40 cu + sau - (p.5)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

ce frumos e la voi, Lulu... la noi e zapada mare, 2 zile a tot nins

Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze iarna 2005/2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Da, Nematics, stiu bine insulele Lérins, sun la o aruncatura de bat de Cannes, 20 de minute cu vaporasul.
Mergem acolo pe la sfarsitul lui august – septembrie, cand turistii nu mai sunt asa de numerosi. Avem noi un loc al nostru, ne ducem si-l ocupam de dimineata, ne luam mancare si apa la noi sa ne ajunga toata ziua, si ne intoarcem seara.
Cele 2 insulele Lérins (Sfanta Margareta si Sfantul Honorat) sunt adevarata bijuterii ale naturii ; adapostesc specii rare de plante si sunt protejate (pini, pini « parasol », eucalipti )

Sfanta Margareta este cea mai frumoase si cea mai mare dintre cele doua.
Numele ar veni de la Margareta, sora Sfantului Honorat. In secolul V era stareta manastirii. Fratele ei traia pe insula alaturata, intr-o alta manastire, interzisa femeilor. Honorat o anunta pe sora lui ca va veni s-o vada o singura data pe an, cand infloresc migdalii. Margareta se roaga la Dumnezeu cu atata staruinta, ca un migdal a inceput sa infloreasca in fiecare luna… In fata miracolului, Honorat isi revizuieste ideile despre asceza…

Se spune ca in fortareata de pe insula Sfanta Margareta ar fi fost inchis celebrul Masca de Fier. Am vizitat si noi inchisoarea, ba chiar si celula in care ar fi fost inchis.
Insula nu este locuita.

Situata mai departe de coasta si ceva mai mica, insula Sf. Honorat este mai putin primitoare decat « sora » ei.
Fosta manastire fortificata domina marea si e vizibila de la distanta.
Pe la sfarsitul secolului al IV-lea sfantul Honorat, in cautarea singuratatii, pleaca sa mediteze pe una din cele doua insule « Lerinas ». Discipolii sai ii afla « ascunzatoarea » si-l urmeaza. Impreuna fondeaza acest asezamant monahic.
Este o manastire-fortareata, ca sa se protjeze de piratii sarazini de pe la anul 1070.

Un pic de istorie… Veniti aici, vi le arat pe viu...
Am cateva poze in album ("Iles de Lérins"
Va astept!!!
Cu drag
Lulu

.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

o, Lu, nici nu stii ce placere mi-a facut sa revad insulele! Multumesc mult pentru poze!

am fost pe insule o singura data, timp de 2 ore, am fost pe prima si apoi am facut baie intre cele 2 insule, unde este nisip si nu groaznicele pietroaie de pe plaja de la Nisa! (ce oroare!) - mi s-a parut un mic paradis...

a la prochaine,

Juliana

" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monagan spune:

buna seara tinerelelor,
in primul rand,(ca sa nu uit, din cauza de "tinerete")va doresc la toate o primavara frumoasa, multe flori si multe martisoare.
in al 2-lea rand,sint rupta de oboseala, ca tocmai mi-au plecat musafirii, dar azi tot asa am tinut-o incepand de dimineata de la 10.Pune masa, ia masa si tot asa.
nematics, prietena mea sta in Colorado Springs, 1795 Presidential.
si de la mine ptr. voi de 1 MARTIE.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Dragele mele tinerele va doresc o primavara frumoasa, insorita si voi sa ramineti mereu la fel de tinere si frumoase. Azi la noi a fost o zi superba, incit am iesit la lunch pt. o plimbare de 2 mile in jurul terenurilor de golf (asta am la servici) plus un lac plin de giste salbatice. Lu multam pt. pozele tale. Absolut superbe. Inca nu am descoperit misterul pantofilor diferiti iar fiu-meu vad ca nu-I mai incalta. Oricum nu e genul Marele Blond cu un Pantof Rosu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns polux spune:

Mii de flori si martisoare pentru tineretea ce sta in sufletele voastre. O primavara superba sa avem, si noi sa fim mereu in primavara vietii.

Cu mult drag pentru voi toate

Liliana

Mergi la inceput

Va doresc si eu sa aveti parte de o primavara plina de iubire si caldura
La noi a fost ieri o zi nasoala, m-am certat un pic cu omul, macar putea sa-mi curete masina dimineata daca tot nu am primit martisor de la el, nu? Lili a facut febra dupa masa, noaptea nu prea am dormit ca mi-a fost frica sa nu faca convulsii, frigea copilul, a si varsat, i-am dat nurofen, comprese cu apa rece, tot nimic, in sfarsit pe la 3 noaptea mi-am adus aminte de un supozitor ramas de la boala trecuta la mama in frigider, si cu greu spre dimineata i-a scazut febra. La 7 s-a trezit fresh plina de energie, acum mama se chinuie cu ea:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Gabi sanatate multa. Duminica e ziua lui fiu-meu probabil o sa aiba invitati (poate isi recupereaza pantoful). Pentru ei e mult mai simplu, niste cremvusti in foitaj, minipateuri cu brinza, pizza, salsa cu chips, prostii de genul asta. Fetelor va doresc un weekend placut si vreme buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns polux spune:

Adrienne, la multi ani pentru fecior, si distractie placuta tineretii.
Gabita, ai mare dreptate , macar sa curete ,masina putea si sotiorul daca nu altceva. Al meu a venit cu flori si un catel de plus,caci martisoare nexam pe meleagurile astea.

Liliana

Mergi la inceput

Adrienne, la multi ani fiului tau! Tot nu ti-a explicat misterul pantofului?
Lili are tot in jur de 37 si un pic, deci se pare ca incepe sa iasa din boala, sper. Noaptea asta era mai linistita, doar odata m-a trezit, eu insa tot bleaga sunt ca si musca dupa Raid.
Pupici

Mergi la inceput