Placinta cu branza

Placinta cu branza | Autor: assa

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor!

Am primit zilele trecute o reteta de placinta cu branza super simpla si foarte buna, eu am "executat-o" deja de doua ori pana acum. Asa ca m-am gandit sa v-o spun si voua, mai ales celor carora nu le place sa stea prea mult in bucatarie.

Ingrediente:: 500 gr. branza de vaci sarata, 400 gr. smantana, 500 gr. foi de placinta/strudel -din comert (cam 18 bucati), 4 oua, unt/ulei pentru uns tava si foile.
Se amesteca branza rasa cu 200 gr. de smantana. Se iau cate 3 foi, se ung cu ulei, se pun una peste alta , se umplu cu branza si smantana si se ruleaza.Trebuie sa rezulte intr-un final 6 suluri. Se pun in tava unsa, se inteapa cu furculita din loc in loc.
Smantana ramasa se amesteca cu ouale, se pune peste foi si se lasa asa cam 20 de minute. Apoi se pune la cuptor pentru aprox. 45 de minute (depinde de cuptor) Cand este aurie deasupra se scoate. Se taie rece.
Iese ceva de genul placintei grecesti care se gasea mai demult prin toate patiseriile.
Sper sa va placa!

Assa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Suna foarte bine. Dar cred ca ar merge si cu branza de oaie, nu? Ma gandesc ca prin branza sarata intelegi telemea... Nu pui grasime si intre foi? Eu fac strudel cu mere cu foi din comert si le ung pe fiecare in parte. Si de curiozitate, iti intra toate 6 sulurile o data in tava? In tava mea de cuptor incap 4.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns assa spune:

Da merge si cu branza de oaie, dar eu prefer branza de vaci, deci eu asa am facut-o. Sigur ca se ung folie, ca la orice strudel.
Intr-o tava de aragaz (tava aceea patrata si mare) intra chiar mai mult de 6.

Assa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanadana spune:

Miammmmmm ce bine suna ,maine o sa o fac si eu mersi pt reteta

poze
DanaAntoine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

quote:
Initial creeata de assa

Buna tuturor!

Se iau cate 3 foi, se ung cu ulei, se pun una peste alta , se umplu cu branza si smantana si se ruleaza.

Assa



Branza se pune pe o latura a foilor si se ruleaza sau se intinde pe toata suprafata foilor,ca la rulada?

Jasmine si Radu (26.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns assa spune:

Jasmine eu am pus ca la o rulada, pe toata foaia. Ce-i drept si branza era mai tare, deci nu prea avea cum sa curga pe margini.

Assa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Am facut aseara placinta si a iesit foarte buna.Multumesc pt reteta,Assa.

Am pus ceva mai mult de 500g branza si 400g smantana si am facut doar 4 suluri in loc de 6.Oricum a crescut si a iesit super.O sa mai fac ca-mi plac chestiile sarate.

Jasmine si Radu (26.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Ma intreb daca in loc de branza n-ar merge carne(calita un pic cu ceapa si condimente),ciuperci sau mere calite cu scortisoara.Ei?

Jasmine si Radu (26.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns assa spune:

Jasmine cu mere cred ca ar merge, dar trebuie ceva pus peste cele 4-6 suluri, ceva care sa le inmoaie, nu? Ca altfel ies strudele simple si nu are farmec.
Si pe mine ma bate gandul sa o "execut" cu ciuperci si smantana pe deasupra...
Fa-o tu prima si spune apoi "inventia"


Assa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizy spune:

Eu pun si branza dulce de vaci si sarata.La 1 kg de branza, pun 10 oua, 3 pliculete zahar vanilat, zahar dupa gust, stafide multe, coaja rasa de lamaie, o cescuta de gris. Foile le ung si le pun in tava, pun branza si iar foi. Bat 2 oua cu smantana si pun deasupra. Ultima data am pus visine decongelate in compozitia cu branza si a iesit super gustoasa ! .Pofta buna !
Merge si cu carne, pe care in prealabil o calesti la cuptor si o amesteci cu ceapa coapta ( multa ) sare, piper, smantana, oua.Nu uita sa ungi foile deasupra ca sa nu se ususce !

Mergi la inceput