Gradinitele Waldorf

Gradinitele Waldorf | Autor: printze

Link direct la acest mesaj

Am auzit tot felul de pareri despre aceste gradinite. in plus am o prietena al carei copil este inscris la una iar serbarile pe care le fac sunt ciudatele, lumanari, spirale si alte minuni. eu una cred ca m-as gandi bine inainte de a-mi inscrie copilul la o astfel de gradi. voi ce spuneti?

printze, mami de Mari (iunie 2004)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Fugi dom'le de aici cu spiralele!
Chiar asa, prietena despre care vorbesti si-ar duce copilul intr-o insitutie de-asta woodoo cu spirale??
Lasand gluma - eu as spune ca mai bine cauti in arhiva ce mai povestesc si alti parinti care au copiii in sistemul Waldorf, si nu numai la gradinite, de ce nu si la scoli, sa vezi acolo si link-urile utile, unde este explicat sistemul si cum se aplica el, si apoi mai discutam.
Adica sa inteleg, daca o serbare este iesita din tiparul "fiecare isi spune poezia ca un papagal" inseamna ca dam in spirale?? Poate daca au fost spirale, ca obiecte de decor, la fel de bine or fi fost si ornamente, fulgi, ghirlande.
Toate mamicile in parc, in ianuarie, se intrebau reciproc - "Cum a fost la serbare? Al tau si-a spus poezia?" Toti intrebau de POEZIE!
Parerea mea - inainte de a va inscrie copilul intr-o institutie, fie ea cresa, gradinita, sau club de frecat menta, duceti-va si vedeti. Faceti0va o parere la fata locului, documentati-va si iuncercati sa va formati o opinie obiectiva. Pe cat posibil... pentru binele copilului.
Printze - poate prietena ta nu a fost in stare sa explice bine ce s-a intamplat la serbare. Poate nu ai fost tu suficient de atenta.... Nu mi-o lua in numne de rau, dar am auzit prea multe lucruri frumoase despre sistemul Waldorf si avem cunostinte in domeniu, si in postura de educator dar si in cea de invatacel si mi-a placut ce am auzit. Apoi mi-am completat parerea cu ce am citit. Imi pare rau ca eu nu imi pot inscrie copilul la gradinita Waldorf din motive personale obiective. Dar as fi facut-o!

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Stii ce e ciudat?Copilul meu e la Waldorf si cu toate ca am fost la toate serbarile eu nu stiu de nici o spirala...
Acuma lasand gluma la o parte sunt jocuri specifice fiecarei sarbatori.Intradevar a fost o sarbatoare cand au format o spirala micuta (toti copilsii erau prinsi de manute) si aveau cate un mar pe care era scris numele fiecariua si cu o lumanare micuta in mijloc.Este un joc specific waldorf.(o spirala poate fii intalnita in multe situatii nu neapar numai in misa...sau tot felul de ciudatenii).
Eu una sunt foarte multumita de educatia Waldorf.......se vede ca baietelul meu evolueaza in fiecare zi....i-si doreste sa mearga la gradinita...nu se plictisesc,au activitati din cele mai diverse iar serbarile sunt minunate.Se folosesc foarte mult de manute si capsor,deseneaza numai cu creioane cerate,picteaza cu acuarele pe baza de apa,modeleaza cu ceara de albine colorata...au jucarii confectionate manual....tricotate,cusute,cioplite si numai din materiale naturale...lemn,lanita,bumbac.
Totul ca un ansamblu este un mediu placut si sanatos.
Fiecare lucru facut de copilas i se da acasa...de exemlu..cosulete,animalute din carton si lanita,porumbei...ba chiar am mancat painica facuta de copilasul meu.Sunt invatati sa pastreze ordinea si curatenia,sa-si impature hainele,etc.
Probabil ca multe activitati coincid cu gradinita traditionala...nu stiu...am ajuns la waldorf printr-o cunostinta si nu-mi pare rau deloc.

Cred ca esti putin dezinformata........din pacate.Gradinita Waldorf e o alternativa foarte buna la educatia traditionala.

Roxi 6+ si Rares 9. april.2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pochita spune:

Exista intr-adevar o serbare numita spirala luminii care marcheaza inceputul postului craciunul.Dar nu are nici o legatura cu missa.Atunci si scoicile sunt facute de firma lui Bivolaru.....

In mijlocul unei spirale din crengi de brad se pune o lumina, si fiecare copil are un mar cu o lumanare in el si merge printr-o spirala pana in mijloc si isi aprinde de la lumina principala lumanarica lui.Nu stiu de unde vine sarbatoarea asta, dar stiu ca la catolici exista coronita de advent cu 4 lumanari si in postul craciunului se aprinde in fiecare saptamana cate o lumanare pana cand ajung sa arda toate patru in seara de craciun.

La toate gradinitile waldorf se face serbarea asta, doar daca educatoarea nu a stiut inca cum se face(ele fac cursuri in fiecare vacanta)atunci probabil ca a sarit-o.

Dupa parerea mea , problema ar fi doar in aceasta introducere a unor obiceiuri straine, din alte culturi(chiar daca de provenienta catolica).Mie imi place totusi ca la waldorf se si colinda se fac si lucruri romanesti.Nu mi-ar plaec sa fie numai un halloween, si un san valentine si d-astea.

Apropos, eu vreau sa deschid o gradinita normala.(pe engleza italiana u predare in romaneste dar nu waldorf)Voi ca parinti ati fi de acord sa zic cu copii o rugaciune scurta la masa una dimineata si una seara.(de genul : Doamne iti multumim pentru tot ai grija de noi toti.)
Credeti ca trebuie sa cer acodul parintilor? Oricum toti copii au sa fie crestini, deci nu cred ca ar fi ceva rau.Eu as vrea asta pentru ei micutzii, ca sa se obisnuiasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pochita spune:

Exista intr-adevar o serbare numita spirala luminii care marcheaza inceputul postului craciunul.Dar nu are nici o legatura cu missa.Atunci si scoicile sunt facute de firma lui Bivolaru.....

In mijlocul unei spirale din crengi de brad se pune o lumina, si fiecare copil are un mar cu o lumanare in el si merge printr-o spirala pana in mijloc si isi aprinde de la lumina principala lumanarica lui.Nu stiu de unde vine sarbatoarea asta, dar stiu ca la catolici exista coronita de advent cu 4 lumanari si in postul craciunului se aprinde in fiecare saptamana cate o lumanare pana cand ajung sa arda toate patru in seara de craciun.

La toate gradinitile waldorf se face serbarea asta, doar daca educatoarea nu a stiut inca cum se face(ele fac cursuri in fiecare vacanta)atunci probabil ca a sarit-o.

Dupa parerea mea , problema ar fi doar in aceasta introducere a unor obiceiuri straine, din alte culturi(chiar daca de provenienta catolica).Mie imi place totusi ca la waldorf se si colinda se fac si lucruri romanesti.Nu mi-ar plaec sa fie numai un halloween, si un san valentine si d-astea.

Apropos, eu vreau sa deschid o gradinita normala.(pe engleza italiana u predare in romaneste dar nu waldorf)Voi ca parinti ati fi de acord sa zic cu copii o rugaciune scurta la masa una dimineata si una seara.(de genul : Doamne iti multumim pentru tot ai grija de noi toti.)
Credeti ca trebuie sa cer acodul parintilor? Oricum toti copii au sa fie crestini, deci nu cred ca ar fi ceva rau.Eu as vrea asta pentru ei micutzii, ca sa se obisnuiasca.

Mergi la inceput