Buna ziua, am si eu o problema mai delicata la servici pe care nu stiu cum sa o rezolv. Pe scurt: pana in prezent programul de lucru era de 8h/zi, in trei schimburi (pauza de masa inclusa in cele 8 ore). Acum, patronul vrea ca pentru pauza de masa sa se stea 1/2 h suplimentar. problema este ca fiind trei schimburi nu se poate sta suplimentar, decat eventula sambata, dar la noi sambata nu se lucreaza, asa ca...
Daca aveti vreo sugestie v-as ramane recunoscatoare
Monica Georgescu
Pentru munca de noapte, oricum esti oligata sa-i reduci timpul de lucru cu o ora (sau sa-i platesti cu 15% mai mult pentru fiecare ora). Asa ca te reglezi de aici.
Adica: 6 - 14,30 14,30-23 23-6.
Dublezi jumatatea de ora de dimineata (eventual faci pauza de masa din tura de noapte de doar 15 min).
Per total, intr-o perioada de referinta de o luna (daca nu s-a prevazut altfel) nu trebuie sa-ti iasa mai mult de 40 de ore medie saptamanala.
Pauza de masa nu face parte din programul normat de lucru, asa ca nu se pune problema de ore suplimentare.
Nu stiu daca am fost clara, daca am inteles corect problema. Mai da-mi niste amanunte, mai concrete.