Ce tip de vin- intilnire de afaceri?
Salut fetelor! Am nevoie de ajutorul vostru.Sotul meu are programata diseara o intilnire cu un englez. Ok m-am hotarit asupra restaurantului acum oops: ce vin sa comande? Noi nu bem deloc alcool asa ca nu prea stim.Va rog mult dati-mi variante de vinuri in ambele cazuri: vin rosu si vin alb in functie de ce vor decide sa manince.
Va multumesc!
Raspunsuri
daniela_b spune:
Eu cred ca trebuie sa-l intrebi pe el ( englezul...) ce vrea sa bea sau ca sa va scoateti si mai frumos intrebati pe cel care va serveste ce va recomanda, la mincarea pe care ati ales-o. Nu comandati dupa ureche sau dupa sfaturile altora... In tot cazul, asortate la mincare usoara chiar si cu carne alba sint vinurile albe seci sau demiseci iar la vinat, carne rosie, preparate picante, vinuri rosii seci. Insa cel mai important este sa subliniati prin comportament ca va pasa de preferintele "oaspetelui" asa ca cel mai bine il intrebati direct ( e o maniera perfect eleganta...) sau sa il lasati pe chelnerul gazda sa va recomande un vin asortat!
Sau, beti apa in timpul mesei si la sfirsit comadati sampanie ( de cea mai buna calitate...)
in plus, fa o cautare pe google, e simplu si te lamuresti in citeva minute...
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
daniela_b spune:
iti recomand Vinul Cavalerului de pe Valea Prahovei, ca vin rosu sau Cabernet de Murflatar ( mai ieftin)- tot rosu si... vinuri de Tohani. Insa ca sa impresionati in mod placut, repet, intrebati chelnerul care e cel mai bun vin la mincarea pe care o comandati, are un efect grozav asupra invitatului...
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
mmc_nd spune:
Lorym, nici eu nu ma prea pricep, insa dupa spusele barbatilor din casa :))), Jidvei si Recas sunt foarte bune.
Eu, de exemplu, am fost la masa cu seful meu englez si am comandat un Riesling Italian de Recas. Atat mi l-a mai laudat ca ziceam ca este doar politicos. Dar cand a comandat si a doua sticla... m-a convins. Si cred o mai fi "vazut" el vinuri la viata lui :))).
mmc
"Trebuie sa ne golim de prea plinul Eu, ca sa mai intre in noi un pic de Dumnezeu." Petre Tutea
daniella4 spune:
Ca vin alb iti recomand Feteasca Regala de Jidvei (sec), Grasa de Cotnari (demisec, la desert), iar ca vinuri rosii poti incerca Cabernet Sauvignion (tot sec) sau Busuioaca de Bohotin (tot sec, dar e mai mult un vin de chef).
Ati putea incepe pentru mai mult efect cu o sampanie antreu Rotschild. ![]()
Bafta si tine-ne la curent
Daniella, mama lu'Alexis
nushulica spune:
lorym si eu sunt de aceeasi parere cu daniela_b trebuie intrebat omul dar asa ca sfat eu zic vin vin alb sec de jidvei sauvignon blanc sau aici in zona moldovei un chateau de cotnari care este tare bun asa zic barbatii din "zona"![]()
oricum intalnirea deja a avut loc ....cum s-a desfasurat treaba??

Lorym spune:
Multumesc pt raspunsuri fetelor. Pina la urma nu au baut vin
asa ca eu m-am strofoshit degeaba.Dar va multumesc pt raspunsuri si notez si o sa stiu de acum inainte.
Cel mai important e rezultatul intilnirii
:Un contract cu un salar destul de bun.Deci schimbarea actualului serviciu care efectiv nu-l mai suporta.URA!!!