40 cu + sau - (p.5)
Raspunsuri - Pagina 5
lu.more spune:
N-o sa ma credeti... cel mai important lucru, cred, pe care l-am invatat venind in Franta, a fost... sa mananc.
Aici am inteles cat de important este sa mananci sanatos, lucru de care nu am tinut cont niciodata (serios) in Romania.
In Romania, intram in panica daca ramaneam fara carne in frigider, aici intru in panica daca raman fara legume.
In Romania mancam pana la 6 oua pe saptamana, aici nu mai mult de 2 (1 pentru copii).
Am inteles ca pot sa renunt la ciorba de la pranz, daca mai am un fel de mancare dupa. Rezulta ca nu mai fac cupe / ciorbe decat foarte rar, si atunci le mancam seara, ca fel unic de mancare.
Aici am invatat sa mananc un iaurt la fiecare sfarsit de masa. Cel putin un fruct pe zi. Mai putina paine (deloc, pentru unele feluri de mancare).
Am spus adio la „tocanita nationala”, si sosurilor grase.
Eu cred ca in cazul meu alimentatia joaca rolul principal, fiindca nu am timp de facut sport, in adevaratul sens al cuvantului (efort fizic pana cad lata). In schimb, cum da caldura, plecam la plimbare in natura, macar cateva ore in week-end. Asta-i tot sportul pe care il fac. In plus de mai multe luni urc pe jos cele 4 etaje pana acasa. Gafai cand ajung, dar nu conteaza.
Astept si parerile voastre.
Cu simpatie
Lulu
PS
Cand va aud ca povestiti de copii mici, de alaptat, de crescut dintii, de nopti nedormite, nici nu stiti cat va admir ! Eu nu m-as simti in stare acum sa mai am grija de un copil mic... fie si al meu...
Mai degraba ma vad in rolul Adrianei cu un copil mare, care se indragosteste, se desparte, se apuca de fumat sau isi pune cercel in nas. N-am fost niciodata prea mamoasa, si chiar daca Anca era o scumpa si-o simpatica cand era mica, cred ca intotdeauna am vrut sa o vad „mare”.
.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo
lu.more spune:
Apropo, Adriana, cum a decurs infruntarea dintre fiul tau si prietena lui?
Sper ca (desi acum sufera, e normal, a fost ranit) o sa-si revina repede si o sa continue sa aiba incredere in femei... in general...
Cu bine
Dragii de noi
Kyo
noemi marian spune:
Dragelor va tzuc.
Cind ma uit la pozele voastre ma dau cu fruncea de pereti pt ca va invidiez sincer si in acelasi timp ma bucur pt voi ca sinteti toti ok.
Aveti familii frumoase,sa va traiasca!Nu-i bai ca vine si soarele pe str mea.Curind.
venii al meu acasa si chiar isi schimba job-ul de la 1 aprilie.
Adrienne f frumoase pozele tale.De fiul tau pot zice ca e adolescent tipic.Eu imi aduc aminte de adolescenta incretind fruntea pt ca a fost o chestie de neinteles pt mine.Cea mai nebuloasa si debusolanta perioada din viata mea.Probabil si el simte la fel.mai da-ne vesti.
Cit despre poze de-a noastre nu stiu sa le trimit si cele mai recente sint de-acu 2 ani ca n-avem aparat,dar ,cica,vine Iepurasul c-o camera web de-aia smecheroasa de face si poze si ,poate, pina atunci invat si eu ce si cum.
Noemi
monagan spune:
aoleu, ce activitate aici!!!!
ati scris prea mult si n-am apucat sa va citesc pe toate.
lu.more, sa-ti traiasca fetele. Imi imaginez ce e la tine acasa cand se intalnesc toate.
adrienne, am dat un ochi rapid la pozele tale. E dragut prietenul si va sta bine impreuna.
Sper ca fiul tau o sa-si revina repede si sa nu-si neglijeze scoala, ca deh, fete or mai fi. Eh, tinerete, tinerete.
noemi, mai ai vesti?
gabibarta, chiar asta vroiam sa le intreb si eu.!! Oare mananca ceva, ca arata ca niste pustioaice de 18 ani toate.????????
la toate ca meritati.
Eu nu pot pune poze ca din pacate n-am digital si nu stiu daca iepurasul o sa vrea sa-mi aduca, dar pana una alta, ma uit la ale voastre, ca sinteti niste dragute si aveti familii frumoase.
adrienne12 spune:
Fetelor sinteti niste dragutze. Poate ca mutra nu-mi tradeaza virsta dar kg…. am vreo 15 in plus (dar nu se vad in poza)… oricum tre’ sa le dau jos. Lu’ te rog sa mai ne spui despre cum maninca frantuzoaicele (chestia cu legumele m-a lasat afis). Aici a aparut anul trecut o carte numita “De ce nu se ingrasa frantuzoaicele” o carte de memorii ale unei frantuzoaice casatorita cu un american care traieste in sua de > 20 ani. Am retinut ca nu urmeaza diete innebunitoare ca americancele, maninca orice dar cu cumpatare si daca intr-o zi fac exces a doua zi mannca mai putin sau cam asa ceva. Mai am o frantuzoaica la servici care atunci cind a sosit in sua, desi nu aveau de nici unele in casa si o sapt. au dormit pe jos, prima ei cumparatura a fost o masina de facut piine. Mi-a zis ca e revoltata de mincarea de aici. Pe eticheta lista ingredientelor pt. o piine este f.lunga. Mi-a zis textual “ai putea sa faci o bomba cu ingredientele alea. Intr-o piine intra 4 lucururi, apa, faina, sare si drojdie. restul sint chimicale”. Si iaurtul il face in casa. M-am luat si eu dupa ea si mi-am luat iaurtiera dar n-am prea facut ca nu-mi iese. Nu stiu daca fiu-meu s=a certat cu prietena. Cind l-am intrebat mi-a raspuns enigmatic “nu stiu” de m-a lasat cu ochii in soare. Dupa mine asta e o chestie alba sau neagra… dar asa comunic eu cu fiu-meu; m-am resemnat. Va mai tin la curent.Roxanne in ce cartier stai tu? Eu am stat la nord (parintii mei adica). Va sarut pe toate fetele.
lu.more spune:
Adriana si restul fetelor, e adevarat ca se pune mare accent pe calitatea mancarii aici.
Si e adevarat, painea se face numai cu apa, faina, drojdie si sare.
Eu nu ma pot lipsi de legume. Le cumpar congelate, nu ca mi-ar fi lene sa le curat si sa le spal, dar am observat ca un Kg de anumite legume congelate este mai ieftin decat un Kg de legume proaspete, atunci de ce sa nu profit ?
Deci : morcovi, praz, spanac, brocoli, conopida, dovlecei, ciuperci … pun cate putine din fiecare ori la masina aia care le fierbe la aburi (cea mai de pret achizitie a mea), si le mananc caldute sau reci, cu un pic de otet, sare si ulei de masline. Alteori le pun la innabusit cu o lingura de ulei de masline, o ceasca de apa, sare si putin usturoi, si le « uit » la foc mic pana sunt fierte.
Nu le mananc simple, desi mie-mi plac la nebunie si asa, pun alaturi un snitel de pui, sau un file de peste, sau un « steack » de vita. Porc nu am mai cumparat de ani de zile.
Acum doua zile am facut o mancare de praz cu orez, sau un pilaf cu praz… Am pus langa el un piept de pui prajit, de-a lins fii-mea farfuria !
Eu cred ca regimurile si dietele nu fac altceva decat sa-ti dea metabolismil peste cap, normal ca slabesti, dar esti sclava regimului toata viata, altfel pui la loc una-doua.
Eu mananc din cand in cand fara frica orice, conditia este sa nu fac excese. De exemplu, cumparam inghetata uneori, ca ne place mama-mama, dar daca am mancat doua zile la rand, ne-am mancat portia pe luna asta. La fel cu sucurile. Astea-s criminale, se pare. Nu vorbesc de Coca cola, ca asa ti-ai facut plinul de zahar pentru o saptamana, dar chiar si sucurile de fructe « fara zahar adaugat » cum le zic ei, sau cele « 100 % suc pur », le bem cu masura (adica nu prea cumparam copiilor). Prefer sa le cumpar portocale si sa le fac eu suc. Si cele mici s-au obisnuit asa, iar Anca (ea e cu noi tot timpul acasa) nici macar nu ne mai cere sa cumparam. Foarte rar, in orice caz, iar atunci cumparam, bineinteles, cu conditia sa nu bea un litru intr-o zi !
Am auzit ieri ca o inghetata Mac Sunday + sos caramel, de la Mac Donald contine necesarul de zahar pentru un adult, pentru o zi intreaga. Daca mai iei in calcul cola, si cubuletul de zahar din cafea, ai rezolvat-o rapid pentru o saptamana.
Mergem si noi la « Mec » cum i se spune aici. Mancam si inghetata, bem si coca cola, ne cumparam ciocolata acasa, nu ne retinem de la nimic. Singura regula e ca daca am baut o juma’ de litru de cola la Mec, nu mai cumpar si pentru acasa. Daca am ciocolata in dulap, nu mai cumpar si inghetata, iar daca pot sa mananc fructe, nu-mi umplu bucataria cu sticle de suc.
Iaca, v-am povestit putin … Pe langa astea,, daca as face si-oleaca de miscare, as fi multumita de mine la capitolul « viata sanatoasa ».
Voi ce mai faceti, ce mai spuneti ?
Va pup
Dragii de noi
Kyo
noemi marian spune:
MMMMMM!Papa bun uleiul de masline!Eu beau in fiecare zi cite o cescuta.Aproximativ pt ca il beau direct din sticla. Avantajul este ca sint singura din casa careia ii place asa c-am renuntat la a fi manierata.
Despre viitorul? nostru copil nu mai stiu nik pt ca astept sa se hotarasca fomeile cind facem consiliul de familie si-n functie de ce se-ntimpla vom lua decizia.Noi ne-am facut treaba si le-am raportat ce le-asteapta dpv legal si ce se poate face.Mingea este in terenul lor,trebuie doar sa se hotarasca.Noi nu avem de gind sa facem nik ilegal sau la limita legii pt ca vreau sa am maternitate si tot tacimul pt a ma putea bucura de nopti nedormite si de gingureli si zimbete si zbierate si dinti care ies si de altele multe,multe.
Saptamina viitoare reluam alergatul dupe acte pt atestat si vom vedea.
Sotul meu a zis sa nu ma mai necajesc pt ca-mi aduce el pui.Are 2 catei la servici ,sau a culege inca neshte mitze pt mine.E stilul lui de-a ma imbarbata.
Noemi
monagan spune:
intru scurt, ca tre sa fac de mancare pe maine si...nu prea am chef la ora asta .
la toate, ca meritati din plin.
adrienne12 spune:
Lu, mersi mult pt. idei. Nici eu nu beau sucuri si nici un fel de “soda” cum le zic americanii la tot ce e in cutie sau sticla de 2 litri, fie ea fanta, cola, pepsi sau mai stiu eu ce. Cafeaua fara zahar, ceaiull asemenea. De asemeni storc fructe ca sa fac suc dar problema mea e ca fac prajituri iar inghetata si fursecurile nu-mi lipsesc din casa. La servici am sertarele pline de ciocolata. dimineata daca ma scol somnoroasa si vad ca laptele a expirat imi zic ok, nu-i lapte maninc inghetata, in definitiv tot lactat e! Favorita mea e Breyers cu French Vanilla. Si nu pot sa maninc varianta low fat sau fat free nici sa ma tai, mai bine deloc decit aia. Apoi la job daca sint frustrata, stresata, enervata ma duc la vending machine si iau fie biscuiti, fie cite un ciocolata mars, Milky way etc… si uite asa s-a dus naibii dieta mea… Fac aerobic si yoga on and off. Cind fac ma simt tare bine… Acum tin o dieta cu “slim fast”. Trebuie neaparat sa slabesc pt. ca am intinirea de la faculatte si liceu in Ro si nu vreau sa fiu mai grasa decit colegele mele. Mai am o singura intrebare: cit de des mincati cartofi prajiti? Fiu-meu maninca anapoda si daca ii zic de legume imi reproseaza “pai ce, cartofii ce sint?”Noemi succes si asteptam vesti bune. Va pup ep toate fetelor.
lu.more spune:
Noemi, rabdare, nervi de otel si succes!
Adriana, inghetata e produs lactat, cum sa nu... Aproape ca laptele, doar ca mai are in plus frisca si zahar si alte alea
Cartofi prajiti mancam cam o data pe saptamana in medie.
Bineinteles ca si cartofii sunt legume, dar prajiti se transforma intr-un burete imbimat cu grasime... Nu cartoful face rau, ci uleiul din el. Dar e greu sa ii faci pe copii sa inteleaga asta.
E la fel ca bananele, si astea-s fructe, dar ingrasa.
Am citit undeva ca pe la ora 4 dupa amiaza, cand ne roade la stomac, sa nu mancam in nici un caz banana sau smochine. Orice alt fruct e permis. Eu rontai un mar, sau nimic.
Acum cateva luni nu-mi lipsea, cum spui, de la sericiu, pachetul cu biscuiti, dar cred ca era mai mult o obisnuinta decat o necesitate. Nu am mai cumparat si gata, desi cateodata ma apuca pofta de rontait ceva... dar noi nu avem distribuitor de bunatati, cu ata mai bine!
O zi buna la toata lumea!
Lulu
Dragii de noi
Kyo