Detoxifierea organismului (3)
Raspunsuri - Pagina 7

gabi_j spune:
I-am trimis un mesaj lui nenea Bocan, sa clarifice si pe situl lui cu consumul de apa argiloasa pe perioada menstruatiei. El nu mentioneaza nimic despre asta, si chiar as vrea sa stiu ce parere are.
Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'

Gianni spune:
Fetelor,
Am si eu o intrebare , stupida poate , dar totusi...
Eu am tinut cura de mai multe ori , ma refer la cura de argila , fara sa ma gindesc ca si argila are un termen de valabilitate...
Ulterior am gasit inca doua pungute cu argila , dar am vazut ca au ca termen de valabilitate feb.2006...
Intrebare , credeti ca l-as mai putea folosi? Or mai avea efect?
Multumesc,
Catalina

Idora spune:
Am primit pachetul cu argila azi dimineata;nu mi-a venit sa cred ca a ajuns asa repede.Poate si din cauza ca stam in judete invecinate.
Giani, eu cred ca n-are ce sa-ti faca rau, daca-i trecut putin termenul de garantie.Efect habar n-am daca va mai avea dar eu zic ca ar fi bine s-o consumi cat mai repede ca sa nu-i treaca si mai mult termenul.
M-am uitat asa in fuga peste hartia aia cu recomandari pentru folosirea argilei dar n-am vazut sa scrie ceva de ciclu.Am vazut doar ca nu-i indicat sa folosesti antibiotice in timpul curei,sa nu se consume grasimi animale-carne de porc grasa, untura,slanina si nici alcool.

arinna spune:
Ce e cu pauza asta aici? sau nu merge forumul?
........................
Knowledge is power!

arinna spune:
Sau toata lumea e ... de la argila...:)
Gabi, dar cum stim oare ca ne-am detoxifiat?
........................
Knowledge is power!

Idora spune:
Pai a mine nu prea merge detoxifierea ca mi-i greu sa m-apucDar v-anunt eu cand am s-o fac
Oricum va bag aici niste cure sau detoxifiere(cum vreti sa le ziceti), ca poate-si face vreuna ambitia sa se apuce si sa ne zica cum e.
Cura de cirese
Ciresele sunt printre primele fructe care ajung la maturitate pe la jumatatea lui mai, sezonul lor durand in jur de 8 sapamani..
Ciresele dulci contin:
- apa (75-89%),
- zaharuri,
- acizi organici,
- vitamine (A, B1, B2, B6, C, E, P, PP),
- acid pantoteic,
- minerale (potasiu , fier, calciu, magneziu,fosfor , sulf),
- oligoelemente (zinc, cupru, mangan).
Ele pot fi cosumate zilnic in perioada de sezon, in cure de cel putin doua saptamani sau in cure de cate 0,5-1kg fructe proaspete, 1-2 zile pe saptamana, contribuind astfel la intarirea si echilibrarea organismului.
Se realizeaza astfel o buna curatire si tonifiere a organismului prin eliminarea de toxine si prin normalizarea tranzitului intestinal, prevenind imbatranirea.
Consumul de cirese remineralizeaza organismul, favorizeaza digestia, elimina sau limiteaza procesele inflamatoare, favorizeaza transpiratia, amelioreaza starile febrile, previne sau elimina procesul gripal si previne guta.
Cura este recomandata in demineralizari, afectiuni renale sau ale cailor urinare, afectiuni cardiace, anemie, artrite, ateroscleroza, hepatite cornice, litiaze biliare si renale, colite, obezitate, hidropizie, celulita si cuperoza.
Ca si fructele, sucul extras din cirese, are aceleasi proprietati si recomandari, el fiind diuretic,laxativ, antiinflamator, remineralizant si un bun sedativ pentru stari nevrotice.
In cazul hepatitelor se recomanda un consum zilnic de 2-3 cani suc de cirese.
In cazul migrenelor se pot pune comprese cu fructe zdrobite.
Pot fi folosite si in cosmetica prin aplicare de fructe zdrobite pe fata. Se obtine astfel o crestere a elasticitatatii pielii.
Cura cu drojdie de bere
Este o cura utila mai ales in refacerea si intretinerea organismului.
Drojdia de bere contine vitaminele:
-B1-eficienta in combaterea tulburarilor digestive,cardiace,pentru tratarea depresiilor,nevralgiilor si oboselii.
-B2-utila in combaterea eczemelor,a imbatrinirii pielii
-B3-implicata in procese ce tin de echilibrarea sistemuluinervos
-B5-stimulent natural al glandelor corticosuprarenale,remediu anti-stres,mareste rezistenta la infectii
-B7-care neutralizeaza colesterolul,fiind deci indicata in obezitate;previne caderea parului
-B8-utila pentru reglarea metabolismului proteinelor si grasimilor
-B9-are efect antianemic,ajuta la mentinerea echilibrului hormonal
-B12-care actioneaza asupra sistemului nervos,marind puterea de concentrare,ameliorind cefaleele;contribuie la mentinerea echilibrului hormonal
-B15-amelioreaza oxigenarea tisulara,este un remediu minune impotriva imbatrinirii,ajuta la dezintoxicarea ficatului
Mod de administrare:se administreaza cu miere,2 lingurite de drojdie+1 lingurita de miere si se ia pe stomacul gol inainte de masa principala cu 30 minute.Cura dureaza 2 saptamini.

Idora spune:
Cura cu fructe
- Cura cu lamai
Se incepe cu zeama unei lamai pe zi crescand zilnic consumul cu cate una pana ce se ajunge in ziua a zecea, la zece lamai consumate sub forma de limonada ( eventual cu putina zaharina), apoi se descreste pana se ajunge din nou la o lamaie pe zi.
Lamaile au ca principale proprietati tonificarea sistemul nervos, tonificarea inimii si activarea globulelor albe. In plus ele sunt bactericide, diuretice, antiscorbutice antiartritice, etc
- Cura cu mere
Se conuma zilnic un kilogram de mere fara alte alimente.
Marul este un tonic al sistemului nervos, diuretic, depurativ, hipocolesterolemiant, calmant, racoritor, laxativ, etc.
Cura este recomandata atat in obezitate cat si in astenie fizica si intelectuala, surmenaj, demineralizare sau pentru prevenirea infectiilor respiratorii.
-Cura cu cirese sau visine
Se consuma doua zile pe saptamana, 1kg cirese sau visine (in perioada de sezon), fara alte alimente.
Sunt bune eliminatoare de toxine, favorizeaza transpiratia, favorizeaza digestia, remineralizeaza organismul, tonifica organismul si tenul, incetinesc imbatranirea.
Ciresile si visinile sunt recomandate atat in tratamentul obezitatii cat si al celulitei.

cornelianeli spune:
buna fetelor
de cura de detoxifiere a organismului a dr.andru din palazu-mare constanta stie cineva,ceva?
a facut-o o colega de-a mea acum cativa ani,era bazata pe ceaiuri din plante alese si preparate de el si iti mai dadea si un regim alimentar nu foarte drastic cu germeni de grau,etc
ea s-a simtit excelent,si fara sa aiba ameteli si toate simptomele pe care le ai cand tii o cura de slabire a slabit 7 kg intr-o lua si jumatate si nu a mai pus dupa
pupici

arinna spune:
Idora, ce harnicutza esti peste tot
Interesante cure..imi place ideea cu drojdia, dar nu cu miere ca nu o suport, mai ales cu drojdie
........................
Knowledge is power!