Carne de peste -de care?
Raspunsuri - Pagina 5
Galendil spune:
Completare: categoric e mai ieftin, cu vreo 200.000 la kil!!! (la metro) Tot nu stiu daca e chiar proaspat - asa pare cand e pus pe gheata aia. Am luat pangasius si e bun, cum ati spus si voi.
puisorul spune:
Vreau sa incep sa ii dai si eu peste fetitei mele. Stiti cumva unde si daca se gaseste salau proaspat?
Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
andiaroro spune:
Imi asum riscul de a face copy-paste la cateva post-uri ale mele la subiectul Pangasius de la bucatarie:
http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=117336&whichpage=3
"M-am gandit foarte mult inainte de a scrie la acest subiect...Nu vreau sa va stric apetitul, dar saptamana trecuta am vazut un reportaj despre acest peste pe postul M6...care m-a cam pus pe ganduri. Nu sunt genul care sa mamance numai bio sau care sa creada orice povesti si e clar ca e din ce in ce mai greu sa mancam sanatos, dar 2 lucruri mi-au atras atentia in reportaj:
-acest peste a inundat lumea pentru ca femelele au o fecundidate uimitoare si asta deoarece sunt injectate cu un hormon obtinut din urina de femeie insarcinata (in reportaj este un interviu cu cercetatorul care agasit solutia asta)
- sunt harniti cu niste bilute speciale care contin, in principal, faina de peste importata din Peru....asat m-a dus cu gandul la povestea cu "vaca nebuna"
Restul, ca nu ar fi tocami curata apa fluviului unde cresc si altele, nici nu sunt f importante si mie mi s-au parut mai putin interesante...
Daca nu am fi pe un site de copii, nu m-as fi bagat in vorba.
am gasit chiar un video cu emisiunea respectiva ( e in franceza):
http://www.dailymotion.com/video/xo87j_quest-ce-quun-panga
PS: Nu am scris pentru a naste polemici ci doar pentru atrage un semnal de alarma gandindu-ma ca dati si copiilor din pestele respectiv, celor carora "astea" li se par "prostii" le urez un sincer "pofta buna!""
"daca te-ai fi uital la reportaj(link-ul e inca ok), ai fi vazut ca a aparut pe postul M6 la o emisiune ce se numeste Capital. Pentru cei ce traiesc in Franta e o sursa de informatie serioasa. In plus, acest peste a fost subiectul unor discutii destul de aprinse in Parlament la un moment dat. Poti sa cauti si pe internet date despre cercetatorul, care a pus bazele acesti tehnici si o sa vezi ca nu panga este prima specie de peste, la care s-au aplicat astfel de tehnici pentru cresterea fertilitatii.
Dupa cum spuneam, nu as fi scris acel mesaj, daca nu as fi considerat ca am o datorie morala sa trag un semnal de alarma, stiind ca acest peste este dat la copii. Ce fac apoi mamicile cu "informatia" nu mai e treaba mea.."
ana si alexandre (17.02.2006)
diadaniela spune:
si noi tot cu pangasius.eu de cand l-am descoperit sunt mare fan.chiar aseara am facut prajit cu piure.
miam!
MIRCLAU spune:
noi mancam somon la gratar cu cartofiori fierti si pastrav la gratar,fiert sau prajit dar va spun somonul la gratar cu lamaie multa si cartofi fierti este o nebunie,al meu mananca de nu se mai opreste
sa fiti iubite!!!
MIRELA mami de andreas nazdravan
mcm spune:
andiaroro foarte important ce ai precizat tu.
Atentie la peste, uitati-va bine la provenienta sau intrebati daca nu scrie. Si eu am un mare semn de intrebare in privinta pestelui care se comercializeaza la noi in supermarket si apare sub provenienta "acvacultura" - ma intreb ce le-or da sa manance si cat de safe este mancarea pestilor crescuti in crescatorii.
Deus spune:
cod file, f bunut si fara mros de balta sau alte chestii
somon file fffffff bun
pofta buna
principe spune:
Aici la copii se da doar peste alb..se recomanda: sardina ,tonul,pargo.
NU SOMONUL...ACESTA ESTE UNUL DIN PESTII CEI MAI GREU DIGERABILI SI CARE DAU CELE MAI MULTE ALERGII LA COPII...aici chiar te avizeaza sa nu care cumva sa dai somon copilului mic.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
Amina_Marina spune:
Doar pestele alb oceanic e recomandat, cel de apa dulce are paraziti multi.
.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."
..........................
In spatele nick-urilor se afla foarte multe minti bolnave.
Ela2001 spune:
Eu ii dau salau sau pastrav (la recomandarea pediatrului), fiert sau la gratar si ii place f mult.