Paradentoza ?!?!?

Paradentoza ?!?!? | Autor: blanca000

Link direct la acest mesaj

Ieri la dentist sotului meu i-au spus ca are radacini scurte la dinti si din aceasta cauza e posibil sa ii piarda...e normal sa se intample asta? I-au zis ceva de un vaccin care cica se gaseste greu..dar nu ne-au lamurit foarte tare.
Dupa ce a facut detartraj la toti dintii i-au spus ca are si gingie retractiva (sau asa ceva).
Ce e de facut stie cineva, nu as vrea sa ajunga la lucrare cum au zis doctorii...sau macar sa amanam acest lucru cat mai mult timp posibil.

Nunta noastra
Nasi de cununie

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loneanbianca spune:

Eu zic sa nu va speriati chiar asa, mai mergeti si la alti medici sa stiti si alte pareri. Si mie mi-a zis ca mi se retrage gingia si sa folosesc pasta de dinti de la aloe Vera....Sunt tot felul de solutii...in timp se poate ajunge la paradontoza....dar asta mai incolo si atunci dintii incep sa se miste si in final sa cada. Eu spun ca nu e chiar asa de speriat.

Bianca
http://community.webshots.com/user/biancaloneanPoze[/url
"Traim intr-o era in care pizza ajunge la noi acasa mai repede decat
politia."
-- Jeff Marder.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Pai nu e vorba de speriat ci de prevenit o astfel de problema.
Dentistul ne-a spus ca sotul ar avea un inceput de paradentoza de la tartru, tigari, cafea etc ce au condus la initierea acestei probleme. Gingiile lui sunt foarte sensibile si tartrul depus de multa vreme le-a sensibilizat si mai tare.
Ne-a recomandat un vaccin NEY PULPIN dar care nu/sau se gaseste foarte rar si costa destul de mult 10 mil lei. Trebuie facut de 2 ori pe an timp de cel putin 5 ani.
Soacra mea are probleme dentare si nu am intrebat-o niciodata direct ce are si nu vreau ca sotul sa o mosteneasca sau sa ajunga la fel, de aceea vreau sa facem din timp tot ce se poate face.

Daca ma poate ajuta cineva sa imi spuna sau sa ma ajute sa gasesc acest vaccin....cabinetul unde mergem noi a facut comanda la o anume farmacie dar nici ei nu stiau daca mai vine. Caci nu le mai dau autorizatie de cumparare sau asa ceva din cauza ca la Cantacuzino au facut un vaccin asemnator dar din cate mi-au spus nu la fel de bun. De aceea il vreau pe acest NEY PULPIN... si daca ma puteti ajuta

Nunta noastra
Nasi de cununie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena d spune:

blanca, stii aliajul de metale, ala galben, numit GAUDENT ?
inventatorul lui, nu stiu numele exact, dar de la numele lui deriva gaudent-ul, are clinica specializata pe tratarea parodontozei, montari implante, si ce e mai important, stie cum sa consolideze si sa cimenteze maxilarul cu subst perfect compatibile cu osul uman.
eu as dori sa ajung acolo macar ptr. consult, dar acum am alte probleme de sanatate mult mai grave si urgente.
iar parodontoza chiar poate fi o problema grava, daca nu se gaseste tratamentul potrivit, ca nu toate cazurile se recupereaza sau se trateaza bine.
daca te gindesti la vaccin, nu te repezi din prima la el, sunt sceptica, din ceea ce stiu e putin avangardista problema, adica sa treci direct la vaccin. daca are/a avut tartru, trage cu tigarile si cafeaua mai are de luptat.
nu e vorba numai de o igiena cit mai buna, ci si de cum se face si cu ce, functie de caz.
astept vesti.
succes, mai caut si eu informatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena d spune:

am gugalit 1 secunda, si am gasit adresa, sper sa fie valabila, dar gasesti cu telefonul:

CLINICA DE IMPLANTOLOGIE SI PARODONTOLOGIE GAUDENT
Laborator tehnica dentara, lucrari dentare, implantologie, reabilitare complexa orofaciala; clinica; colegiu tehnica dentara
Contact: Str. Presei nr. 6, sector 1 , Tel. 668.67.77; Tel/Fax 668.70.70
Email: dan@gaudent.ro
Web: www.gaudent.ro
Orar: L-V: 8-18

site-ul e in constructie.

gata, am gasit il cheama GAUCAN.
ia si citeste aici:
http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t14335.html

succes, astept vesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

quote:
Originally posted by blanca000

Dentistul ne-a spus ca sotul ar avea un inceput de paradentoza de la tartru, tigari, cafea etc ce au condus la initierea acestei probleme. Gingiile lui sunt foarte sensibile si tartrul depus de multa vreme le-a sensibilizat si mai tare.
Ne-a recomandat un vaccin NEY PULPIN dar care nu/sau se gaseste foarte rar si costa destul de mult 10 mil lei. Trebuie facut de 2 ori pe an timp de cel putin 5 ani.
Soacra mea are probleme dentare si nu am intrebat-o niciodata direct ce are si nu vreau ca sotul sa o mosteneasca sau sa ajunga la fel, de aceea vreau sa facem din timp tot ce se poate face.

Blanca, nu'sh ce vaccin de 10 milioane v-a recomandat voua, da io mi l-am facut asta-vara si m-a costat 3 milioane. Nu'sh cum s-a numit, ca dentistu mi l-a procurat si io l-am platit in rate. Stiu ca sunt mai multe tipuri, dar depinde, ca si la analize, cu cine face stomatologu "afacerile". Mi s-au facut cate 2-3 injectii pe saptamana, timp de 3 saptamani. Si, intr-adevar, paradontoza se face de la fumat, in special, dar este si ereditara; pe langa problemele cu gingii "retractive" (care se retrag, sangereaza la periaj si nu mai sustin dintele cum trebuie). Vaccinu intareste, de fapt, gingiile; asta e menirea lui. E si putintel dureros, da-n cateva ore trece.

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cony33 spune:

quote:
Originally posted by blanca000

Daca ma poate ajuta cineva sa imi spuna sau sa ma ajute sa gasesc acest vaccin....cabinetul unde mergem noi a facut comanda la o anume farmacie dar nici ei nu stiau daca mai vine. Caci nu le mai dau autorizatie de cumparare sau asa ceva din cauza ca la Cantacuzino au facut un vaccin asemnator dar din cate mi-au spus nu la fel de bun. De aceea il vreau pe acest NEY PULPIN... si daca ma puteti ajuta

Nunta noastra
Nasi de cununie

Blanca, incearca sa iei legatura cu mine (). Poate te ajut sa faci rost de Ney Pulpin. Am facut si eu tratament cu acest medicament si s-au vazut rezultate. Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimika spune:

[quote]Originally posted by blanca000
[Caci nu le mai dau autorizatie de cumparare sau asa ceva din cauza ca la Cantacuzino au facut un vaccin asemnator dar din cate mi-au spus nu la fel de bun. De aceea il vreau pe acest NEY PULPIN... si daca ma puteti ajuta

Nu stiu nimic despre performantele vaccinului pe care l-ai mentionat dar stiu destul despre cele ale vaccinului produs de Cantacuzino (vaccinul stafilocic D). Am vazut pacienti disperati in perioada in care nu se producea. Unul ameninta ca ne taie gazele si apa daca nu ii dam un vaccin . O fi lucrat omul in domeniu....lol. Si diferenta de pret este incomparabila....cel de la institut costa de vreo 15-20 mai putin. Un prieten de-al meu sustine ca i-a facut bine si la rinita :) Nu bag mana in foc, dar nu e imposibil. Vaccinul stimuleaza imunitatea locala si cum nasul se afla langa gaura . Unii stomatologi folosesc si Cantastimul, in asociere cu vaccinul stafilocic sau simplu. Vaccinul se poate administra subcutanat sau direct in gingie, dupa cum este de avasata paradontoza.

Si nu au cum sa nu le dea autorizatie de cumparare ca mai fac unii asa ceva. Nu are Cantacuzino-ul asa sustinere sau pile

P.S. Lucrez la Cantacuzino, da, dar nu fac reclama :), ca nu castig nimic.

Pupici!

x

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adevarap2007 spune:

am eu Ney Pulpin daca va intereseaza 0726522605

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

Blanca, parintii mei amandoi sufera de aceasta problema. De doi ani (parca) fac tratament cu Ney Pulpin, e undeva in jur de 2,5 - 3 milioane si merg de doua ori pe an sa-l faca.

E drept ca se gaseste cam greu, insa in general medicul dentist este cel care il procura.

Din pacate, e ireversibil si mie mi-a spus dentistul ca pana in 40 de ani pot sta linistita, insa dupa, avand in vedere mostenirea genetica, trebuie sa fiu mai atenta si sa merg mai des la dentist, pentru preventia unei eventuale probleme de genul acesta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Blanca, si ideal ar fi sa se lase de fumat, fiindca tutunul e otrava pentru gingii (si nu numai!!).

Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre

Adevar > Autonomie > Identitate

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!

Mergi la inceput