Carne de peste -de care?
Raspunsuri - Pagina 4
madau spune:
Si eu tot Pangasius ii dau Mirunei, e super, n-are nici un os, il papa cu care placere. I-am mai dat stiuca dar s-a strambat.
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=6" target="_blank"> aici ne puteti vota - poza "concurs 2006a"
carmenpit77 spune:
Si noi mancam peste proaspat, caut sa nu aiba oase, cam de pe la 8 luni. Cel mai des ii fac ciorbica de peste. In gen nu am vazut-o sa refuze peste.
mary_ary spune:
In general i-am dat file de cod, de patrav.
I-am mai dat si CLARIAS, e foarte bun si n-are pic de os!
In general mancam cu legume.
Nu cred ca i-am dat vreodata proaspat. De obicei cumpar o bucata mare pe care o portionez si o bag la congelator.
mary si gogoasa mica
roxi2004 spune:
am si eu o intrebare - idioata poate - dar cred ca am ramas cu sechele de cand eram mica probabil - cum ca tot pestele are oase. Aici am mancat si noi pangas - dar mai ales somonul - ca stiu sigur ca ala nu are oase. Cum faceti voi cu pestele care are oase??? Cum il dati la copii???
florentza spune:
Si baietelul meu papa salau file proaspat de la 7 luni,de 2 ori\sapt. (fac portii de cate 50gr.fiecare pe care le congelez in pungute mici).Il pun la fiert congelat in apa fierbinte si il fierb 5-10min.I-am dat si la gratar sau pus la sf.in supitza - (cartof,morcov,patrunj. radacina,ulei de masline si un praf de sare)-si fiert acolo .Pasat si...gata papa bun.Din cate am citit, au voie peste slab alb ,precum cod,salau si pastrav.Somonul este f.gras...am luat si eu o data si nu ia placut.De atunci numai salau.
Florentza
Darria spune:
Florentza: multumesc pt. raspuns
Tot asa ii pun si eu carnita la congelator, in pachetele doar ca de 30 gr. Nu stiam de cate ori/saptamana poate sa pape.
Da, peste alb si cu carnea slaba e rec. - proaspat sa fie. Pediatra ne-a rec. crap, stiuca si salau. Oceanicul e ft. bun dar nu am de unde proaspat, doar congelat.
Roxi: il fac la abur si dupa aceea aleg oasele(nu ma pricep la dezosare dar indepartez o parte din oase cand e crud).
Gargoyle spune:
Fetita mea mananca pestele foarte bine, ii dau de la 7 luni (acum merge pe 9). E nevoie de peste mai slab la inceput. Pastrav, salau (ii iau file proaspat din Carrefour). I-am luat si a fost foarte bun si file de cod. Pastravul, chiar file, a avut cam multe oase. Nu iau congelat deoarece se intampla sa fie dezghetat si re-congelat, se vede cand il dezgheti si lasa multa apa. Oricum cu mult mai bun e proaspat. Ii fac o supa de legume (morcov, albitura, telina, ceapa si o rosie) in care fierb si pestele la sfarsit (fierbe mult mai repede ca legumele). Legumele le maruntesc bine si le omogenizez cu apa, portionez supa si adaug si carnita sfaramata. Portiile le conegelez pentru saptamana in curs (fac cam 4).
Guguluff spune:
Am vrut de multe ori sa-i iau proaspat dar mirosul din raionul de peste de la hipermarcheturi ma doboara. Mai sigur ii iau congelat. De salau n-am prea fost multumita ca avea mici oase. I-am dat si rechin si somon fara probleme si fara pic de os.
ALINA mamica fericita de ELIZA bebelusha perfecta
alexandrueduard spune:
Noi am descoperit un peste fffff bun care se gaseste la Metro. Este congelat si nu are nici pic de os(spun asta pt ca la salau file am gasit ditamai oasele). Se numeste Pangasius. Si nu miroase a peste cand il gatesti. Eu doar din acela iau. Are carnea alba si dulce.
Uuups: acum am vazut ca nu am descoperit eu Pangasius si ca mai sunt persoane care il prefera.
Magda si Alex(3 ani si 6 luni)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’
Galendil spune:
File-ul de salau a fost pescuit din Nil, in Tanzania
400 si ceva de mii kg. N-a avut un os, totusi. Si a fost singurul fel de salau pe care l-am gasit. Am senzatia ca in Metro era mai ieftin, dar n-am ajuns pana acolo. Oare e proaspat adus de la distanta aia sau e dezghetat???