dupa scoala singur acasa ?
Daca copilul merge la o scoala fara semiinternat cand vine acasa cu cine sta ?
Il lasati singur acasa pana la intoarcerea de la servici?
Raspunsuri
april spune:
Inca nu e cazul doar de la toamna, dar cu siguranta cu bona. La nici 7 ani e prea mic copilul sa ramana singur acasa.
Andrada
CristinaT spune:
noi nu vom sta singure, caut o bona...
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006
isabela spune:
La 7 ani si jumatate,de 1 luna, fiica-mea sta singura dupa ce vine de la scoala. Este foarte cuminte si pana acum nu am avut nici o problema. Mi-a fost cam teama la inceput, dar nu am avut ce sa fac. Nu-mi pot permite o bona.
Rodica spune:
Baiatul meu dupa scoala merge la semiinternat. Acolo a invatat sa-si faca lectiile singur, si se joaca cu copiii. Mananca toti felul doi si desert ce le aduce de la restaurant- friptura cu cartofi prajiti si salata, amandina sau alta prajitura. Il luam acasa la ora 5 unde isi face ghiozdanul pentru a doua zi si se uita la desene animate. La ora 8 jumate imi citeste o poveste si la 9 stingerea. La 6 dimineata ne trezim sa pregatim micul dejun.
Pupici
Evident ca uneori mai intervin modificari, dar in principiu cam asta este programul.
Lona spune:
Eu am incercat sa-mi las copilul (acum in clasa a III-a) singur acasa. De cuminte, e cuminte.
Dar.
Manca ce credea el (de ex., intai desertul). Apoi lectiile - . Le facea el, dar cred ca scria cu piciorul.
Asa ca am ales sa mearga la bunici dupa ore, iar acum are un program ordonat. Lectiile si le face in general singur, daca are vreo dificultate intreaba, iar bunicii mai striga din cand in cand, preventiv, "scrie frumos!"
Am citit undeva (incerc sa gasesc si postez) ca se recomanda abia dupa 9 ani sa stea singuri, pentru cateva ore.
Uite ca am gasit.
SUPRAVEGHEREA MINORULUI
In statul Virginia din SUA nu exista o lege clara care sa precizeze cat de mult timp poti sa iti lasi nesupravegheat copilul. Totusi Serviciul de Protectie a Copilului de aici propune parintilor un ghid de supraveghere a copilului. Astfel, institutia atentioneaza ca este total neindicata lasarea copiilor intre 0 si 9 ani nesupravegheati. Copiii intre 10 si 12 ani nu trebuie lasati nesupravegheati mai mult de trei ore. Abia dupa varsta de 13 ani, acestia pot fi lasati singuri "mai mult de trei ore", dar in nici un caz noaptea, pentru cei pana in 16 ani.
Poate e valabil doar pentru copiii americani , dar eu cred in expresia "paza buna..."
Tink spune:
no way....
noi cautam ori o guvernanta ori un after school. nu ca n-as avea incredere in copil, dar cred ca trebuie supravegheat la lectii ca altfel copilu s-ar putea sa se simta lasat singur si nu vreau asta...daca nu imi voi permite o bona voi apela la afterschool ca e la juma de pret fata de bona!
sper insa sa am noroc si de bani si de bona
diadaniela spune:
Fiica mea nu e inca la scoala ,dar iti spun cu siguranta ca nu o voi lasa singura acasa.
,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,
Dana