Biblia (6)
Raspunsuri - Pagina 5
denizel spune:
quote:
Originally posted by ManyHope
Intrebarea este:
Pentru voi personal, unde e plasata convertirea ?
O promovatzi? O respingetzi? Cautatzi s-o implinitzi? Cautatzi s-o demolatzi? Suntetzi contra convertirilor? Suntetzi pentru convertire? Suntetzi pentru convertirea voastre shi a altora sau numai pentru a altora ? Este convertirea o activitate obligatorie pentru fiecare persoana crestina? Este convertirea rezervata numai unora ? De ce? Ce putetzi sa spunetzi despre aceste lucruri?
--------------------------
"Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am obisnuit cu ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!
Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am indragostit de ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!"
Scriu putin de tot, ca ma grabesc:)
Matei 5,15:
"Si oamenii n-aprind lumina ca s-o puna sub obroc, ci o pun in sfesnic, si lumineaza tuturor celor din casa"
Raspund tuturor pupicilor!

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
casandra spune:
ManyHope: Convertirea altora este rezervata unora. In ortodoxism iti trebuie si binecuvantarea duhovnicului. Convertirea interioara sta in putinta fiecarui crestin.
ManyHope spune:
Nadajduiesc ...aaaa...sper ca nu eu am cauzat ca unele perosane declarat sau nedeclarat s-au retras din discutziile astea cu Biblia sau poate nici n-au mai intrat deloc...puteatzi sa-mi spunetzi shi stergeam tot "testul" ala shi gata !! 
Cu aceasta convertire acum sa zic.
Este un subiect mereu actual...pentru ca activitatea asta este mereu actuala de fapt. Dar cum este convertirea din punctul vostru personal de vedere, cum privitzi voi problema shi apoi cum procedatzi ? adica fatza de dogma bisericii de care apartzinetzi sau fatza de practicile ei curente,voi va aflatzi in raport de echivalentza sau pozitzia voastra e mai spre una din extremitazi ? ![]()
Da Denizel, m-am gandit la tine punand intrebarea, caci tu esti cea mai in mijlocul convertirii in zilele astea,esti cea mai implicata shi cea mai in masura sa oferi o perspectiva din interior a fenomenului personal al convertirii = iata dar aceiashi fapta de unele persoane aplaudata, de altele damnata ! Spune ! Din partea mea ai toata intaietatea !!
Bine Casandra, sunt de acord cu tine,asha consider shi eu, ca a converti este rezervat numai unora, nu e ceva pentru toata lumea. Dar de ce? Care sunt persoanele cu "rezervare" shi care-s celelalte care ar trebui sa se comporte "in mod rezervat"? Cum diferentziezi tu ? Cum vine asta ca pot fi de acord sa convertesc inspre religia mea,dar nu sunt de acord sa se converteasca invers ? Nu e ca shi cum as cantari cu doua seturi diferite de greutatzi? Nu este libertatea de a alege aceiashi pentru toata lumea? Nu suntem egale shi egali? Sunt unele persoane "mai egale" decat altele? 
Dilema asta cum o rezolvatzi voi? sau nu va punetzi problema? n-avetzi "un normativ" clar definit shi procedatzi cum va vine: ba tragetzi sa convertizi unele persoane, ba nu va bagatzi la altele... cum e ?
Fenomenul asta care se intampla, cu convertirea unei crestine la crestinism...intr-o alta forma...sau invers... care uite ca se petrece azi shi mereu s-a petrecut, il gasitzi ca este ceva normal sau este ceva anormal ? Trebuie admis, sustzinut sau impiedicat cat se poate?
Zicetzi !
mmag spune:
In DEX sensul cuvantului "convertire" se refera la adoptarea unei anumite convingeri (religioase - in cazul de fatza).
Cred ca "Dumnezeu a pus in fiecare din noi gandul vesniciei", iar aceasta ne face, pe fiecare in parte, sa-L cautam de-a lungul vietii.
Cautarea aceasta, pe masura ce ne descopera raspunsuri la unele intrebari, ne poate face sa ne convertim o data, de doua ori si ori de cate ori gasim un adevar in concordanta cu asteptarile noastre (cazul cel mai putzin fericit) sau cu principiile lui Dumnezeu.
Este atat de interesanta aceasta intrebare "daca odata considerat a fi convertit, te gandesti numai la convertirea altora sau si la a ta"...M-am mai gandit la lucrul acesta, cand am inteles ca la a doua venire a Domnului Iisus vor fi doar doua religii. Si cum mult timp pana atunci nu va mai fi, este posibil sa urmeze mai multe convertiri decat ne-am putea noi imagina.
Insa, cu sigurantza ca cei care au ales sa-L urmeze pe Dumnezeu vor fi calauzitzi de Duhul Sfant spre alegerea corecta.
iubibubi spune:
convertirea poate fi privita ca o trecere de la o religie la alta (conform dictionarului) si ca una de la pacat la Dumnezeu (conform bibliei). prima se realizeaza atunci cand, de exemplu, credinta spre care te indrepti corespunde mai mult nevoilor tale spirituale sau gasesti dogma ca fiind mai aproape de adevar. daca la Dumnezeu te intorci ori de cate ori e nevoie, cand ai constatat ca te-ai indepartat de El, convertirea (in sens dex) cred ca are un aspect unic in timp. bineinteles, a te converti nu inseamna ca te-ai indreptat pentru prima oara spre Dumnezeu. daca ai acceptat invataturile bibliei si mergi regulat la biserica, dar duci o viata pacatoasa, n-ai nevoie de convertire, ci de intoarcere la Dumnezeu. daca esti "in afara" religiei crestine, convertirea poate fi privita ca necesara.
cam dezlanat... mai revin...
denizel spune:
Eu am experimentat ambele tipuri de convertire pe care le aminteste iubibubi: cea catre Dumnezeu si cea spre o alta religie.
Cum spunea mmag, "Dumnzeu a pus in noi gandul vesniciei", iar noi Il cautam pe El toata viata.
Cea mai interesanta experienta in legatura cu convertirea si "convertitorii" am avut-o pe forum. Spre deosebire de viata reala, viata virtuala da unor oameni curajul de a spune cu adevarat ceea ce gandesc si, intr-adevar, nu oricine poate sa fie un convertitor.
In Matei 7:12, Isus ne spune: "Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel; caci in aceasta este cuprinsa Legea si Proorocii".
Asta ar fi trasatura esentiala a comportarii crestine. Exista in acest indemn o forma negativa si una pozitiva.
Forma negativa reprezinta o simpla declaratie de bun simt, care face posibila comunicarea interumana. Aceasta abordare nu cere altceva in afara de intelesul ei. O persoana o poate indeplini doar prin pasivitate, nefacand nimic.
Partea pozitiva a acestei reguli implica o atitudine fata de ceilalti oameni. Nu spune ca nu trebuie sa le fac altora ceva la care eu as protesta daca ei mi-ar face mie, ci trebuie sa-i ajut pe alti oameni si sa fiu amabila cu ei, chiar asa cum mi-as dori ca ei sa ma ajute si sa fie amabili cu mine.
Crestinii care traiesc dupa aceasata regula nu se poarta cu ceilalti dupa cum ingaduie legile omenesti, ci dupa cum cere dragostea.. Si nimeni nu poate face aceasta fara sa fi facut un "tranplant de inima", fara fara sa fi indepartat vechea inima egoista si trufasa, inlocuind-o cu o inima plina de iubirea lui Dumnezeu. Convertitorii trebuie sa traiasca dupa aceasta regula de aur. Altfel, cei din jurul lor, eventuali cauatatori de El, vor fi mereu indusi in eroare si confuzie.
O religie care ii face pe oamneni sa puna un pret mic pe celelalte fiinte omenesti (pentru care Hristos si-a dat viata, aratand cat le pretuieste) este o religie gresita.
Crestinismul ar avea mai mare putere in lume daca oamenii nu s-ar mai fali cu Numele lui Hristos, in timp ce viata lor Ii tagaduieste caracterul.
Convertirae unui om poate dura o viata intreaga, de aceea nu ar trebui sa existe un numar standard impus de dati in care sa discuti cu un "ratacit" despre religia ta sau despre Dumnezeu. Dupa ce nr, standard e atins, il dai naibii sau il afurisesti. Nu asta astepti tu de la altii, nu? Sau, nu asa ai face cu propriul copil. Consider ca in momentul in care un convertitor dechide discutia cu un candidat la convertire sau numai participa la o astfel de discutie, trebuie sa aiba in vedere responsabilitatea uriasa pe care si-o ia asupra-si. De modul in care alege sa discute, depinde poate mantuirea unei persoane. E foarte usor sa spui "eu i-am spus, daca nu intelege e prost, asta este. Eu mi-am facut datoria". E complet gresit si daunator.
Cam atat. Despre convertirea mea am mai scris si nu vreau sa plictisesc lumea ![]()
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
ManyHope spune:
Hai mai Denizel, las-o-ncolo de treaba ! Pai asta-i raspuns ?
Asta-i raspuns mai ? De ce scri mai lucruri din astea ? De ce ?
Aici pe forum vine lumea sa se destinda, vrea omu, chiar despre Biblie daca discuta,vrea sa se shi distreze putzin, dar ce gaseste mai Denizel,ce gaseste?
Itzi spun eu mai,itzi spun eu ce gaseste: gaseste raspunsul tau mai,
raspunsul asta al tau il gaseste!
Tu ti-ai pus in cap sa faci de ras pe toata lumea mai, chiar pe toata lumea? Pai se poate mai, se poate? tocmai tu mai Denizel, tocmai tu?
Intzeleg, mai spune fiecare cate ceva din adevar,cate o bucatzica garnisita imbelshugat cu alte chestii, dar sa-L spui asha un Adevar intreg, total, fundamental, sa spui esentza in cateva randuri shi totodata sa demasti fariseismul de toate tipurile...tu nu-tzi dai seama ca asta poate cauza la inima cu palpitatzii sau la stomac cu arsuri ori la cap cu migrene ?
Tzi tu musai sa ai ultimul cuvant shi sa nu mai scrie nimeni nimica dupa tine despre convertire niciodata ? Asta vrei mai,asta vrei tu? Sa se inchida subiectul vrei ?
De ce ne faci una ca asta, de ce ?
(Nici nu indraznesc sa mai comentez compunerea ta, ca e ingrozitoare pentru ca... e prea buna,e mult prea buna shi prea adevarata! Pur shi simplu ai exagerat !)
Ce este cu standardul asta ceresc pe care il pui dinaintea noastra?
Nu sti ca aici nu se merge atata de departe ? Nu sti tu ca asa cuvinte shi asa trairi numai sfintelor sau sfintilor le sunt ingaduite, iar p-aci noi nu trebuie sa depasim complet frivolitatzile?!
Ne-ai pus "gand rau" ? Ai? Vrei sa convertesti pe toata lumea ? Asta vrei mai, asta vrei tu? Vrei sa se converteasca toata lumea care citeste la crestinismul asta plin de dragoste al tau ? Da ? Asta vrei ?
Ei bine, daca asta vrei, atunci am o veste pentru tine: n-o sa reushesti! n-o sa-tzi reuseasca "stratagema"!
Sti mai de ce? Sti de ce? Pentru ca Adevarul Dragostei niciodata n-a avut multzi adepzi, ci la fel cum din puhoaiele de lume ce pe Fiul LUI L-au vazut atunci cu ochii, numa nitzei(denizei) L-au urmat serioshi, la fel e shi azi - lumea nu este interesata sa urce chiar asha ametzitor de sus cum ai aratat tu astazi ca se poate!
Asha ca sa fi multzumita ca nu ai fost tratata cu pietre... e lumea finutza pe aici shi ai avut noroc ...zic io !
Ashadar, sa-tzi intre bine in cap, ca postari ca asta a ta, puse alaturi de a mea de exemplu, ma pun intr-o lumina defavorabila (
ca sa ma exprim eufemistic, cum se obisnuieste) shi te rog sa tzi cont pe viitor ce scri shi cum scri, nu mai face mai Denizel d-astea, nu mai scrie mesaje d-astea, te rog eu...nu mai le scrie asha de bine shi de...rar, ci
scrie mai des!! cat mai multe shi mai des posibil !!!
Fie Denizel sa nu pierzi din tine maine, trairile ce azi tzi-au inspirat cuvintele care le-ai impartashit noua !
conchita spune:
quote:
Originally posted by denizel
Eu am experimentat ambele tipuri de convertire pe care le aminteste iubibubi: cea catre Dumnezeu si cea spre o alta religie.
te referi la convertirea ta de curand?
mmag spune:
Mai fetelor, incerc sa mi-o imaginez pe Madalina in realitate...inainte de a scrie mesajul pentru Denizel.
Cred ca este o scumpa, dar vrea sa enerveze pe cineva pe aici...stitzi cumva de ce?
Haidetzi ca lansez si eu o provocare - sa gasim in Biblie cat mai multe versete despre rolul femeii in familie si in societate si sa le comentam un pic.
ManyHope spune:
Sa sti mai Mmag ca pot sa-tzi spun eu despre personajul respectiv, caci cunosc oarecum ...problema!!!![]()
Daca m-ai crede, tzi-as spune ca nu caut pe nimeni ca sa enervez, dimpotriva chiar, numai ca eu ma mai enervez oare'sh'cum shi cateodata reactzionez asha... mai primitiv ... 
Ma bucur ca Denizel nu s-a enervat/suparat de ce-am scris sub impulsul de moment...(sau ma sti ? poate de aia nu mai raspunde!
) insa pur shi simplu cuvintele ei m-au umilit!
io ma balbai p-aci ca vai de lume, iar ea in cateva vorbe a transhat definitiv totul... am cedat nervos shi iaca ce-a ieshit
insa daca e cazul scuzele mele sunt gata pregatite, se poate sa fi depashit masura...adica masura altora vreau sa zic, ca pe-a mea nu mi-am depashit-o niciodata...insa se stie ca fiecare are mai mare ingaduintza fatza de sine decat fatza de alta lume
doar "oameni suntem!"
Oricum, ce am remarcat eu ca cel mai deosebit in mesajul ei, afara de contzinutul insushi(evident), a fost constatarea a cat de mare este diferentza intre cuvintele vorbite din traire shi din inima cu sinceritate in dragoste, fatza de cele din pareri, ganduri, impresii, fumuri, aere, talente, de amoru artei sau de tip 'copy,edit shi paste'! Se cunoaste diferentza cu ochiu liber... ca una e aurul curat shi alta e "veregheta de haur conitza" care cocleste dupa un ceas shi-tzi inverzeste degetul! Nu va suparatzi ca o spun, nu vreau sa'nervez pe nimeni, nu la careva dintre voi ma adresez de spun asta, ci incep cu mine! Se cunoaste diferentza dintre original shi copie.
Versetul ales la propunerea ta este din "Pildele lui Solomon", capitolul 14, versetul 1:
"Femeile intelepte zidesc casa, iar cele nebune o darama cu mana lor.[/b]"
(L-as comenta, ca pe orice altceva din Biblie... dar imi pare ca se comenteaza singur mai bine decat ash putea-o eu face...mai ales dupa ultimele-mi tentative judecandu-ma ...
comentatzi shi exemplificatzi voi !)