Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (16)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

quote:
Originally posted by Ripley
Recunosc ca in afara de faptul ca sunt relaxata cu ea, nu am nici un merit ca e asa cuminte si si-a facut singura un asa program convenabil si pt noi.

Pai, asta e cel mai mare merit!!! O mama relaxata e reteta sigura pentru cel mai bun copil! Asa e si la noi...

Pisi, nu stiu ce-o fi spasmul hohotului de plans, dar am vazut la scumpul meu ca, daca plange din sufletelul lui de copil, cand se opreste mai suspina cateva minute, chiar si cu sanul in gura... Imi vine sa-l pup tot.

Si noi ne imbracam tot cu 2 piese in mod normal, numai ca in ultimele saptamani mai nimic nu a fost normal. Si-au cam batut joc de noi cu caldura si am fost nevoita sa-l imbrac si cu salopeta in unele zile, ba i-am pus si caciulita! Dar in rest, body cu pantalonasi (cateodata sosete) sunt suficiente. Arunc o patura peste el cand e rost de somn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubamara spune:

Noua tocmai ne-a facut vaccinul. Si am cand ne-a intepat..... noroc ca a tinut-o asistenta, ca eu nu mai stiam pe ce lume sunt. Acum doarme ca un ingeras cuminte ce este. Asteptam eventuale reactii adverse. In rest, bebica e ok, mi-a zis sa-i dau 3 pic. de vigantol in loc de doua (pentru fontanela).

Raluca si bb Maria (07.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

da, nu e buna vata in nas! bebeii au si ei un sistem de aparare, ca si la adulti, in sensul ca stranuta impuritatile, dar nu cred ca e bine sa fortam nota si destinul:)) cu vata in nas. chiar lasa firicele, chiar daca este umezita.

mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Am reusit sa imblanzim "scorpia" Am fost ieri la farmacie si i-am cumparat Colic Baby, un siropel din plante si i-am dat seara 5 ml, cum zice la prospect. A dormit fata mea neintoarsa de la 24 la 5, apoi am papat si am adormit din nou de la 7 la 10 de data asta conform obiceiului in pat langa noi. Asa ca a revenit la programul ei vad, nu a mai suparat-o nici burtica. Boierie nene...sper sa o tina buna purtare . Ziua in schimb ii dau Bonissan, ca siropelul ala e si calmant usor si nu vreau sa se obisnuiasca cu el, plus ca ea e un bulgare de enrgie ziua si nu vreau sa o tuflesc. Bine macar ca am reusit sa eliminam medicamentele, adica Sab-ul si Debridatul.

Cu Vigantolul, mie pediatra mi-a zis sa-l arunc dupa 14 zile de la deschidere, si sa-l tin in cutiuta si la intuneric. Asa ca l-am bagat in dulap. Oricum imi da reteta gratuita ptr el asa ca nu ma complic sa-l pastrez mai mult.

Body de la Z avem si noi 3 buc ( din alea din colectia Andreea Esca - luate de la Baby expo) dar s-au pastrat cel mai bine, nu s-au intins, deformat etc. Ca masura eu i-am luat ptr 3 luni dar ii sunt fixe acuma deci nu ajungem cu ele la 3 luni cu siguranta. In rest eu prefer sa o tin in bluzita si pantalonasi sau in body cu maneca lunga si salopeta fara maneci desupra. La inceput ii puneam body cu manecuta scurta pe dedesubt dar am renuntat ca e cald rau. Caciulita nu purtam ca nu vrem

In alta ordine de idei cand ar fi ok sa pleci cu copilul din localitate, ma refer la un drum BUC-Constanta?

ANDA, stiu ca esti asaltata de cereri ptr astrograme, dar daca mai gasesti un pic de timp si ptr noi iti suntem recunoscatoare. Datele noastre sunt: Alexia Miruna, nascuta pe 15 dec 2005, ora 18.15, Bucuresti. Multumiri anticipate

Madau si Miruna (15 dec 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

Mada, eu am fost foarte plimbareata cu bb ! Nu cred ca e foarte oportun sa pleci cu bb la PLIMBARE, dar daca te duci cu masina pe care o incalzesti foarte bine si ai posibilitatea sa ii amenajezi ca un patut pe bancheta din spate...numai daca trebuie neaparat !
E nasol ca faci totusi cateva ore pana acolo, prin frig, nu toate masinile se incalzesc si in spate ca in fata, nu sunt etanse, nu ai unde sa il schimbi, sa il speli...
Oricum e mai bine decat cand creste putin pt ca se plictiseste in masina si te innebuneste ! Acum macar doarme frumos...

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaR spune:

Buna mamici de noiembrie-decembrie,
Sunt mamica Salisa, deja inregistrata la voi.
Am intrat in sfarsit cu alt id, cu contul vechi nu stiu ce s-a intamplat dar nu mai reusesc sa ma loghez.
Micuta mea Anastasia e deja mare, are 2 luni implinite ieri si avem 5800gr si 61 de cm.
Deja ne minunam pe zi ce trece cu achiziitle micutei.
Am incercat sa citesc cat am putut din urma despre bebelusii si mamicile noastre si sunt uimita ce mamici puternice si ce bebelusi minunati au.
Felicitari mamicilor pentru cresterea puiutilor.
Am mai pus si eu in practica unele din sfaturile voastre scrise pe forum.
As vrea sa intreb pe cele cu bebelusi mai mari > Cand incep bebelusii sa se trezeasca mai rar noaptea pentru laptic?>
Anastasia se trezeste la fiecare 3 ore si destul de rar la 4 ore...pentru a minca.
In rest noi suntem bine, iesim la plimbare in fiecare zi..., sau, daca nu iesim la plimbare punem fetita imbracata de plimbare invelita si infofolita in carut pe terasa.
Aici se pratica sa pui copii sa doarma 1-2 ore afara, iarna.
Eu nu am lasat-o asa de mult...dar din cand in cand, cate jumatate de ora e ok,...si sa stiti ca tare bine doarme.
Acu depinde, la cele minus 10 sau chiar 20 de grade care au fost in Romania...nu as fi procedat la fel.
Am sa incerc sa pun si eu cateva fotografii...unde veti vedea si puiuta mica pe nume Anastasia.
Flori mamicilor si pupici puiutilor lor.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alozneanu/album?.dir=/cb0b&.src=ph&.tok=phHAMYEBQblHGD4P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

SALISA, bine ai revenit si felicitari pt o fetitza frumoasa si dolofana. Sa-ti traiasca.
Referitor la trezit noaptea - vad ca tu ii dai formula - tocmai ce am discutat noi pe la inceputul capitolului...ca asa se trezesc toti bb-i i si ca noi ne conformam programului lor.
Deci depinde de la copil la copil, soramea imi zicea ca dupa 3 luninu i se mai trezea de 2 ori pustoaica ci numa 1 data..pe cand PISI spunea de Boscu mic al ei ca s-a trezit pana dupa 1 an...sper ca nu gresesc Pisi.
Asa ca las ca ei cresc cu papa, nu-s ca noi MARI - inca.

FETELOR DISPER.........
Am iesit cu piticu afara doar doar nu o mai fi marait..si nimic. El care afara dormea, acum ioc, atipea dar daca cadea suzi...
Am venit acasa si i-am dat sa pape ca de...trecusera mai mult de 3 ore.
Crima si pedeapsa. Abia a luat sanul, a mancat vreo 10 minute si a inceput sa planga....l-am ragait, iar l-am pus la san,, iar plansete,hai sus sa ne plimbam....hai jos sa mancam...ii era mai bine sa-l tin in brate, la verticala.
Cert este ca NU A MANCAT zic eu aproape nimic ca in 15 minute de supt-si asta adunate- nu cred ca a luat ceva...cert este ca l--am lasat sa planga pana am spalat biberoanele ca nu era nici unul currat. Ma gandesc sa desfac laptele praf sa-i dau sau sa scot laptic de-al meu de la congelator...
Dar tot il doare burta. Ca nu i-am mai dat DEBRIDAT ca ma gandesc ca poate de la el este constipat...si daca nu i-am dat ii fierbe burta destul de rau, macar cu ala se mai ameliora...
ma si ingrijoreaza kk cu culoarea aia turbata despre care nu v-ati dat nici una cu parerea...
L-am tinut in brate pana a adormit si acum "doarme" dar trage din suzetra aia de nu se poate....
cristi zice ca-s crizata, ca nu are nimic copilul..ca doar il doare burta...si mie imi vine sa palng ca o proasta ce sunt...am stat si am mancat eugenii, mezeluri si cartofi prajiti in loc de mancare ca lumea...si uite laptele cum este.

ANDA, iti mai dau o data datele pt vladut, poate nu la mai ai: 01.12.2005, ora 9.30,- cat o fi de exacta- bucuresti
Si pt nepoata mea daca poti..dar nu stiu ora exact asa ca alta data.

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Bianca mea doarme toata noaptea cam de la o luna jumate.De exemplu noaptea trecuta a adormit de la h22 pana la h07,40, a mancat si apoi a adormit iar pana la h10. Cu o noapte in urma a dormit de la h23,45 pana la h09,30.Depinde de cat e de obosita.Eu cam pe la h22 ii fac baita,pana termin...pana o cremui...o iubesc putin...apoi mananca, adoarme pe la h23.30.Ziua nu prea doarme dar mai "impusca" cate o ora de somn,depinde cat de obosita e.
Drum lung vrem si noi sa facem cu ea,dar in vara,atunci o sa aiba 9 luni.Vrem sa mergem la Satu Mare, speram sa nu ne faca figuri...

Catutza si Bianca-Maria (2.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Salisa, bine ai revenit si sa iti traiasca printesa dolofanica! Cat despre mancat mai rar, rabdare ca se regleaza singurei!

Joy, si eu sunt de parere ca te framanti degeaba, bebeii mai au si zile proaste! Si eu alaptez - exclusiv- si de aceea nu ma impacientez ca nu avem un program, mancam cam la 2h30 - 3- mai nou la 4 ore! Depinde de cat mananca sau de cat lapte am. Eu zic ca suficient deocamdata dar vedem azi la cantar. Cat despre mancat ca lumea din partea mamichii sunt absolut de acord ca trebuie sa faci un efort! Eu nu am mai mancat un cartof prajit de nu tin minte, prefer fierti, piure, etc. Si multe legume ca sunt sanatoase- de preferat gatite/ nu crude.

Vad ca nimeni nu mai face vaccin la 3 luni - am intrebat si nu mi s-a raspuns. Ei nu-i nimic ca va povestesc cum a fost sambata. Mi-e ca iarasi o pleosteste si o maraie pe miss pt 2 saptamani, si abia ne revenim si hop vaccinul de 4luni

Madau eu am citit ca e ok sa plimbi copilul dar cu pauze dese ( tot la 2 ore) iar cum C-ta nu e departe, zic ca e ok si sa nu iti faci griji numai sa ai o masina care incalzeste bine! Am o amica care a facut turul Europei( un mini tur de 3 tari ) in masina cu bebelina de 3 saptamani si a fost super ok - e drept ca era vara.

Fetelor, am pus poze noi la semnatura, sper sa va placa! Sunt facute azi cu noul prieten al bebelinei, un ursulache imens:))

Am editat raspunsul ca vad ca am probleme cu tasta 4

Alina si Amalia 17.11.2005

Poze noi feb 2006

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Alina, e mortala Amalia ta Nu s-a speriat de ursalau' ala?, ca e dublu cat ea.

Mergi la inceput