, poate doar mancarea si hainele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Si mie mi se pare ca nenea Doru pica in cealalta extrema. Pe autostrada lumea nu prea se jeneaza sa depaseasca limita de viteza (cred ca multi cand isi calculeaza costurile de intretinere a unei masini socotesc si potentialele amenzi pentru depasirea limitei de viteza, pentru parcare neregulamentara etc.) asta cand nu e ambuteiaj, ceea ce in California, mai ales in anumite zone, se intampla destul de des.
Slava Domnului ca viata americanilor nu se desfasoara doar intre locul de munca si malluri, altfel cred ca mi-as fi luat campii pana acum.
Slava Domnului ca exista o gramada de optiuni culinare in afara de fast food-uri, mai ales in California (pe coaste, in general). (si pacat de americanii care chiar se indoapa cu junk food, fie la fast food-uri, fie acasa, si ajung obezi si cu tot felul de probleme de sanatate)
Afirmatia cu asiaticii care sunt la moda in California ca urmare a investitiilor japoneze mi se pare cel putin bizara. (sunt multi asiatici in California, multe comunitati de imigranti, si stereotipul este ca sunt muncitori, ca au rezultate bune la scoala, mai ales la stiinte exacte; dar marea majoritate n-au nici o legatura cu japonezii si cu investitiile lor?!)
Faza cu cersetorii nici n-o mai comentez.

Acuma e adevarat ca se pot uita 10 la acelasi lucru si fiecare sa vada altceva.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

quote:

quote:
Originally posted by razhore
dar pana si niste magzine uriase se pot goli.

nu zic ca nu. mai ales ca am inca proaspat in memorie exemplul "Alimentara" de pe vremea lui ceasca. da, era mare si da, era nuda.

acum, tu poti sa crezi ce vrei, dar eu imi fac datoria sa iti mai spun o data ca magazinele US nu se golesc complet, cum zice domnul ala in scrisoare, punct.

Nici eu n am vazut magazin gol in SUA!!!

corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Si SOMA gandeste ca un roman neaos!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

quote:
Originally posted by corinadana

quote:

quote:
Originally posted by razhore
dar pana si niste magzine uriase se pot goli.

nu zic ca nu. mai ales ca am inca proaspat in memorie exemplul "Alimentara" de pe vremea lui ceasca. da, era mare si da, era nuda.

acum, tu poti sa crezi ce vrei, dar eu imi fac datoria sa iti mai spun o data ca magazinele US nu se golesc complet, cum zice domnul ala in scrisoare, punct.

Nici eu n am vazut magazin gol in SUA!!!

Acum daca stau sa ma gandesc bine am vazut o data un magazin aproape gol in Canada, de Boxing Day (cand sunt reduceri de pret substantiale), era un magazin bunicel de posete si pantofi, mmm, daca as fi ajuns mai devreme cred ca dadeam si eu iama

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Ba io am vazut...alea "going out of business"

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Eu zic ca are mare dreptate nenea ala...asa e...America nu este decit o nenorocire insiruita dupa alta...stati acasa ca stati bine...Nici nu stiti ce bine va e pina cind veniti in acest adevarat calvar..iad mai bine zis. Si cite si mai cite groazavii nu a dezvaluit nenea asta, asta ca se ne menajeze un pic pentru ca altfel am izbucni in lacrimi amare in solidaritate cu toti emigrantii lihniti/saraci/stresati/ce mai vrei tu...

Credeti ca se prinde?

Anamaria mama la Nick (7)& Alex (5)

People who say they sleep like a baby usually don't have one.

Mergi la inceput