Supa-crema

Supa-crema | Autor: anelize

Link direct la acest mesaj

Fetelor,spuneti-mi si mie cum se face supa crema de legume.Mananc mereu la restaurant,dar as vrea sa incerc sa o prepar si acasa,dar nu stiu cum.
Va rog,dati-mi o reteta simpla pt ca sunt cam neindemanatica in bucatarie.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

io fierb legumele (telina, morcov, pastarnac, cartof, ardei, ceapa) si cand sunt f bine fierte, le scot, pasez cu mixerul si amestec cu supa ramasa.
se face f simplu.
nu stiu daca e exact supa care o mananci tu..dar asta e f buna.
succes si sa ai pofta!

MirelaV
pupicei pe burticei

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66885" target="_blank">Racusori


Calitati: cea mai mare calitate a mea este aceea ca nu am decat un singur defect. Defecte: defectul meu (singurul de altfel) este acela ca nu am nici o calitate..., dar ramane intre noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Ca sa fie si mai gustoasa poti pune smantana.O poti servi cu crutoane si piper deasupra...depinde de gusturi.

Catutza si Bianca-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anelize spune:

O sa incerc azi sa fac.Nu prea stiu cantitatile,dar.....ma "prind" eu.
Smantana nu ii pun ....ca ingrasa,dar dupa crutoane sunt inebunita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Supa crema de rosii,morcov,rosmarin

-2 conserve de rosii ;
-6 morcovi mari;
-o mana de orez;
-un catel de usturoi zdrobit;
-zeama de la jumatate de lamaie;
-sare,piper;
-o crenguta de rosmarin;

Se pun la fiert rosiile cu morcovii,se adauga orezul,zeama de lamaie, sare,piper si chiar la sfarsit usturoiul si rosmarinul.Se da de pe foc si se baga blenderul vertical sau se toarna in cel obisnuit pana se obtine crema.
Se poate pune o lingura de smantana in fiecare farfurie si patrunjel verde deasupra.
Pofta buna!


Mie nu imi placea supa de rosii dar de cand am descoperit reteta asta ..nu ma mai opresc.
Incercati-o ,e foarte dietetica si are si un gust deosebit.

Joanna

" Omului mandru Dumnezeu ii sta impotriva"


Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

quote:
Originally posted by anelize

O sa incerc azi sa fac.Nu prea stiu cantitatile,dar.....ma "prind" eu.
Smantana nu ii pun ....ca ingrasa,dar dupa crutoane sunt inebunita.


Nu conteaza cantitatile, dupa cum nu conteaza nici ce legume pui, de fiecare data iti va iesi altfel si asta e farmecul . Sa fii atenta numai cand pui si zeama, la grosime/consistenta, sa nu iti iasa nici prea groasa nici prea subtire. In general nu va fi nevoie sa pui toata zeama de la fiert.

Eu o acresc cu bors ca pe orice alta ciorba, ii pun leustean tocat si dreg cu smantana si ou.

Poti sa pui si dovlecel sau dovleac, iese un pic mai dulce, sau conopida, sau broccoli... ce legume iti plac tie. E mai bine sa nu le pui pe toate de la inceput ca au timpi diferiti de fierbere. Primele
se pun radacinoasele (morcov, patrunjel, telina), mai tarziu cartoful conopida si ardeiul, iar si mai tarziu dovlecelul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Mmm...supa crema...fac des,este aproape singura mancare pe care fetita mea o mananca singura...
Morcov ,patrunjel(cate o legatura din fiecare)o telina mijlocie,praz(una sau doua bucati),cartofi.Asta pun eu dar poti pune orice legume vrei tu.Sau poti face supa crema dintr-o singura legume-de ex mazare,ciuperci,fasole...
Le pun la fiert in apa rece(curatate si spalate si crestate),cand sant fierte le scot le bag la mixer apoi le pasez prin pasoar(sau o sita)sa fie supa mai fina.Amestec legumele pasate cu supa pana la consistenta pe care o vreau,le pun pe foc si le mai dau un clocot cu smantana(daca nu vrei smantana poti folosi iaurt-da nu iese aceeasi chestie)vre-o trei patru linguri pline si o servesc cu patrunjel tocat si crutoane de paine.

Adriana
http://community.webshots.com/user/adrianamo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anelize spune:

Fetelor,eu am chiar acum legumele pe foc.Am pus telina,pastarnac,morcovi,cartofi,ardei si brocolli.Am luat totusi si o cutiutza mica de zmantana cu 12% grasime.Dupa ce e gata va spun cum a iesit.Oricum,am de gand sa incerc toate retele pe care m-i le-ati dat si chiar sa inventez altele.
Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Sa ne spui cum ti-a iesit.Banuiesc ca buna ca rea nu are de ce sa iasa.

Catutza si Bianca-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anelize spune:

Am facut o supa-crema.............yamy...yamy......ma si mir,la cat de neindemanatica sunt eu in bucatarie......o minunatie.
Va multumesc mult de tot fetelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clyo spune:

quote:
Originally posted by anelize

Am facut o supa-crema.............yamy...yamy......ma si mir,la cat de neindemanatica sunt eu in bucatarie......o minunatie.
Va multumesc mult de tot fetelor.



soro, te-ai facut si gospodina?
brava

Mergi la inceput