Scandinavii stiu DC (105)
ALBUMUL SCANDINAV
www.desprecopii.com/forum/topic.asp? br / ARCHIVE=true&TOPIC_ID=32036" target="_blank">Jurnal de chef la scandinavi 2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=5881" target="_blank">Regatul danez; www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=27978" target="_blank">Regatul danez (2)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=26837" target="_blank">Fetele din Suedia... noi nu birfim?; www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=27277" target="_blank">(2); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=27915" target="_blank">(3); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28362" target="_blank">(4)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28736" target="_blank">Sus... in Scandinavia; www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=29110" target="_blank">(2); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=30359" target="_blank">(3); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=30831" target="_blank">(4); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=31065" target="_blank">(5); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=31245" target="_blank">(6); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=31505" target="_blank">(7); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=31762" target="_blank">(8); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=32154" target="_blank">(9); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=32583" target="_blank">(10); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=32816" target="_blank">(11); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=32981" target="_blank">(12); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=33248" target="_blank">(13); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=33614" target="_blank">(14); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=34363" target="_blank">(15); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=35108" target="_blank">(16); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=35394" target="_blank">(17); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=35759" target="_blank">(18); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=36012" target="_blank">(19); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=36591" target="_blank">(20); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36957" target="_blank">(21); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37288" target="_blank">(22); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37492" target="_blank">(23); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37656" target="_blank">(24); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38045" target="_blank">(25); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38386" target="_blank">(26); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38628" target="_blank">(27); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39188" target="_blank">(28); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40389" target="_blank">(29); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41014" target="_blank">(30); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41905" target="_blank">(31); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42676" target="_blank">(32); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43508" target="_blank">(33); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44174" target="_blank">(34); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44967" target="_blank">(35); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=45507" target="_blank">(36); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=46120" target="_blank">(37); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=46518" target="_blank">(38); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47248" target="_blank">(39); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47685" target="_blank">(40); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=48028" target="_blank">(41); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=48272" target="_blank">(42); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=48379" target="_blank">(43); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=48629" target="_blank">(44); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=48761" target="_blank">(45); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49070" target="_blank">(46); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49268" target="_blank">(47); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49302" target="_blank">(48); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49424" target="_blank">(49); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49430" target="_blank">(50); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49436" target="_blank">(51); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49630" target="_blank">(52); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49845" target="_blank">(53); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50040" target="_blank">(54); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50208" target="_blank">(55); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50376" target="_blank">(56); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50469" target="_blank">(57); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50712" target="_blank">(58); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50964" target="_blank">(59); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51323" target="_blank">(60); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51893" target="_blank">(61); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52240" target="_blank">(62); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52508" target="_blank">(63); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52788" target="_blank">(64); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53199" target="_blank">(65); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53448" target="_blank">(66); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53882" target="_blank">(67); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=54363" target="_blank">(68); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=54849" target="_blank">(69); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=55153" target="_blank">(70); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=55412" target="_blank">(71); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=55821" target="_blank">(72); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=56130" target="_blank">(73);
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=56492" target="_blank">Scandinavii stiu DC... ; www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57146" target="_blank">(75); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57854" target="_blank">(76); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58485" target="_blank">(77); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59033" target="_blank">(78); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59506" target="_blank">(79); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59701" target="_blank">(80); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60212" target="_blank">(81); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60625" target="_blank">(82); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61246" target="_blank">(83); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61633" target="_blank">(84); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61904" target="_blank">(85); (86); (87); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63440" target="_blank">(88); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63725" target="_blank">(89); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63980" target="_blank">(90); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64285" target="_blank">(91); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64429" target="_blank">(92); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64589" target="_blank">(93); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64640" target="_blank">(94); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64743" target="_blank">(95); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64892" target="_blank">(96); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65037" target="_blank">(97); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65252" target="_blank">(98); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65397" target="_blank">(99); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65924" target="_blank">(100); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66517" target="_blank">(101); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=67035" target="_blank">(102); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=67265" target="_blank">(103); www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=67733" target="_blank">(104)
Imnul scandinavilor:
A little bit of Mihaela in my life
A little bit of Itsme by my side
A little bit of Rayu is all I need
A little bit of Alba is what I see
A little bit of Mara in the sun
A little bit of Doruletz all night long
A little bit of Adeluci la la la
A little bit of Lalandia here I am
A little bit of you makes me your man
continuati...
Freia si Alexa
Raspunsuri
doruletz spune:
Itsme, ma bucur ca te-am scos din barlog chia daca nu suntem de acord
E periculos amalgamul intre shoah, 6 milioane de morti si niste desene reproducand unui tip despre care 70% din omenire habar n-are cine a fost, ce a facut sau ca nu trebe sa-i desenam mutra! dealtfel asta e si argumentul islamistilor si stie toata lumea cum lupta ei de inversunat impotriva antisemitismului! sa fim seriosi, e incomparabil!
Si aici exista legi impotriva incitarii la ura, dealtfel imamii danezi s-au adresat tribunalului care nu le-a dat dreptate (oh, stiu, rasisti si aia ca asa-s multi europeni, e genetic... ei bine danezia e destul de inaintata pe calea multiculturalismului, nu ca Franta, sa zica Lilutz). Deci s-a judecat ca desenele nu au incalcat nici o lege daneza. Incitarea la ura si subminarea economiei nationale a fost facuta dupa aceea, de catre insasi imamii danezi care au plecat cu desenele prin tari arabe incitand la boicot si la crime contra europenilor.
Apropos, nu stiu cat de 'la curent' erau ziaristii ca Mohamed nu trebe desenat, daca te duci in Turcia acolo ai sa gasesti gramezi de tablouri si desene reprezentandu-l pe profet, ramura lor religioasa le permite.
In concluzie daca e vorba de repectat legea, desenatorii danezi nu au incalcat nici una in schimb imamii care au apelat la boicotul propriei tari s-ar putea sa fi incalcat fro cateva;
Da, in Ieuropa s-au facut greseli in trecut, s-au cerut scuze si acuma ce? Platesc si cupiii cupiilor europenilor si ne punem cenusa in cap pentru lucuri petrecute acum sute de ani? (asa e cand istoria e lunga, se pot gasi usor greseli ale trecutului) Ne scuzam la infinit pentru faptele parintilor nostrii in fata tuturor extremistilor si ne punem cearsafurile in cap si renuntam la propria identitate ca sa nu cumva sa mai lezam pe unu' sau pe altul?
Io sunt de acord cu astia d'aci: cine vine aci adopta acelasi stil de viata ca majoritatea, asa e obiceiul locului, nah, adica de ce numai altii au dreptul la 'pastrarea obiceiurilor'?! Iar obiceiul locului ca si legea penala permite blasfemul, asta e. Cui nu-i place reclama la Curtea drepturilor Omului, cere introducerea blasfemului in codu' penal sau pleaca la el acasa sau in america de nord si traieste in bisericuta lui. E loc pentru toata lumea pe glob si pentru toate optiunile, si dictatura, si tara religioasa, si tara islamica, si democratie multiculturala dar si d'aia unde imprumuti cultura locului, trebe doar sa alegi.
PS nimic nu spune ca daca se cer scuze acum si se renunta la publicarea mutrei lu' mohamed in ziare maine nu vor cere, in baza aceleiasi legi 'scrise 'sau 'nescrise', arderea tuturor picturilor care il reprezinta sau care zic ei ca le ranesc 'sentimentele'. In America n-or fi prea multe da'Europa e plina, cre' ca daca cautam bine trebe sa gasim asa ceva si prin bisericile din ro, alea construite pe vremea turcilor, valeu!!
gata, plecam la plimbare
lilanda spune:
Bonjurica...
Io lipsii din poeinita, ca lucrai zilele astea si, iote, mai sa-mi scape ocaziunea sa-i urez La Multi Ani jupinului si sa-l invit acilea sa-i auzim si parerea lui, ca el e chiar in focul evenimentelor!!!
Ca zisei de foc, la ora asta, din ambasada Danemarcei din Damasc s-a ales praful, dupa ce i s-a dat foc (in aceeasi cladire se aflau ambasadele Suediei si Chile)
Oricit de stupida si lipsita de sens a fost publicarea caricaturilor, violenta musulmanilor mi se pare inadmisbila!!!! Rervin...dupa ce plimb patrupedu'!!!
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
lilanda spune:
itsme, nu crez ca ccc caricaturile fura provocare...pfuuu, am cere prea mult de la un ziar, scris intr-o limba atit de cunoscuta ca daneza, poate pentru o suta de mii de cititori (cu tot cu aia online). Desenele au fost pur si simplu o gluma stupida, un teribilism de doi lei dupa amenintarile pe care le tot filfiie arabii pe sub nas danezilor, dupa atentatul de la Londra. Acu' ca-n desen o aparut Mohamed cu bomba pe cap si nu Bin Laden, mi se pare ca are relevanta tocmai pentru ca teroristii sinucigasi se arunca-n aer in numele profetului si nu in numele lui Bin Laden :-)). Contextul a fost ala ca un scriitor danez s-a plins ca n-a reusit sa gaseasca nici un grafician care sa-l ilustreze pe profet in carticia lui pentru copii, despre Moahomed. Ziarul a decis atunci sa plateasca polita amenintarilor, cu cele 12 caricaturi ale Profetului (ei au indicat asta:-)) si cu un text despre "autocenzura si libertate de exprimare"!!
Asa cum zicea si doruletz, vina de inflamare a buboiului o poarta tocmai imamii danezi, care s-au dus cu jalba-n protap la omolgii arabi, sa faca aia dreptate pentru minoritarii musulmani din DK, in umele lui Allah!!! www.jp.dk/indland/artikel:aid=3537194/" target="_blank">Acilea este (pe daneza, din pacate) un articol, in care un paralmentar de origine araba, Naser Khader, pune frumos punctul pe i si spune ca ccc "publicarea caricaturilor ar fi trebuit sa fie o disputa intre ziar si musulmani si in nici un caz intre musulmani si guvernul danez sau poporul danez". Tot Khader mai spune:
"Daca imamii cred ca este atit de ingrozitor sa traiesti in Danemarca, de ce mai ramin aici? Nu-i obliga nimeni. Se pot muta foarte bine intr-una din tarile Orientului Mijlociu, care functioneaza dupa valorle islamice, aceleasi dupa care ei insista sa traiasca si in Danemarca. Cum au demonstrat atita loialitate pentru Arbia Saudita, le pot indica sa se mute acolo".
Cu toata sensibilitatea mea la glume proaste (ca doar ma stitit), mi se pare absolut socant, nescuzabil si neacceptabil valul asta de violente impotriva Danemarcei si a Europei....de la niste desene!!!
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
itsme spune:
lulutz, in ziua de azi si prin intermediul internetului, nu mai exista nici un ziar local care sa fie izolat, iar distantele geografice sunt practic ca si sterse (uite noi 2 vorbim acum desi suntem atat de departe).
chiar matale care aratasi ca ai si tu sensibilitati cand te suparasi pe narancea ca-ti zise moldoveanca, sa nu intelegi sensibilitatile altora? Asa si aici, desi lui narancea (si sa spun drept si mie), apelativul 'moldoveanco' nu mi s-a parut de loc injurios (ba chiar l-am vazut ca pe un semn de simpatie, tu ai vazut lucrurile altfel, si narancea a incetat sa te mai numeasca asa (deci dreptul tau la sensibilitate a fost onorat, in defavoarea libertatii de exprimare a lui narancea Asa si aici...
ca nebunii aia dau foc si fac ca toate alea nu ma mir, se stie ca sunt extremisti, si daca ii provoci e copilareste sa te astepti la altceva, din pacate...
iar discursul asta cu 'nu le place sa plece la ei acasa' mi se pare iar utopist! sunt 15 milioane, si garantez eu ca they are there to stay, ca pentru multi (cei nascuti acolo), aia e 'acasa'. De ce sunt acolo e alta poveste, chestia e ca n-au venit ilicit, au fost in mare parte invitati ca muncitori de reconstructie, sau sunt refugiati politic...
am inteles ca imamii danezi au cerut in repetate randuri sa se vada cu primul ministru in septembrie dupa publicarea caricaturilor si au fost refuzati.....numai cand au intervenit boicoatele economice se pare ca s-a hotarat primul ministru sa-i primeasca...
eu nu vreau sa 'play the Devil's advocate' - nu sariti, e o zicala care nu stiu cum s-o traduc, nu zic nimanui 'devil'...dar trebuie sa ne punem in orice conflict si in pielea celuilalt si sa incercam sa intelegem de ce e suparat, nu sa ne incrancenam sa privim totul prin prisma noastra (ex. si noi facem caricaturi cu Isus si nimeni nu se supara! - da, dar la majoritatea crestinilor iconografia e de mare pretz, asa ca nu e tot una....
acum chiar gata! astept Vuittonul si am plecat
lilanda spune:
quote:
Originally posted by itsme
lulutz, in ziua de azi si prin intermediul internetului, nu mai exista nici un ziar local care sa fie izolat, iar distantele geografice sunt practic ca si sterse (uite noi 2 vorbim acum desi suntem atat de departe).
Pai da, io vorbesc cu tine ca noi amindoua vorbim aceeasi limba...ca daca io as vorbi numai daneza, nu cred ca am mai discuta, nu???
quote:
chiar matale care aratasi ca ai si tu sensibilitati cand te suparasi pe narancea ca-ti zise moldoveanca, sa nu intelegi sensibilitatile altora? Asa si aici, desi lui narancea (si sa spun drept si mie), apelativul 'moldoveanco' nu mi s-a parut de loc injurios (ba chiar l-am vazut ca pe un semn de simpatie, tu ai vazut lucrurile altfel, si narancea a incetat sa te mai numeasca asa (deci dreptul tau la sensibilitate a fost onorat, in defavoarea libertatii de exprimare a lui narancea Asa si aici...
Booon, si pentru ca narancea nu mi-a cerut scuze fiindca n-a fost intentia lui sa ma jigneasca, io' ar fi trebuit sa-l amenint si sa-i dau foc la casa, nu???
quote:
iar discursul asta cu 'nu le place sa plece la ei acasa' mi se pare iar utopist! sunt 15 milioane, si garantez eu ca they are there to stay, ca pentru multi (cei nascuti acolo), aia e 'acasa'. De ce sunt acolo e alta poveste, chestia e ca n-au venit ilicit, au fost in mare parte invitati ca muncitori de reconstructie, sau sunt refugiati politic...
Discursul apartine unui danez de origine araba, nascut aici, catre un arab care a imigrat in Danemarca de buna voie si nesilit de nimeni. Tocmai de aia l-am si postat, fiindca nu este parerea unui european get beget, ci a unuia care a stiut sa se adapteze atit de bine (fara sa-si piarda identitatea), incit a ajuns si in Parlamentul Danemarcei!!
quote:
am inteles ca imamii danezi au cerut in repetate randuri sa se vada cu primul ministru in septembrie dupa publicarea caricaturilor si au fost refuzati.....numai cand au intervenit boicoatele economice se pare ca s-a hotarat primul ministru sa-i primeasca...
Pai ce-avea a face prim-ministrul cu ziarul??? Trebuia sa ia atitudine?? Sa-i dea afara pe jurnalisti?? sa inchida ziarul??? Sa-i certe ca i-au jignit pe musulmanii arabi?? insa atunci cind iti este amenintata tara fizic si economic, intervii, nu??. Mie, sincer, mi se pare pozitia lui foare corecta!
La sarituri si Vuittoane sa nu te bazezi pe mine, pentru ca urasc violenta si tocmai de aceea, mi-e greu sa inteleg si cealalta parte!!!
Pup iu...astept replica
doruletz spune:
venii si io
Lilutz pe unde umblasi bre taman acu'?!
itsme, pai unde-s aia 15 milioane de oprimati acuma? De ce nu-s pe strazi, de ce nu cer dreptate daca se simt chiar asa de marginalizati? Chiar sa ramāna ei asa cu profetu' batjocorit fara sa zica nimica? Te asigur ca nu i-ar impiedica nimeni sa iasa in strada, nici macar sa dea foc la o scoala si la fro 2 3 masini
Nu pot sa cred ca stau toti in case si plang in pumni de mila lor si a profetului! in afara de cele cateva sute de fanatici la Londra (unde dealtfel nici nu au fost publicate caricaturile, hehe) nu avu loc nici o manifestatie importanta pe nicaieri in Ieuropa desi caricaturile s-au publicat peste tot.
Io umblai pe forumurile musulmanilor de p'acilea + pe forumul de la Le monde unde mai citesc io de obicei si unde sunt si muslimi. In afara de neshte injuraturi, cateva blesteme si "lasa ca vedeti voi pe lumea ailalta", nu vazui nimic interesant. Nici un mare apel la mari manifestatii de solidaritate cu "fratii" lor din Orient si contra ziarelor 'blasfemiatoare'. Nici macar vreun indemn la incendiat vreun Fiat Panda.
Chiar si in Danezia daca citim cu atentie cei ce protestara au fost imamii, ei se dusera cu pāra, nu oamenii obisnuiti. Si aci la fel, cei ce iesira in fata pe la TV au fost tot imamii.. da' nu ca sa apeleze la manifestatii ci ca sa faca pe victimele ("va rugam frumos oameni buni, lasati-l pe profet in pace"....mai ca ti se face si mila pana la urma )
De ce? pai simplu, pentru ca marea majoritate din aia 15 milioane (daca atatia or fi) se simte foarte bine acia chiar si asa, cu profetul caricaturizat cu tot. Unii taman d'aia venira in Europa, de frica nebunilor aia de la ei d'acasa care dau acu' foc la steaguri, ameninta cu moartea si pun bombe in ambasade. Majoritatea nu ar vrea sa se introduca blasfemia in codu' penal, pai ei tocmai d'aia fugira din tarile lor! Altii, cei care sunt nascuti acilea, cu atat mai putin, astia nici nu mai stiu cu ce se mananca islamul altfel decat din inertie.
Deci daca e vorba de plecat "acasa" sau "de acasa" spre alte 'orizonturi' mai tolerante nu e nicicum vorba de 15 milioane de oameni ci de astia fro cativa instigatori fanatici.
Mai viu
Adela99 spune:
'naseara!
no, ca incepu si extrema dreapta sa demonstreze. in Copenhaga azi a demonstrat Frontul Danez impotriva agresiunilor musulmane (in ziarul in care am citit stirea agresiunile musulmane erau intre ghilimele, de unde io am inteles ca si din articol ca de fapt a fost o demonstratie anti musulmana). s-au arestat o multime de persoane, majoritatea daca nu chiar toti din cei care demonstrau impotriva demonstratiei. majoritatea partidelor roaga ca Frontul Danez sa fie ignorat si fiecare sa incerce sa fie linistit si sa nu participe la incingerea conflictului
edit: sa-mi indrept greselile, ca am o lumina chiora, dupa ce ca si io-s chioara :-)
si sa mai spun ca doar acum citii ca imamii danezi in calatoria lor in Orientul Mijlociu au luat cu ei nu numai caricaturile publicate ci si altele care-l infatiseaza pe profet pedofil, cu rat de porc ...
lilutz iti pun linkul aici, ca io nu inteleg, caricaturile pe care le luara cu ei au facut parte din concurs si n-au fost publicate, sau ce? daca poti deduce asta din articol nu din cele 43 pagini anexate :-)
ministra de externe suedeza a luat legatura cu ambasada siriana si va contacta omologul sirian pentru a-i inmana protestul ca nu au aparat ambasada, chiar daca se intelege ca nu ambasada suedeza a fost tinta si a fost doar in aceeasi cladire cu cea daneza.
itsme spune:
pipal, cu chestia asta ajung sa-mi petrec tot timpul liber pe forum
sunt pe mare fuga, asa ca raspund la gramada, n-am timp sa o iau pe puncte..
lilutz, sa nu incurcam acuma efectul cu cauza, desi am mai spus de 5 ori, mai zic o data: sunt si eu oripilata si ingrozita de reactia acelor musulmani care au dat foc si au instigat la violenta, care e total nelalocul ei, asta ca sa fie clar de ce parte sunt.
faptul ca au reactionat ingrozitor nu schimba ideea de la care am pornit, si anume: "intr-o democratie, ar trebui sa existe limite (autoimpuse de regulile convietuirii civilizate, nu prin lege), in ceea ce priveste subiectele care se pot aborda?"
dorulet e de parere ca nu, sa nu existe nici o limita, iar eu zic ca da, ar trebui sa ne 'autocenzuram' daca vreti, si sa incercam sa nu atacam si sa ranim prin libertatea noastra nimic din ce e sacru pentru unii dintre conationalii nostri, indiferent cat de absurd ni s-ar parea noua ca e 'tabu-ul' lor. Ca dovada ca presa din lumea libera are deja astfel de retineri, va amintesc ca nu o sa vedeti in presa libera caricaturi cu soldati vestici morti din Irak, nu o sa vedeti caricaturi cu evrei in lagare de concentrare, nu o sa vedeti imagini deviant sexuale sau care depasesc normele de bun simt, caricaturi cu tema de pedofilie, etc, etc (desi unor oameni le plac imaginile de tipul asta si la o adica ar avea tot dreptul sa le publice si sa le discute liber, nu? Asta doar din 'autocenzura' si din respectarea unor norme nescrise ale convietuirii civilizate. Intrebarea mea e: "ar trebui aplicat liberul arbitru si in cazurile astea de tabu religios?", chiar intr-o societate laica? (asa cum trebuie sa fie societatea, nu ma intelegeti gresit, sunt pentru separarea puterilor in stat si pentru neamestecul religiei in politica si administratie). Asta e tot.
Parerea mea continua sa fie ca publicarea acestor caricaturi a fost o provocare deliberata a extremei drepte, care a mizat pe asemenea reactii in partea unei parti a populatiei musulmane, ca apoi sa-si justifice ura si programul impotriva musulmanilor, parerea mea. Si daca e sa extrapolam, ia sa intreb si eu, voua ca emigrante acolo, nu va e teama ca daca extrema dreapta reuseste sa-i faca pachet si sa-i trimita la casa lor pe musulmani azi, maine veti fi voi la rand? (care vorbiti peltic si nu aveti 5 generatii daneze sau frantuzesti in spate?)
dorulets, sigur ca nu toti 15 milioane de musulmani vor reactiona in bloc la fel, asta e si ce zic eu! Nici romanii nu reactioneaza la fel (vezi forumul asta), d'apoi musulmanii care sunt atat de variati ca origine! Musulmanii de la noi de exemplu au zis ca sunt profund raniti si intristati de caricaturile astea, dar au ales sa nu protesteze ca sa nu zica lumea ca-s ca aia de dadura foc la steaguri si ambaasade! S-au limitat la a goli un raft dintr-o alimentara si a scrie pe el "nu servim produse daneze!", atata tot. Ceea ce eu consider a e gresit!!! Daca oamenii vor sa protesteze (neviolent!) ar trebui sa aiba curajul sa o faca intr-o tara democratica, nu? Dupa parerea mea, si prin incurajarea fanaticilor de toate felurile de pretutindeni nu se va realiza altceva decat marginalizarea oamenilor de mijloc, cu care zic eu ca se poate foarte bine convietui daca exista respect reciproc! Asa cum voi ca romani din Europa probabil ca nu va simtiti bine daca va aseia o pauzaste lumea de acolo cu tiganii care fura si cersesc prin metrourile pariziene (nu sariti, nu am nici o treaba cu tiganii, doar dau un exemplu), asa si cu musulmanii astia, odata ce traiesc printre noi ar trebui lasati sa-si exercite religia, sa aiba ce vor ei sacru, atata vreme cat nu ne obliga pe noi sa facem la fel. That is all. Altfel, cu ce ne deosebim de cei care zbiara" "moarte infidelilor"?
Gata, asta e TOT ce am avut de zis, plec si fara Vuitton, iaca, ca vad ca degeaba ma agit ca tot nu capat unul
cataghe spune:
Fratilor, eu vad putin diferit problema asta e emigrarii si a integrarii. Bun, arabii au venit in Europa in urma cu cateva zeci de ani pt ca au fost invitati sa munceasca. Si mai departe? Au venit cu contracte pt cativa ani, nu i-a rugat nimeni sa se stabileasca in Europa si apoi sa incerce sa schimbe regulile jocului cu propriile lor reguli. Au ramas pt ca ei au ales sa ramana, si multi dintre ei au trait timp de generatii din ajutoarele sociale acordate de statele europene cetatenilor lor. Au avut deplina libertate religioasa, libertate de expresie, de asociere, s-au bucurat de toate atuurile lumii civilizate. Problema apare in momentul in care se plang ca sunt discriminati, cum s-a intamplat acum cateva luni in Franta, sau in momentul in care nu se mai multumesc cu faptul ca au libertatea de a crede in ce vor si de a trai cum vor, ci au pretentia sa impuna celor din jur propriile valori, cum se intampla acum. Sunt perfect de acord cu Doruletz, Europa are o cultura milenara, traditii milenare, nu le putem schimba acuma ca sa-i acomodam pe noii sositi care sunt de alta parere, chiar daca sunt 15 milioane. (Si probabil ca cei mai multi dintre noi nici nu vream ca ele sa se schimbe, ca daca am vrea ne-am muta intr-un stat islamic)
Am vazut ca se tot vorbeste de modelul nord-american. Nu stiu cum e in Canada, insa aici in US parerea mea (cu vuitoane sau fara) e ca chestia asta cu cat de mult ii ajuta Statele Unite pe emigranti sa se integreze si ce buna intelegere e aici e un basm. Nu te ajuta nimeni cu absolut nimic, traiesti ca orice alt om si trebuie sa te descurci, daca vrei sa te integrezi in societate e ok, daca nu e problema ta. Sunt cartiere intregi foarte asemanatoare cu ghetourile europene, cu un fel de baraci saracacioase in care traiesc negrii, hispanicii, etc. Cea mai mare parte dintre ei fac muncile de jos, si americanii recunosc ca lor le convine chestia asta. Aia care sunt deja aici de mai multe generatii stau pe ajutoare sociale, si americanii sunt super revoltati ca trebuie sa ii tina in spate. daca vrei sa vii aici cu loteria vizelor, care by the way, am inteles ca s-a desfiintat de la anul, trebuie sa dovedesti ca ai rezerve financiare serioase si ca nu vei cere nimic de la statul american. Cu alte cuvinte esti singur raspunzator de soarta ta, nimeni nu iti garanteaza nimic. Restul facilitatilor pe care le au comunitatile mari de emigranti gen inscriptii bilingve, servicii in limba lor, etc - sunt instituite in scopuri pur comerciale.
Ceea ce vreau sa spun e ca fiecare ar trebui sa isi asume consecintele deciziilor sale si sa-si poarte de grija. Si ca in momentul in care emigrezi trebuie sa te astepti ca s-ar putea intampla sa intampini niste dificultati, si daca nu vrei sa le intampini atunci e mai bine sa stai frumusel la tine acasa. Nu iti poti muta "acasa" in alta parte, trebuie ca tu sa te acomodezi la noua "acasa" - daca doresti, daca nu, asta e, dar nu ii scoate pe altii raspunzatori. Si ca nu poti sa impui tu care esti de 2 sau 3 generatii pe pamantul ala regulile tale unuia care e de sute de generatii. Si ca nu e frumos, dupa ce ai fost acceptat, sa te revolti ca de ce nu au fost muiatzi posmegii.
Io cam asta am vrut sa spun.
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
doruletz spune:
Adelucci si io tot asta voiam sa intreb, ce-i cu caricaturile alea in plus pe care le aratara imamii acolosha la fratii lor? Astia acia spun ca informatia asta a aparut inca de pe 12 ianuarie intr-un ziar numit Ekstra Bladet.
Cica nu se stie de unde veneau desenele, politia ancheteaza acuma ca cica alea ar fi fost adevarata provocare (Mohamed cu cap de porc, musulmani in genunchi calariti de un cāine etc).
Pana la urma se dovdeste incet incet ca provocatorii nu-s deloc aia pe care-i acuza toata lumea ci chiar asa zisele 'victime'. Si pe 'bietii' imami astia ar trebui sa-i "integram" deci?!
Altfel si aci tot asta e marele pericol, extremistii care cica se pregatesc sa recupereze evenimentele...
Itsme hai ca tot io raspund
- Io nu zisei ca nu trebe sa existe limite ci ca legea e singura limita si nu vro regula nescrisa ca pe Mohamed n-am voie sa-l reprezint nu stiu cum
- Negarea si ironizarea shoahului e pedepsita prin lege. Sa facem o lege si pentru blasfem, de ce nu, am mai propus io asta mai adineauri. Da' sa fie pentru toate divinitatile nu numai Mohamed, Moise, Isus ca nu e corect. Sa reinviem inchizitia dar la scara planetara, asa o sa fim mai linistiti, evitam discutiile despre ce scrie si ce nu in legile ...nescrise
- Caricaturi cu morti si raniti si pedofili... nu stiu cati ar rāde de ele totusi, nu umbla perversii la tot pasul iar ziarele trebe sa se mai si vanda
- Io zic ca ziarele din lumea 'libera' au neshte reticente si din cauza soldatilor cam multisori prin Irak, am io o banuiala ca nu vor sa-i puna in pericol
- Valeleu, pai cine nu-i lasa pe musulmani sa-si practice religia acilea? cateva caricaturi publicate intr-un ziar, gata, le clatinara lor credinta in Allah?
E totusi exagerat sa punem pe acelasi plan niste biete desene cu aia de zbiara "moarte infidelilor".. Sa pastram proportiile, sunt niste desene, nici macar prea rautacioase nu sunt. In plus, e o lume libera, nu-i obliga nimeni sa citeasca ziarul respectiv daca d'aia nu pot ei sa spuna cele 5 rugaciuni pe zi! d'aici si pana la jalba in bat cu "vaaai, m-au impiedicat intolerantii astia de europeni sa-mi practic religia" e cale lunga
- Nu extrema dreapta ar trebui sa-i faca pachet pe instigatorii fanatici ci orice guvern serios. Dealtfel aici asta se si intampla, mereu sunt expulzati imami care predica impotriva statului, instiga la violenta etc
- Nu, nu stau toata ziua cu frica in san ca o sa ma expulzeze Le Pen (valeu, asta trebe sa fie efectul propagandei anti-europene). Personal acest lucru mi se pare cam tot atat de improbabil ca si aparitia profetului Mohamed la stirile de seara, la o ora de maxima audienta, pentru a protesta personal impotriva caricaturilor daneze!
mai viu, io tot nu plec fara Vuitton