Un sfat va rog: unde in Grecia cu copilul?
Buna,
as dori sa-mi planific din timp un mini-concediu in Grecia, insa nu stiu exact unde. Eu as dori un sejur intr-o statiune de pe continent, unde sa pot face plaja, sa fie liniste si sa am conditii bune de cazare, mai ales ca merg in primul rand pt copilul meu de 1 an. Am auzit ca ar exista cazare in camere cu kicineta unde iti poti prepara si singur mancare. Puteti va rog sa-mi recomandati o astfel de statiune si eventual o agentie de turism prin care sa fac rezervare?
Va multumesc si astept Re-urile voastre.
Liviana
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Matei Yoghinul!
Professional pics
Raspunsuri
anemona spune:
Lavinia, noi am fost in august 2005 cu fetita noastra care avea atunci un an si o luna in Grecia. Am mers in Halkidiki, bratul Sithonia, la un hotel intr-o statiune micuta, Psakoudia. Noi nu am vrut cu bucatarie pt ca, sincera sa fiu, nu am avut chef sa gatesc in concediu, asa ca am luat borcanele de mancare la noi si a fost excelent asa. Ne-am descurcat de minune cu fetita, care s-a simtit foarte bine. Dar sunt o sumedenie de pensiuni sau aparthotels in care ai si o kicineta in care poti pregati mancarea lui bebe.
Noi am fost in perioada 22 august - 1 sept si vremea a fost numai buna de plaja si de baie, precum si de plimbare. Am inteles ca in sud e ceva mai cald, dar zona asta este in nordul Greciei si a fost excelent si pt copil dpdv al temperaturii si climei.
Daca mai vrei detalii ma poti intreba.
Uite si niste poze din concediu, sa vezi cam cum a fost.
http://community.webshots.com/album/442624838lRXwgL
Anemona
Bebe Beca spune:
http://www.united-hellas.com/tourism/halkidiki/sithonia/askamnia/
www.iris-apartments.gr/mainUk.html
Si noi tot la halkidiki planuim sa facem concediul de anul asta.
Ioana si Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
lbelciug spune:
Multumesc Anemona,
deci tu zici ca e mai buna perioada august-sept, caci eu ma gandeam sa mergem in iunie, ca sa nu prindem temperatura f mare. Mai spune-mi te rog daca voi ati mers cu masina pana acolo sau cu avionul. Eu sunt din Bucuresti, ai putea sa-mi recomanzi o agentie de turism prin care sa fac rezervarea din timp? Preturile la cazarea voastra care au fost? Am vazut si pozele. F. dragutza pitica ta.
Si inca o intrebare Anemona, am auzit ca in Grecia (eu n-am fost niciodata acolo) sunt unele statiuni f frecventate de turisti si din cauza asta sunt si f zgomotoase. Ce poti sa-mi spui despre acest aspect?
Multumesc si pt linkuri. BebeBeca poti sa-mi spui cu ce agentie vei merge anul acesta in Halkidiki?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Matei Yoghinul!
Professional pics
anemona spune:
Lavinia, nu stiu cum e in iulie sau la inceput de august, s-ar putea sa fie mai cald, eu am fost la sfarsit de august si a fost o vreme ideala. Dar stii cum e cu vremea, nu e la fel in fiecare an. Cred ca e si chestie de noroc, ca noi am rezervat din mai si nu aveam chiar nici o prognoza disponibila. In orice caz noi am plecat de acolo pe 1 sept si a fost prima zi noroasa, nu era de plaja. Asta ca sa nu ne para rau ca plecam
Noi am fost cu masina, am facut cam 13 ore pana acolo (in Bulgaria se merge incet din cauza restrictiilor de viteza, plus ca mai pierzi timp si la vami).
Eu zic sa astepti targul de turism din aprilie (va fi la Romexpo) si sa mergi sa iei oferte de la toate agentiile, atunci se vor afla ofertele si preturile pt vara lui 2006. Deocamdata nu se pot face rezervari, abia dupa 15 aprilie.
Noi am fost prin firma Jeka, la un pret super: 33 euro/persoana/zi all inclusive (preturile difera si in functie de perioada, in plin sezon e mai scump) la hotel clasat cu 4* (din pct meu de vedere cam 3*+). A fost f bine pt ca hotelul era chiar vis-a-vis de plaja si puteai sa treci drumul la bar sa-ti iei ce vroiai (cafea, bere, frape, suc, gustari, totul era inclus in pret), aveam sezlonguri si umbrele gratuit, mancarea a fost destul de variata stil bufet la toate mesele. Iar plaja a fost foarte buna, cu nisip si cu apa care cobora lin (mai sunt si plaje cu pietre prin Halkidiki sau cu apa mai adanca, deci sa te informezi despre asta, pt ca mai ales pt copil e important).
Si noi vrem sa mergem in vara iarasi in Grecia (de data asta in Peloponez, pt ca vrem sa vedem si partea de sud a Greciei) si poate mai schimbam impresii.
Anemona
anemona spune:
Lavinia, despre liniste pot sa-ti spun ca am avut parte exact cat trebuie. Noi am avut camera cu vedere spre lateral si dupa-amiaza sau seara cand vroiai sa dormi era foarte liniste, chiar ziceam oare mai sta cineva in hotelul asta? Iar statiunea era destul de micuta si de linistita, erau terase care mai puneau muzica dar nu se auzea in camera. La barul hotelului se punea muzica, dar nu atat cat sa deranjeze (poate la cei cu camerele pe fata se mai auzea, nu stiu, dar la noi nimic). Intr-o seara a fost seara greceasca cu muzica live, a fost foarte placut si toata lumea din hotel s-a adunat in fata, copiii dansau, a fost super, dar pe la 23-23>30 s-a terminat.
In Paralia este galagie, am fost si noi intr-o zi si ne-am speriat ce aglomeratie si zgomot, nu ne-a placut.
In rest nu stiu ce sa-ti spun, stiu doar cum a fost la noi. Cred ca in resorturile din Halkidiki in general e liniste.
badjoke spune:
Buna fetelor,
Am si eu cateva intrebari: cat timp se face pana in Creta cu masina? Se ajunge intr-o zi? Daca nu, te poti caza la vre-un motel fara sa ai rezervari?
Credeti ca as putea sa-o iau in concediu pana in Creta si pe iubita mea fetita de 1 an si 4 luni? Sau e prea obositor pentru ea cu masina?
Eu si sotul meu am vrea sa mergem in Creta la inceputul lunii iunie si nu stiu ce sa fac si cu fetita mea: s-o iau in concediu cu noi sau nu?
Astept cu nerabdare raspunsurile voastre.
tata lu Toma spune:
lbelciug , aici gasesti multe info despre Halkidiki:
www.halkidiki.com
Bratul Sithonia este foarte linistit si deci potrivit pentru o familie cu copil mic.
badjoke, pana in Creta aveti vreo 1500 de kilometri din care o parte sunt pe apa !!!
Eu zic ca e un drum foarte obositor pentru un copil asa de mic.
Poti sa-ti faci traseul aici :
www.viamichelin.com
_
Take me home, country roads
Candy spune:
Liviana, eu am intrat pe forum tocmai ca sa postez intrbarea pe care ai pus-o si tu, baietelul nostru are un an acum si noi tot spre Grecia ne-am orientat, pentru ca e cel mai aproape si nu vreau sa risc intr-o tara non-UE. Noi am mai fost in concediu in Grecia langa Salonic acum doi ani (inainte de a-l avea pe Eric) si recomandarea mea era aceeasi: evita Paralia Katerini care e un fel de Mamaia a grecilor, cu multa aglomeratie, total nepotrivit pentru un bebe.
Eu ti-as recomanda ca perioada optima inceputul lui septembrie cand soarele e mai bland, dar vremea e super ptr plaja si baie.
Anemona, la ce hotel ati fost? ce ne poti spune despre el?
Bebe Beca spune:
Badjoke, pana in Creta, orasul Rethimnon, sunt 1678Km, o parte pe mare. Cu masina drumul trebuie fragmentat, cu vreo 2 opriri, cam asa:
1. Bucuresti - Thessaloniki - 694Km - prima oprire
2. Thessaloniki - Atena - 476 km - a doua oprire
3. Atena - Rethimnon - 582,1 Km.
Noi am facut anul trecut cu fetita noastra de 1 an si 2 luni, 1200km, pana in Turcia, cu o oprire. Fata s-a comportat minunat, ne-am bucurat impreuna de toate lucrurile noi vazute. Eu zic ca puteti face drumul asta cu copilasul, asat daca ii place sa mearga cu masina.
Ibelciug, inca nu am hotarat o agentie anume. Noi lucram cu Carpe Diem Travel, am mai mers cu ei de 3 ori pana acum si a fost super bine. Dar, pana in aprilie, nici o agentie nu aare oferte.
Ioana si Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004