Sarcina in timpul anticonceptionalelor
Raspunsuri - Pagina 2
werro spune:
Din cate stiu eu (si e o oarecare probabilitate sa ma insel) menstruatia apare atunci cand ovulul sau ovulele nu sunt fecundate sau daca ovulatia nu a avut loc (efect pe care stiu eu ca il au anticonceptionalele - luate corect). Endometrul este eliminat fiindca nu s-a "lipit" nimic de el. Deci din punctul meu de vedere... nu prea poti sa ai menstruatie la sarcina. Urmaresc in continuare subiectul sa mai vad pareri. E foarte interesant... si problematic...
Multa sanatate!
roxanaz spune:
werro, exista cazuri de menstruatie falsa, peste sarcina. cazuri rare, dar exista.
ceeace spune Diana Mirela este exact. maximum o folie de anticonceptionale (21 pastile deci muult mai mult decat iei chair daca nu iti dai seama ca esti insarcinata) - contin aproximativ 3,15 mg levonorgestrel/desogestrel = derivati de progesteron si doar 0.63mg estradiol - concentratiile sunt extrem de mici pentru a afect in vreun fel fatul.
si intr-devar, daca iei corect pastilele fara mari intarzieri (1-3 ore conteaza prea putin acum) si nu uiti cate una, nu o vomiti in interval de 1-4 ore posibilitatea de a ramane insarcinata este minima. cea mai mica inclusiv considerand dispozitivele intrauterine care au o marja de eroare tot de 1-5%.
daca se uita o pastila, daca se iau antibiotice pentru mai mult de 5 zile sau apare diareea/voma se aplica protejare suplimentara (prezervativ de exemplu sau alt contraceptiv local).
Roxana
sinzi_ana spune:
DAr daca uiti o pastila o zi trebuie sa te protejezi pana termini folia? Sau doar ziua urmatoare???
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radu
si David
David
odaiana spune:
draga Sanzi , uite un link interesant:http://www.anticonceptionale.ro/sfat.html
sper ca pe site vei gasi informatiile care le doresti.pupici, daiana si gemenutele
annie_xtreme spune:
Ala e sfatu' medicului??? AL MEDICULUI??? Sunt profund scarbita.
In alta ordine de idei: cine are mai multa "experienta" sa imi lamureasca si mie o dilema:
-ciclul vine uneori peste sarcina
-testele de sarcina dau uneori gresh
-pilula nu te protejeaza tot timpu...
Chiar asha, te trezesti in luna a 4a bine mersi, gravida? Cu toate alea "negative"?
Sau la faza asta cu sarcina in timpul anticonceptionalelor: ce trebuie sa faci, un test de sarcina la fiecare luna? Grrrrrrrrr...am rasturnat internetu in cautare de aceste informatii si concluzia a fost ca prea multa forumeala pe aceasta tema tampeste (ma refer aici la propria persoana)...io nu mai pricep nik.
sinzi_ana spune:
Annie...io ma gandeam ca nasti si crezi ca ai o indigestie!!!!!
Io raman la parerea mea: Vasectomia rules!!!!!!!!
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radu
si David
David