Cum alegem o bona? Recomandari de la cei 'patiti'
Raspunsuri - Pagina 2
CristinaT spune:
mikka, cat te costa o astfel de camera???
o sa o ascunzi sau o lasi la vedere?
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006
Tink spune:
Gandacel la mine lucrurile au stat cam asa:
- fiul meu avea anul trecut in vara 5,4 ani si ne gandeam sa il lasal la gradi la program scurt dupa care sa il ia o bona si sa il duca la meditatii la limbi straine. am cautat o perioada prin cunostinte si chiar am sunat la gentia despre care va spuneam si voua. pana la urma am renuntat la bona si l-am lasat, in continuare la gradi pana seara la 18.00-19.00! baiatul meu a inceput meditatiile si ii e un pic mai greu ptr ca face vineri seara si sambata! luam in calcul sa ii luam o bona (daca nu alegem un after school) cand va incepe scoala!
anul trecut prin august am sunat la agentia respectiva si am cerut informatii. doamna de acolo mi-a spus ca o bona fara limbi straine cu supraveghere prescolar cu sau fara menaj usor are un salariu incepand de la 4 mil. o bona cu o limba straina - sal minim de 1,5-6 mil lei, bona cu 2 lb straine - sal. de la 7 mil pana pe la 12 mil! Informatiile astea le-am obtinut prin telefon si am precizat ca intreb numai orientativ ptr ca nu am luat decizia de a angaja o bona!
nici eu nu mi-am permis sa stau acasa cu baiatul meu. am plecat la serviciu dupa ce a implinit 4 luni. si noi avem credite si nu ne permitem. de altfel, sincera sa fiu, nici nu mi-ar placea sa stau acasa chiar daca imi iubesc copilu mai mult decat orice pe lume. si asta ptr ca sunt foarte convinsa ca cezar nu va invata mai multe lucruri cu mine decat cu un strain. cea mai buna dovada este ca m-am chinut un an sa fac cu el engleza si n-a mers. cand a inceput limbile straine la gradi a mers super!
mikka ideea cu camera de luat vederi e super! in caz ca voi lua si eu bona o voi pune in practica! desi la mine e mai simplu ptr ca baiatul meu e mai mare si stie sa puna mana pe tel sa ma sune imediat daca nu-i convine ceva!
aaa, inca o precizare: salariile bonelor sunt fixate de bone, nu de agentie! dar agentia ia comision echivalent cu un procent (de la 50% pana la 100%) din primul salariu al bonei. in aceste conditii, va imaginati ca si agentia si bona au interesul sa ceara salariu mare. cred ca din acest motiv pe site-ul unei agentii am gasit preturi de la 7,5 mil lei /luna pentru o bona! mie mi se pare enorm de mult 7,5 mil pentru un copilas de 1-2 ani!
Tink spune:
quote:
Originally posted by Tink
o bona cu o limba straina - sal minim de 1,5-6 mil lei,
rectific: 5,5-6 mil lei!
scuze pentru greseli, m-am grabit
mikka spune:
Cristina, o camera de luat vederi wireless cost acam 1.5 mil, am inteles ca exista la magazinul Muzica. O sa i-o ascund, ca altfel se poarta frumos in bucatarie, de ex., si o capaceste pe asta mica in dormitor...
Wooowww, 12 mil pe luna... da' ce doamne-iarta-ma face bona asta pentru atatia bani??? Imi zideste casa de aur?? Doamne, a innebunit lumea asta... Da' vorba aia, nu e prost ala care cere, ci ala care da. Sau ma rog, nu prost, ci mult prea bogat. Si nu vreau limbi straine, ca mami si tati stiu 3 limbi, asa ca nu am pretentii decat la o exprimare corecta gramatical. Plus ca are toate facilitatile in casa, de la sterilizator de biberoane la robot de bucatarie, parcul este la 30 de secunde de bloc, copilul doarme singur cam 5 ore / zi, maninca bine, deci eu zic ca 5 mil / luna sunt destul de bine. Bine, o cafea, un cadou de Craciun, asta nu-i o problema...
&Ioana
Tink spune:
mikka si eu cred ca 5 mil ptr un copil asa mic e mai mult decat ok! 12 mil era vorba ptr un prescolar cu 2 lb straine! din cate inteleg tu ai bebe
mikka spune:
Da, bebelina mea are 9 luni. Dar e mai dificil ca e perioada aia in care trebuie sa stea permanent linga ea, ca incepe sa mearga, sa se aplece dupa ea, etc. Si e tare zurbagiu copilul, nu sta o clipa, deci ar munci pentru banii astia.
&Ioana
micha08 spune:
Buna fetelor,
Imi cer scuze ca intru asa neinvitata in aceasta discutie. Si eu sunt imi caut o bona buna pentru fetita mea de 7 luni. Va rog mult, daca nu va deranjeaza, sa-mi recomandati si mie o agentie ca sa pot lua legatura cu ea.
Multumesc mult pentru ajutor!
mikka spune:
Ti-am trimis pe PM. Nu trebuie sa te invite nimeni sa ne scrii, deci pls! Tine-ne la curent!
Ma gindesc la un test pentru bona: sa-i las niste bani la vedere, asa, vreo 500.000, sa vedem daca ii ia sau nu. O sa las 3 hartii, sa spunem, ca sa nu se gindeasca neaparat ca e test. Ce ziceti, merge?
Voi cum le-ati 'testat' pe doamnele astea?
&Ioana
Ioana75 spune:
Intru si eu in club, caut disperata bona buna pentru fetita mea de 6 luni. Am incercat si continui sa incerc prin cunostinte - gasisem una foarte de treaba, dar dupa interviu m-a anuntat ca are hepatita C. Va dati seama ca acum a intrat frica in mine cu bolile contagioase, si orice bona as gasi o duc eu la un centru sa-si faca analizele, nu sa-mi vina cu ceva fals de la medicul de familie (stim noi cum se dau adeverintele alea, pentru un pachet de cafea).
Ioana, mama Mirunei (25.08.05)
iepuras75 spune:
Buna fetelor,
Eu am mai scris un subiect referitor la salariul bonei, respectiv mi s-a cerut suma de 7 mil (minim!) pt 10 ore luni-vineri. Am avut doar o intalnire la o agentie urmand sa am interviu cu "aspirantele la titlu". Din fericire, ulterior mi s-a spus ca mai pot sta acasa pana cand implineste bebe 1 an, asa ca am amanat cautarea. Dar peste vreo 2 luni incep sa caut din nou, asa ca ma inscriu si eu in clubul vostru. As dori sa-mi trimiteti numele firmei despre care s-a discutat pt a avea mai multe alternative.
Va multumesc si succes cu bonele.