Vreau camera video !!!

Vreau camera video !!! | Autor: ooana

Link direct la acest mesaj

Vreau sa-mi cumpar o camera video cu mini dvd !

Nu stiu cum sa leg pentru ca nu ma prea pricep si ma gandeam ca poate ma ajuta cineva!

Ma gandisem la:

http://www.domo.ro/produs.php?id=P:2647

sau asta

http://www.domo.ro/produs.php?id=P:3022

Voi ce ziceti?

...si sa nu uit sunt dispusa sa dau aproximativ 2.000 RON

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns radu300 spune:

Intre Samsung si Canon, mergi pe Canon, au senzori si obiective canon si au o traditie in domeniu. Inainte sa cumperi, uita-te si la Panasonic, Sony si JVC, este posibil sa iti placa ce o sa vezi acolo.
In plus, intre cele doua camere indicate de tine, Canonul are un zoom optic mai mare si filtru neutral density care este posibil sa iti fie de foarte mare ajutor la un moment dat. Stabilizatorul digital de imagine nu este atat de util precum cel optic, poate crea efecte chiar nedorite. Specificatiile camerelor sunt incomplete acolo, mai cauta. Eu am gasit la Canon date despre camera ta si are stabilizator de imagine.
Totusi, daca ar fi dupa mine, as cauta modelul 850i, este mult mai util unei filmari acasa, este mai sensibil la lumina si are si o lumina video incorporata.

"http://community.webshots.com/user/pentrununta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

quote:
Originally posted by radu300

Intre Samsung si Canon, mergi pe Canon, au senzori si obiective canon si au o traditie in domeniu. Inainte sa cumperi, uita-te si la Panasonic, Sony si JVC, este posibil sa iti placa ce o sa vezi acolo.
In plus, intre cele doua camere indicate de tine, Canonul are un zoom optic mai mare si filtru neutral density care este posibil sa iti fie de foarte mare ajutor la un moment dat. Stabilizatorul digital de imagine nu este atat de util precum cel optic, poate crea efecte chiar nedorite. Specificatiile camerelor sunt incomplete acolo, mai cauta. Eu am gasit la Canon date despre camera ta si are stabilizator de imagine.
Totusi, daca ar fi dupa mine, as cauta modelul 850i, este mult mai util unei filmari acasa, este mai sensibil la lumina si are si o lumina video incorporata.

Multumesc frumos de sfaturi...am sa mai caut pe net...si am sa ma uit si la modelul 850i!

Si daca credeti ca stiti un model bun care merita banii...accept orice critica si propuneri ...pentru ca v-am spus: nu ma prea pricep!

Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!

Oana & Marius
Wedding Day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

Si noi cautam camera video. Prietenul meu a gasit pe net un samsung parca, la vreo 25 de milioane, dar are rezolutie mare pentru poza, memorie intrena de 1 giga, si inregisreaza pe card normal, nu are nevoie de card special care e foarte scump. Si cred ca ramanam la varianta asta. O sa iti dau ai multe detalii dupa-masa, ca acum nu stiu nici pe ce site a gasit.

12+
Mai am 17 de zile pana la nunta
POZE

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by a.cicel

Si noi cautam camera video. Prietenul meu a gasit pe net un samsung parca, la vreo 25 de milioane, dar are rezolutie mare pentru poza, memorie intrena de 1 giga, si inregisreaza pe card normal, nu are nevoie de card special care e foarte scump. Si cred ca ramanam la varianta asta. O sa iti dau ai multe detalii dupa-masa, ca acum nu stiu nici pe ce site a gasit.

12+
Mai am 17 de zile pana la nunta
POZE

Merci! Astept informatiile...poate luam si noi acelasi model!

Mai am o intrebare, o luati cu banii chash sau in rate???

Oana & Marius
Wedding Day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu300 spune:

Rezolutia pentru poza este inutila, fie ea mare ori mica. Marimea senzorului cu care se face captarea este mica, in comparatie cu o camera foto digitala, si de aici si calitatea foarte slaba a fotografiilor. Nu am auzit inca pe cineva sa faca fotografii cu o camera video, fie ea de 25 milioane sau de 90 milioane. Cardurile toate sunt normale, nu exista carduri speciale. Sunt de mai multe tipuri, dar toate au preturi apropiate. De obicei se folosesc SD carduri. Foarte rar Compact Flash sau pentru camerele Sony se mai folosesc Stickuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pegasis spune:

Ma ajutati si pe mine cu un sfat va rog?

Intre www.sony.ro/view/ShowProduct.action?product=DCR-HC90E&site=odw_ro_RO&pageType=Overview&category=CAM MiniDV" target="_blank">Sony HC 90E si www.panasonic.ro/products/product.jsp?id=304" target="_blank">Panasonic GS250 care ar fi alegerea cea mai buna? Panasonicul e cu 10 mil mai scumpa...

Carmen

"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorym spune:

si eu vreau sa imi iau o camera si uite ce am adunat de pe aici de pe forum:

Sfatul meu ar fi sa iei o camera digitala, MiniDV sau Hi8. Caliatea imaginii inregistrate este mai buna decat la cele analogice si decat la cele cu CD sau DVD. Camera digitala o poti conecta la PC (in anumite conditii, de ex unele au interfata FireWare), descarci filmele pe HDD si le poti prelucra si inregistra pe DVD-uri.
Succes !

http://www.pixmania.com/ie/uk/47/xx/xx/5/2/criteresn.html

Celor interesati de camere video le recomand articolul urmator :
http://www.hi-fi.ro/articol2_1.html

Nu este foarte nou si pe alocuri abunda in prea multe detailii technica insa sper sa va fie folositor.

Deasemenea recomand camere pe suport MiniDV in locul celor ce scriu direct pe DVD din mai multe motive (raportul calitate/pret ar fii primul).

Daca doriti sa pastrati ceea ce ati filmat cat mai mult timp fara o deteriorare (mai mult sau mai putin "vizibila") ati avea urmatoarele optiuni:
-transfer pe suport si format DVD
-pastrarea casetolr orginilae (pe care s-a facut filmarea) pana cand le ve-ti putea transfera pe DVD
-transfer pe S-VHS

In ceea ce priveste transferul propriu zis de pe camera pe alt suport (in principal DVD) este de recomandat ca virgula camera sa aiba port FireWire (cunoscut si ca IEEE1394). Mult mai multe detalii gasiti si in articolul de mai sus.

Eu personal am de vreo 3 ani o camera Sony HI8 si raman in continuare super multumit. Camera mea nu are FireWire as ca pentru transfer folosesc Studio9 (kit ce contine placa de captura si software de video editare).

Sper sa va fie de folos. Daca mai aveti ceva intrebari incerc sa ajut si eu.

Mergi la inceput

Lorym multumesc frumos pentru informatii...cred ca o sa achizitionam camera prin martie si am sa va anunt ce am ales pana la urma...

...pana atunci orice informatie e bine venita!

Oana & Marius
Wedding Day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciciep spune:

Ooana, noi avem o camera video Canon 750i, deci un picutz mai "slaba" decat ce ti-a fost recomandat inainte. Suntem foarte multumiti de ea, insa pozele intr-adevar ies fff slabe. Ce imi place foarte mult este faptul ca accepta si card si casetutza mini-dv. Daca o legi prin USB la calculator poti insa transfera DOAR ce este pe card, daca o legi prin Firewire poti transfera ce este pe minidv. Din pacate cablul firewire NU este in kitul cu care cumperi camera, deci trebuie sa-l iei separat. Si este posibil sa mai ai nevoie si de o placa de captura, dar nu stiu sigur, fiindca noi am fost niste leneshi si nu ne-am cumparat inc firewire...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ciciep

Ooana, noi avem o camera video Canon 750i, deci un picutz mai "slaba" decat ce ti-a fost recomandat inainte. Suntem foarte multumiti de ea, insa pozele intr-adevar ies fff slabe. Ce imi place foarte mult este faptul ca accepta si card si casetutza mini-dv. Daca o legi prin USB la calculator poti insa transfera DOAR ce este pe card, daca o legi prin Firewire poti transfera ce este pe minidv. Din pacate cablul firewire NU este in kitul cu care cumperi camera, deci trebuie sa-l iei separat. Si este posibil sa mai ai nevoie si de o placa de captura, dar nu stiu sigur, fiindca noi am fost niste leneshi si nu ne-am cumparat inc firewire...

...sa stii ca nici nu ma gandesc sa fac poze cu ea...am un aparat foto digital Samsung si desi am avut retineri cand l-am cumparat, mi-as fi dorit un Cannon da nu aveam destui bani...isi face treaba cu brio...chiar sunt foarte multumita!

La camera m-ar interesa cat tine acumulatorul?

...oricum Cicep 10x

Oana & Marius
Wedding Day

Mergi la inceput