@ construit casa! (7)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Deborah, merci frumos, ai fost o draguta ca mi-ai spus parerea ta. In principiu asa este, cum spui tu, la zidaria de caramida majoritatea prefera structura portanta datorita relativei diefrente de pret. Culmea este ca aceasta diferenta e modica de cele mai multe ori preturile fiind chiar comparabile, totul depinde de proiectul casei, de simplitatea acesteia. Din fericire pt. noi, am avut norocul ca am putut consulta mai multi specialisti, atat arhitecti cat si ingineri constructori, inainte de a ne hotara pe ce modalitate vom merge. Si parerea lor a fost unanima: structura de rezistenta pe cadre este sfanta, chiar si in cazul caramizii, de BCA nu mai vorbesc fiindca asa cum ai spus si tu, in acest caz se merge clar pe cadre.
Despre portanta BCA-ului ar fi multe de spus, parerile sunt impartite. Unii constructori spun ca este neportant intr-adevar, insa nu e chiar asa, de fapt e portant insa intr-o mult mai mica masura decat caramida de ex. Cel mai corect ar fi sa spunem ca BCA-ul este un material portant cu o rezistenta minima la compresiune, dar ma rog, asta nu conteaza in discutia de acum... Cert este ca zidaria pe cadre e mai rezistenta, mai flexibila si asa cum zicea Crixia se si construieste mai repede.
Fireste ca o locuinta cu 1-2 nivele e rezistenta oricum, noi am fost asigurati ca nu se poate intampla nimic rau la cutremure sau altceva, indiferent de varianta pe care vom merge.
Ideea e ca in principiu ar trebui cerut echipei de proiectare un studiu de cost si o evaluare in ambele variante de structura: pe cadre sau portanta, iar in functie de diferentele de pret, etc. aleasa de catre cilent varianta optima. Caz in care multi ar fi probabil surprinsi de cat e de mica sau chiar inexistenta diferenta. Din cate am inteles e si asta un mit, o legenda care circula printre cei care-si fac case, ca multe altele.
Noi ne-am consultat cu cineva care asta facea la Impact, studii de pret intre cele doua structuri.
In fine, noi preferam sa facem asa cum am fost sfatuiti, avem incredere in specialistii cu care ne-am consultat si sper sa nu gresim. E adevarat ca avem norocul sa dispunem si de suficienti bani astfel incat sa ne permitem alegerea variantei optime din punct de vedere rezistenta, flexibilitate, deci probabil am fi ales acelasi lucru si daca era cum spui tu si ne costa ceva mai mult.
Inteleg ca voi aproape ati terminat casa, asa ca ce ti-am spus eu probabil nu te mai poate ajuta, insa ma gandesc ca poate veti avea si o casa de vacanta candva sau alta casa in viitor, asa ca am vrut sa-ti intorc serviciul. Mai ales ca e dreptul tau sa le ceri sa-ti faca aceasta evaluare intre cele doua variante de banii pe care ii dai la proiectare, de ce sa nu beneficiezi de el si sa mergi doar pe auzite sau pe o varianta doar pt. ca asa face majoritatea? Bafta la construit si merci inca o data pt. raspuns.



Tomasa, fericita mamica a lui Tudor (9 ian. 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

quote:
Originally posted by Deborah77

Maggda, voi sunteti eroii mei Doar ca noi avem doua perechi de maini stangi....nici un cui nu stim sa batem.




Daca nu faceam f multe lucruri noi nu stiu cum reuseam sa terminam de ridicat si finisat cu o asa suprafata de casa construita mai ales ca matusa noastra inca n-a murit .Citesc aici fetele care au si finisat in banii in care noi am ridicat in rosu dar bineinteles suprafete mai mici,dar bine ca ma pot plimba cu bicicleta prin casa .
pupici si spor la lucru fetelor

Magda si Bianca 7 anisori

http://community.webshots.com/user/danut1965

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Preturi, modele gresie, faianta!!???
Am fost si noi in vizita we trecut si am constatat ca se comercializeaza combinatia de 2 culori, cu marginea decorata ca delimitare. Am vazut ceva la 300.000 lei vechi/mp, iar marginea de decor era 130.000 lei/bucata. Am ramas un pic pe ganduri!
Nicol, parca tu ai trecut prin faza asta!
Cine zicea ca se duce la un targ de constructii? Impresii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

crixia, eu ziceam ca am fost la un tirg de constructii....
din pacate cam slabut tirgul anul asta, cred ca vremea asta total nefavorabila e de vina
foarte putine firme, mai multe de aici din imprejurimi...in concluzie nu m-a incintat nimic
despre gresie si faianta ce vrei sa stii...?
da se poarta combinatii de culori, plinta aceea nu e obiligatorie, noi am pus-o si la baie si la bucatarie cu toate ca ne-a costat o avere, ca si preturi , o gresie o gasesti peste 400 de mii si faianta cam peste 300 mii
parca am mai spus noi am ales pentru baie verde smarald cu bej, iar pentru bucatarie maro roscat cu bej si gresia culoarea teracotei care se prelungeste si pe holul de la intrare .
la ambele am aplicat plinta care face diferenta dintre culori,
vezi ca vei gasi si plinta mai ieftina dar e ceva mai ingusta, eu am fazut una tare faina la numai 55 de mii bucata dar nu se potrivea la ce aveam noi
daca te intereseaza ceva anume intreaba-ma
noi acum ne interesam de var, oscilam intre superweiss de la dufa sau spor de la policolor...
nicol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jone spune:

salut fetele!
noi alergam!stiti dupa ce?dupa un kk de stalp care nu se gaseste nicaieri decat la calarasi si ca sa il aducem de acolo ne costa o mica avere!
aia de la electrica nu vor sa schimbe avizul...cu toate ca se paote face bransamentul si fara stalpul ala!le-am explicat ca nu gasim si pace si stiti ce ni s-a raspuns?ca daca nu ne convine sa renuntam la serviciile lor!


cristina - eu am vazut margine din aia de decor si mai ieftine.la brick ai fost?parca acolo am vazut.si tota colo am vazut o faianta care mi s-a lipt de suflet.din alea lungi si f. lucioase.era o combinatie de portocaliu cu alb stralucitor si alta un roscat (nu stau bine la capitolul descris culori!) cu albul ala stralucitor.
mi -sau parut faine ptr bucatarie.

baile am zis ca una va fi "baia albastra" si una "baia verde".
e tare greu cu gasitul unei denumiri ptr o anume incapere:
deci avem:(inca nu au pereti despartitori si o sa mai dureze ca partea aia o inchidem)
deci vom avea pe partea aia de casa:
dormitorul mare
dormitorul mic (al fetei)
baia verde
si un dressing de 2x2m
apoi in cealalta jumatate a casei unde facem acum
deja sunt gata peretii despartitori:
camera de oaspeti in care momentan cand va fi gata ne vom muta noi
baia albastra
si ....PROBLEMA cu denumirea bucataria unita cu ....nu pot sa ii zic living ca nu e, nu e nici sufragerie.
e un spatiu mare in care spre fereastra voi amplasa bucataria si in partea opusa vom pune canapele, masa, scaune.
nu stim cum sa ii spunem.living - suna pretentios.

eu vreau sa fie un loc unde sa stam toata ziua, sa mancam, sa ne uitam la tv si chiar sa lenevim.
mai ales cand careva gateste sa ii vada pe ceilalti si sa nu se simta ca fiind surghiunita in bucatarie.
in sfarsit.nu stiu daca m-am facut nteleasa.

azi s-a terminant instalatia electrica in casa.sper sa fi prevazut bine locul prizelor si a intrerupatoarelor.e casa plina de prize.
infiecare camera sunt cate 2.
in bucatarie:sunt 7 prize!nu sariti!am circuit separat ptr boilere, separat ptr masinile de spalat, prizele normale sunt toate pe un disjunctor.
am reusit sa am tablou electric cu 6 sigurante (mai am 2 de rezerva ca sigur m-ai imi suna ceva in cap)
sotul a cumparat un intrerupator automat, cand treci pe langa el se aprinde becu singur si becul ala poate sta aprins de la 4 secunde pana la 12 minute.o minunatie!

va pupik ca ma duc la nani!

camera de oaspeti.


jo si alexandra

***************
"soarele va rasari si maine!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Va citesc de ceva vreme si ii admir pe cei care au ajuns la faza finisarilor, mi se pare ca acum e mai usor, cel mai greu fiind partea de inceput: organizare santier, turnare fundatie...ridicarea casei la rosu.
Asa ca vreau sa va intreb, mai ales pe cei care au construit in regie proprie, unde ati gasit echipe de muncitori si mai ales un diriginte de santier. Cine s-a preocupat de alegerea furnizorilor de materiale: beton, armaturile, fierul beton? si cine raspunde de calitatea lucrarilor? Arhitectul sau inginerul de rezistenta (cel care a facut proiectul) a participat la excutia casei?
Armaturile pt stilpii casei le-au facut echipele angajate sau le-ati cumparat gata facute.
V-as fi tare recunoscatoare daca ati impartasi aici din experienta voastra.
Si, inca o intrebare: stiti cumva care sint treptele pentru calculul impozitului pe casa? adica, ceva de genul: pina in 100mp x1Lei, intre 100-150mp x2lei. Si daca aceste suprafete se calculeaza considerind amprenta la sol sau suprafata desfasurata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Madalina la impozit se calculeaza suprafata desfasurata.Noi anul acesta pt 600mp construiti avem impozit 16 mil.

Magda si Bianca 7 anisori

http://community.webshots.com/user/danut1965

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jone spune:

cristina - ai fost la targ?
daca te duci fa si niste poze ca noi nu credem ca ajungem.

ieri am luat usi de interior.sunt facute din lemn de brad.sunt faine.
urmeaza mai tarziu sa le baiutuim si sa le lacuim.
1,8 mil bucata cu tot cu rama.
o sa pun poze http://blog.360.yahoo.com/blog-IY7BFZw7dKgVrcJfjD6z

va pup

jo si alexandra

***************
"soarele va rasari si maine!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

jone, v-am vazut usa si as vrea sa-ti dau niste sfaturi daca vrei, fiindca si noi avem usi din lemn de pin, alt nodel si facut pe comanda...ai mare grija ca se murdaresc foarte repede si nu ai cum sa le mai stergi, trebuie raschetate...asa ca noi le-am scos de pe toc pina am tencuit peretii iar tocul l-am imbracat in folie de plastic...dupa ce am dat si glet, le-a mai finixat o data sotul, si-a luat o masina de raschetat electrica, apoi le-am dat o mina de lac simplu incolor dupa aceea le-a mai luat o data la raschetat, le-am sters de praf si le-am dat inca o mina de lac...noi am folosit lac simplu, incolor fiindca am vrut ca sa ramina culoarea lor naturala, alb galbui...dar daca vrei inchise dai intii cu un nuantator se numeste LAZURA, si apoi cu lac de doua ori...dar iese culoarea prea inchisa...acum depinde de gusturi
dar mare grija la faptul ca daca se murdaresc de ciment in general pragurile se fac urite si se imprima in lemn si nu-l mai scoti
numai bine ...si spor la munca
nicol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Probabil ca din anul asta intru si eu in clubul vostru.Speram sa incepem si noi in aceasta primavara cu constructia casutei visurilor noastre.Avem proiectul gata si inclusiv toate aprobarile si suntem in cautare de constructor.Am incercat la o firma si ne-am ingrozit ce preturi au.M-am enervat la culme cand am vazut in devizul primit de la firma cum dupa ce platesti CAS, somajul si asigurarea de sanatate ca procent din manopera pusa de firma mai platesti si TVA la ele.
Cei de la putere zic ca incurajeaza constructiile dar atat timp cat merg cu TVA atat de mare ca la restul nu prea vad cum esti incurajat.
Pai la noi numai TVA a fost aprox. 150 mil., si vreau sa va zic ca nu vrem o casa mare.
Si asta-i numai inceputul.
Cand ne-au zis de la electrica pretul de racordare la retea( 40-50 mil) am dat pe spate.Probabil ca trebuie sa ne obisnuim cu preturile astea.

ali

Mergi la inceput