Casatoriile interetnice

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Diego spune:

Fetita ta este o norocoasa, va stii o limba in plus si va cunoaste o cultura in plus fata de cea romana... e un bagaj in plus, dar unul care nu ingreuneaza viata ci o imbogateste. In plus va avea o elasticitate mintala care ii va aduce numai plusuri pe toate planurile de activitate...pentru ca o limba in plus e ca o a doua fereastra deschisa spre lume. Si cum e cand privesti un peisaj minunat printr-un binoclu in loc de ochean?
Cris

ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by noemi marian

Eu zic asa:totul depinde de comunicare si respect reciproc.Eu sint casatorita cu un roman,ortodox.Sint romano-catolica si unguroaica din aia cu singe albastru.Au fost destui care au avut de comentat,dar i-am lasat in pace sau am facut sedinta si-am zis ca vrem sa fim lasati in pace.Sintem impreuna de 15 ani.El este cel mai bun prieten al meu si ma iubeste in continuare si viceversa.
frumusetea este ca, de-o vreme ,cind il apuca pe pisicul nostru miorlaitul noaptea si el doarme,il injura ungureste in somn

Noemi

e adevarat ca in Ro astea sint chestii normale deja,dar regula este aceesi intr-o casnicie: respect si comunicare.

bey,

si io-s ardeleanca sadea cu ceva amestecatura de singe unguresc ( e drept ca nu prea multa ) si mi-s maritata cu un moldovean (asta o fi casatorie interrasiala, (h)apropo ? ) da ba de stiam ca singele unguresc e si albastru ! yo stiam de singele regilor ca ar fi albastru.

http://community.webshots.com/user/pozemontreal

http://community.webshots.com/user/pozemontreal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

quote:
Originally posted by Carolyne

Cateodata dragostea chiar orbeste
Am citit recent, dar nici sa ma pici cu ceara nu-mi amintesc unde, ca o femeie din Belgia, Olanda parca, in fine o tara europeana, si-a lasat super job, casa, rude, iubit, si a plecat in...Africa.

Carolyne, cartea am citit-o si eu, se numeste "die weisse massai (masaiul alb)" si e scrisa de Corine Hoffmann, o scriitoare din elvetia (acum locuieste in ticino, partea italiana a elvetiei). Am fost chiar la o prezentare a cartii ei. Am vazut si filmul cu acelasi titlu si mi-a placut tare mult.
In privinta dragostei ei - ma rog, la mine tine mai mult de intelect, adica tre' sa ma indragostesc de un barbat intai intelectual, daca intelegeti ce spun, daca nu, nu-i bai, ca nici eu nu prea inteleg. Ma rog, massai-ul nu stia nici sa scrie sau sa citeasca, avea si niste obiceiuri barbare- de exemplu era inadmisibil pentru el ca si femeii sa-i placa sa faca dragoste, pentru el era asha, o impreunare de cateva secunde individuala fara nici un fel de atentie pentru "femela". da, o impreunare animalica.

sotzul meu e elvetian si n-am vazut om mai bun la suflet, mai corect si care sa respecte pe ceilalti mai mult ca el. nu ca ar fi barbatu'miu, da zau ca nu l-ash da pe nici o alta rasa din lume
Mergem impreuna la teatru, la filme, la concerte, imi povesteste despre Goethe, ii povestesc despre Labis, asha ca din punct de vedere cultural n-am decat de profitat, ma "infrupt" din doua culturi diferite.
fac parte din categoria celor care-s multzumite cu noua lor viatza in strainatate, dar n-a fost mereu asha: in primii ani cand am plecat din ro, a fost tare greu. insa cu ajutorul dragului meu sotz, am invins toate piedicile. si bineinteles, cu ajutorul lui Dumnezeu.

"Unde exista dragoste, exista si Dumnezeu" - Tolstoi

Mergi la inceput