Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (45)
Raspunsuri - Pagina 13
jadi spune:
Eu nu stiu de unde am atata energie ca m-am trezit de la 6 si dupa ce am alaptat copilul si el a facut kk, umblam bezmetica prin casa sa spal copilul, sa il curat cu rivanol si sa fixez pungutza de pipi... era copilul meu numai zambete si chiuia de ne luase tasu la 3 pazeste! Si daca tot facuse kk de dimineata, am rascolit toata casa sa gasesc un recipient pentru copro si nu am gasit, ca atare am luat un borcanas de la filme foto, l-am oparit si am pus de o coprocultura
ca sa nu se duca sotul numai cu pungulitza la analize.
Ei si dupa 2 ore de la instalarea pungulitei, copilul meu nu facuse pipi asa ca l-am dezbracat in somnic si ii tineam putzi cu mana in punga poate poate face pipi in somn. Cand am primit ultimatum de la sot ca e ora 9 si ca el pleaca ca intarzie la servici a facut domnul pipi, bucuroasa am strans repede pungulitza si fugi dupa sot asa ca nu am apucat sa inchei pampersul tanarului si cand m-am reintors, era pishat pana la gat inclusiv, ma mir ca nu i-a ajuns pe fata. Asa ca trezeste-l si schimba-l ca la 6 il mai schimbasem o data ca a supt 20 de minute si a regurgitat un pic , exact cat sa fie ud si bun de schimbat. Si dormea ca un inger, fara suzi dar asta e, unde e mama fara cap, e si copil trezit din somn. Dupa ce l-am schimbat l-am luat in pat si am dormit amandoi in brate (mai mult el, ca eu eram stressata sa nu adorm pe el) si la 10 cand a vrut din nou tita, am constatat ca era ud pe o parte. Nu pusesem bine pampersul... asa ca a treia schimbare in 3 ore, noroc ca pijamaua s-a uscat pana l-am schimbat. M-am uitat de 5 ori cand i-am pus pampersul, nu de alta dar nu mai aveam lucruri calcate, ca am spalat ieri in draci. Si am mai bagat si azi o tura, ca sacul de dormit al baiatului era si ala ud.
Si uite asa am trecut eu de cele 3 ore rele ale zilei de marti.
Acum sa vedem cand o sa avem analizele gata, sper pe vineri...
Ma reintorc la munca... nu inainte de va multumi de incurajari, o scoatem noi la capat!
Deni &
Vlad 28 sept 2005
nanadana spune:
Buna
Jadi si al meu la fel papa 600-700ml lapte pe zi si i_am zis la dr si mi_a zis sa nu il fortz sa pape mai mult ,sa-i dau atata cit cere
Tonniasanatate lui Dinu si pupici de la noi
CArmi mersi ,ai dreptate cu regimul este super eu lam mai facut si am fost multumita chiar super multumita
,oricum bravo pt kilele pierdute 
Gavrilia bine ai venit in grupul nostru 
poze
Dana
Antoine
nanadana spune:
Tonnia,Jadi ma speriati
,ca si la mine tot asa miroase pipi ,citeodata chiar ii simt papmersul prin pantalonasi cum miroase a chimicale si in plus nici nu papa prea mult ,Dinu cit papa pe zi? ca Vlad am vazut ca papa 600ml
Ioana felicitari pt sportiva si pupici de la noi 
Jadi ce de peripetii ai avut dimineata
,rad pt ca si eu la fel am facuta azi de dimineata lam schimbat pe pui si nu iam pus bine pampersul si cind am vrut sa il iau sa-i dau sa pape era ud tot plus cearceful de pat si salteaua ca de lam pus la noi in pat ![]()
poze
Dana
Antoine
Gavrilia spune:
Multumesc!Eu va citesc de multa vreme (caci toata sarcina am stat la pat
) dar nu am scris decat de putina vreme!
Am nascut la Ellias prin cezariana un baietel (Casian)de 3.400 si 52 cm
.
Am auzit diverse opinii despre diversificare, insa ma gandesc la parintii si bunicii nostri care au inceput sa ne dea sa papam de la 3 luni si jumatate,oare nu au facut bine?nu suntem normal dezvoltati?nu zic ca au facut bine,dar copii tot copii sunt si acum si atunci.E adevarat ca sunt alte conditii si alt mediu, cu mai multa poluare, etc. dar totushi ar trebui (parerea mea) sa luam aminte cat de cay si la bunici
.Nu aruncati cu pietre
este doar parerea mea...o sa ma mai gandesc cu diversificarea, insa pediatra mi-a dat ok-ul; a zis ca e de moda veche
.
Am vb cu o prietena carela primul copil i-a dat de la 3 luni altceva si la al doilea de la 6 luni; cu primul nu a avut probleme cu mancarea insa cu al doilea e foarte mofturos.
Multumesc pentru sfaturi si imi cer iertare pt greseli dar sunt cu puiul mic in brate ![]()
Gabriela si
de 4 luni
mysweetest spune:
Codruta nu stiu ce sa mai zic ..eu oricum nu am primit alocatia aia de 23 roni pe luna noiembrie si vreau sa fac reclamatie ..nu e cine stie ce dar era legal sa mi-o aduca.
Kupilul inca doarme..de cand cu diversificarea asta doarme de rupe ziua. El mananca asa...incep de la ora 0.00 a zilei...
1 masa(in jurul orelor 2-3) - 180-200 ml lapte praf
2 masa 9in jurul orelor 5-7)- 180 ml lapte praf
3 masa( in jurul orelor 10-11)-fructe(suc, piure)
4 masa (in jurul orelor 13-14.30)- supa de legume (de fapt piure si cam la 2 zile si cate o "aschie" de carne de pui..aprox. o lingurita.
5 masa( in jurul orelor 17-18)- 160-180 ml lapte praf
6 masa(in jurul orelor 21-22.30)- 180-200 ml lapte praf
Cantitatile de laptic variaza intre 120-200ml dar de obicei papa 180 ml.
Marlena & mysweetest
Alexandru *3 septembrie 2005*
uite atat de mari suntem
ege spune:
fetelor mi-am adus aminte ce vroiam sa va intreb
ce parere aveti despre bioptron?
poze cu marea inghetata.dar sa stiti ca nu sunt asa frunoase ca ale irinei
http://pg.photos.yahoo.com/ph/fisun_regep/album?.dir=3280&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
ege
Tonnia spune:
Nanadana, tot asa mananca, intre 600 si 700, mai aproape de 600. dar el era mancacios, pe la o luna si ceva mi-era frica ca mananca prea mult. Cu volumul de acum nu ia in greutate. De fapt, asta e esential, nu cat mananca ci cat ia in greutate.
Eu despre diversificare cred cu tarie ca trebuie personalizata, fara idei preconcepute, la unii mai devreme, la altii mai tarziu, in functie de cat iau in greutate, la unii cu cereale, altii-legume, dupa cum sunt de babani. Pe mine ma enerveaza ideile fixe ca si doctorii care au o schema de d. pe care o dau tuturor copiilor, fara distinctie.
Care fata de afara zicea ca vine un nutritionist si fixeaza schema copilului respectiv? Asa zic si eu.
De ex, daca al meu tot nu ia in greutate, ii bag cereale si incep mai devreme diversificarea. Ce sa fac...
kid2003 spune:
Tonnia, da, am facut research pe cereale
Am gasit asa: Milupa Bio- Reisfloken- fulgi de orez simpli proveniti din culturi biologice, fara nimic altceva (adica gluten, zahar, sau mai stiu ce). Apoi am luat orez cu roscove de la Nestle, dar astea se fac cu apa, mai astept. Apoi am liuat orez simplu de la Nestle (orezul nu are gluten, ca si porumbul sau tapioca), asta are vanilina si fier.
Fata nu a mai vrut aseara biberonul cu cereale. Deci bine de la nuk cu tetina pt lichide groase nu ii place chiar deloc. Diseara incerc tot cu Avent cu flux variabil, daca nu, mutam cerealele la pranz si i le dau cu lingurita
Tonnia spune:
Kid, ia-ma incet:
-Milupa floken astia sunt cu lapte?
- orez+roscove de la N. merg pt 4 luni?
- orezul simplu de la N e tot pentru 4+?
Editez 2 intrebari pt Kid: daca se fac cu apa inseamna ca nu merg amestecati cu lapte sau cu altceva? daca iau cu lapte de la Milupa, e vreo incompatibilitate cu laptele lui care e altul?
simodina spune:
Ioana, pai din ce ai explicat acum mie mi se pare ca bona nr 2 a sarit cu alintul pe fata
. Oricum, faptul ca cealalta s-a spalat pe maini si ca te-a intrebat de ligheanul de rufe al fetii ( pe care paranoica de mine il are [:)))]mi se pare o super chestie si nu cred ca ar fi facut-o daca nu-i statea in fire. De obicei persoanelor mai certate cu igiena nici nu le trece prin cap asemenea lucru. Ma rog, hai ca-ti dau un PM mai bine ca sa-ti povestesc ce tzeapa am luat eu cu prima bona si de ce cred eu ca ar trebui sa te feresti. Iar in ceea ce priveste telefonul pt a afla zodia, zic si eu ca Deni: atata timp cat tu platesti ...![]()
Nadina, mama de Serban (20 aug 2005)