Fete care au ramas insarcinate cu endometrioza!!
Raspunsuri - Pagina 2

danotino spune:
buna fetelor!
multumesc pentru raspunsuri. eu am deschis subiectul pentru o prietena care are endometrioza, de fapt am scris la inceput. sper sa ne scrie si monica. unii doctori sunt cam pesimisti si vroiam sa stiu , de fapt eram sigura ca sunt fete care sunt si cum s-a intamplat...sper sa ne scrie cat mai multe, asa poate cele care au endometrioza si vor sa faca un bebe sa fie cat mai optimiste.
va pup,
danotino

Monica-Elena spune:
Danotino eu am avut endometrioza. Motivele ptr care am facut fiv au fost trompele lungi si filiforme. Endometrioza a fost descoperita mai tarziu in timpul sarcinii. Mihnea s-a nascut la termen si a fost un baietel de 3 kg ff sanatos. Doar pe masa de operatie a pus ceva probleme endometrioza si aderentele cand dr nu putea ajunge la uter sa scoata copilul. Dar datorita dr Protopopescu totul a fost f bine si minunea mea a venit pe lume dupa 11 ani. Am stat la pat cei drept 9 luni ptr ca el sa poata veni pe lume. Daca mai ai intrebari sunt aici.
De abia acum trebuie sa merg sa imi tratez si endometrioza ca numai alaptez. La cezariana a fost oricum curatata.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabriel_bambache/my_photos

zisaCami spune:
quote:
Originally posted by Monica-Elena
Danotino eu am avut endometrioza. Motivele ptr care am facut fiv au fost trompele lungi si filiforme. Endometrioza a fost descoperita mai tarziu in timpul sarcinii. Mihnea s-a nascut la termen si a fost un baietel de 3 kg ff sanatos. Doar pe masa de operatie a pus ceva probleme endometrioza si aderentele cand dr nu putea ajunge la uter sa scoata copilul. Dar datorita dr Protopopescu totul a fost f bine si minunea mea a venit pe lume dupa 11 ani. Am stat la pat cei drept 9 luni ptr ca el sa poata veni pe lume. Daca mai ai intrebari sunt aici.
De abia acum trebuie sa merg sa imi tratez si endometrioza ca numai alaptez. La cezariana a fost oricum curatata.
Monica mamica unui globulet de aur - Mihnea-Gabriel
Esentele tari se tin in sticlute mici.
Monica din cate inteleg eu ai facut FIV fara sa stii ca ai endometrioza! Sunt surprinsa ca d-na dr. te-a bagat in lotul de FIV, fara sa-ti faca toate investigatiile inainte! Cand si cum ai descoperit-o in timpul sarcinii: ecografic sau laparoscopic?! Din cate stiu eu, de la d-na dr. Protopopescu, endometrioza e greu de diagnosticat; cea mai sigura metoda e laparoscopia. Esti sigura ca trompele erau motivul infertilitatii?!

Cami

Monica-Elena spune:
Stiam ca am endometrioza inainte de Fiv.Eu inainte de Fiv am refuzat laparoscopia propusa de dna dr, am mers pe propria raspundere cu endometrioza. Sarcina dnei dr a fost doar supravegherea ei pe parcursul sarcinii. Motivele infertilitatii mele erau trompele si endometrioza care era la inceput si s-a agravat pe parcursul sarcinii.
Multumim frumos ptr pupicuri. Si Mihnea iti trimite

zisaCami spune:
Monica mi s-a parut curios ca, desi am vorbit de atatea ori, niciodata nu ai pomenit de endometrioza, desi eu iti vorbeam de endometrioza mea! Prima oara am aflat citind o postare de-a ta, la scurt timp dupa ce ai nascut si spuneai ca au fost complicatii pt. ca ti-a descoperit o endometrioza super urata, in momentul in care ti-a facut cezariana.
De altfel, te contrazici singura ... in mesajul precedent spuneai atat tu, cat si luli ca "endometrioza a fost descoperita mai tarziu, in timpul sarcinii"; respectiv ca "endometrioza a descoperit-o ulterior ...".
Eu inteleg ca-i esti f. recunoscatoare d-nei dr., mi se pare absolut normal ... totusi, imi permit sa afirm ca esti un pic subiectiva, in ceea ce o priveste pe dr. Protopopescu.
Cami

mieke spune:
Danotino,si eu am avut endometrioza,am facut laparascopie si apoi 9 inseminatii.A 9-a a reusit ,am o mindrete de fata de14 luni.Bafta prietenei tale!

Monica-Elena spune:
Cami de fapt care este problema ta? Inteleg ca dr Protopopescu dar cu mine ce ai fata draga? Eu una am fost f bine tratata de la inceput pana la sfarsit de dr Protopopescu. Nu stiu cum va tratat pe voi la urma urmei este problema fiecareia. Eu am acest copil datorita domniei sale cu sau fara endometrioza cu sau fara probleme sarcina mea a fost bine supravegheata si am fost bine tratata. In cazul de fata s-a cerut o parere si eu am imparttasit din experienta mea. La mine a fost bine, imi pare rau ca nu a iesit la fel la toate care ati fost pacientele dnei dr, dar asta nu inseamna ca ne tragem de par acum intre noi ca unele au reusit si altele nu , ca unele nu au ce sa ii reproseze si altele da.
Concluzia este clara cine a reusit ridica in slavi si cine nu da cu pietre. Asta este, ca si in viata si incercarea FIV este o provocare care poate sau nu poate reusi. Si cu asta cred ca am pus punct acestui subiect controversat.
Cred ca asa cum am mai scris as face tare bine sa ma retrag de la acest capitol, intrucat locul meu nu mai este aici si sa stau in banca mea sa nu mai dau sfaturi , sa imi dau cu parerea sau sa impartasesc din experienta mea ca vad ca oricum are cine sa o faca.
Fara nici un fel de suparare scuze daca am jicnit Cami, Cecilia, Lachi(nu am nimic cu voi imi sunteti chiar simpatice). Oricum eu fac un efort sa citesc si sa raspund la intrebari ptr ca timpul meu nu mai este al meu ci al copilului meu si il vaduvesc de clipele cand stau la calculator si vad ca nu merita.
Sa dea Dumnezeu sa reusiti toate indiferent de doctorul cu care faceti procedura.

Tia spune:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68270&whichpage=4" target="_blank">Bazar, ajutor pentru un ingeras

zisaCami spune:
Monica nu am nimic cu tine, imi pare rau daca asta este impresia pe care ti-am lasat-o! Uite din partea mea!
Nu mi-am propus sa arunc cu pietre nici in tine, nici in dr. Protopopescu. Nu gandesc asa pentru ca nu am reusit, am fost nemultumita si am spus-o pe parcursul tratamentului, inainte de rezultatul FIV.
E normal sa ridici in slavi dr. cu care ai reusit, in masura in care esti obiectiva! Iar mie imi face impresia ca ai usor tendinta sa exagerezi si sa dezinformezi fara sa-ti dai seama, tocmai din recunostinta pe care i-o porti d-nei dr. Si multe fete de pe forum sunt influientate de reusita ta si se duc pline de sperante la d-na dr. Si s-ar putea sa nu aiba aceeasi experienta fericita.
Raman la concluzia mea, ca dr. Protopopescu ti-a facut FIV, fara sa stie de endometrioza. Iar faptul ca ai reusit sa ramai insarcinata cu endometrioza si ai dus sarcina cu bine pana la capat e o speranta in plus ca exista minuni si deci se poate! Totul e sa credem si sa nu ne pierdem speranta!
Ceea ce conteaza cu adevarat e faptul ca exista Mihnea-Gabriel si ca e sanatos! Si iti doresc sa creasca mare si frumos si sa va aduca numai bucurie si fericire in suflet!
Cami

Tia spune:
Monica-Elena, n-am sa uit niciodata ca datorita puterii tale de convingere am devenit pacienta prof. Ancar. Desi aveam probleme cu trompele, instilatiile facute cu el au dat roade si acum il am pe Alexandru, cel mai minunat pui din lume
Si-acum hadeti sa vedem daca au mai fost si alte fete care au avut bb avand endometrioza!
Sa auzim de
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68270&whichpage=4" target="_blank">Bazar, ajutor pentru un ingeras