Ficatzei de pui, ce retete avetzi?

Ficatzei de pui, ce retete avetzi? | Autor: melina34

Link direct la acest mesaj

Fetelor ce anume gatiti din ficatzei de pui si mai ales cum, caci eu in afara de ficatzei la gratar sau ficatzei inabusiti cu ceapa si usturoi nu mai stiu alta reteta

M.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

cu unt si putin lapte si putini cartofei si sare - se face pasta si se serveste cu painica prajita yumyum si pt bebei!

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
In love with...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

eu nu ma inebunesc dupa ficatei,dar sunt 2 retete care le fac ca-mi plac f mult.Una este cea data de tine(ficatei inabusiti cu sos de rosii si usturoi) si a doua e urmatoarea:
oparesc ficateii(ii lasa in apa sa dea odata in cloct), ii scurg bine de apa si apoi ii infasor in sunculita(sau kaizer), ii prind eventual cu o scobitoare ca sa nu se desprinda sunculita si apoi ii sau la cuptor.In tava pun doar putin ulei.Condimentele si le alege fiecare in functie de gusturi.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Eu prajesc ficateii in putin ulei,apoi adaug macaroane(sau spaghetti ,depinde ce ai prin casa) fierte si scurse de apa,amestec bine totul iar la sfirsit adaug cascaval ras!!
Sint foarte bune ,dar au cam multe calorii,deci e bine sa le faceti din cind in cind,ca alternativa la retetele pe care le aveti deja!!
Pofta buna!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melina34 spune:

tumpi, ce pofta mi-ai facut!!!!! ce ...salivez...
va multumesc,

M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Tumpiii ce pohta imi facusi...si sunt la regim
Si eu am o reteta pe care o prefer, ca fac ficateii in special pt baietelul meu: ii spal si-i curat de pielite f bine, ii scurg, si-i pun intr-un vas de jena mai micutz, pun apa aproape cat sa-i acopere, putin ulei de masline sau de porumb, usturoi taiat felii, marar tocat si acopar. Ii las asa pina se schimba la culoare si vad ca s-au patruns, apoi scot capacul ca sa se rumeneasca.Gata!

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adema spune:

Dar ficatei pane ati incercat? Noua ne plac tare mult!

Adema&Codrut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melina34 spune:

vai ce idee delicioasa adema, de unde le scoateti fetelor???si daca ar fi si o salata verde linga ei???

M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adema spune:

Dar sa faceti un pate din ei?Eu chiar ieri am facut si a papat baietelul meu de nu se mai satura! Si nu are nici E-uri!

Adema&Codrut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaT spune:

Si eu fac o pasta ca un fel de pate.:ficat de pasare fiert,unt,galbenus de ou,cateva picaturi de lamaie ,se freaca si se obtine aceasta pastade ficat,tare buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Mie-mi plac sa-i fac cu un pic de sos,pun apa mai multa cand ii prajesc.Apoi ii mananc cu telemea si mamaliga.Bineinteles ca nu lipsteste mujdeiul.Este extraordinar de bun.

Si cei cu kaiser sunt super buni.Daca nu-i pot rula,pun o feliuta de kaiser,un ficatel si iar o feliuta de kaiser.In mijloc o scobitoare.Ii pun in cuptor,intr-o tava stropita cu ulei.Ficateii ii condimetez cu delikat.

Cei pane sunt foarte gustosi.Focul trebuie sa fie mic ,sa=i cuprinda bine.Maiaua trebuie sa fie mai groasa, ca la clatite sau mai groasa,sa nu curga de pe ficat.

Nu am incercat niciodata drob din ficatei.Si nici nu stiu de unde sa iau o reteta.Daca are cineva,rog tare mult sa scrie.

Mergi la inceput