divort

divort | Autor: idaw

Link direct la acest mesaj

Acum trei ani m-am casatorit in japonia cu un cetatean japonez.la cateva luni de la casatorie m-am intors in tara pt. a-mi reinnoi pasaportul.a venit si sotul meu in romania pt. incheierea casatoriei si pe teritoriul Romaniei dar au avut loc niste discutii care ne-au dus la hotararea de divort.povestea e mult mai lunga,dar deocamdata o sa va descriu totul pe scurt.am luat impreuna hotararea de a divorta si el s-a intors in Japonia.timp de 6 luni nu am putut da de el deloc,neraspunzandu-mi la telefon.intr-un sfarsit am luat legatura cu el si mi-a spus ca ,casatoria nu mai exista,ca suntem divortati.l-am rugat sa imi trimita si mie o copie a hotararii de divort si a refuzat spunand ca nu il mai intereseaza persoana mea si sa ma descurc singura.au trecut 3 ani de atunci,eu am cunoscut pe cineva deosebit cu care am in prezent si un baietel de 5 luni.actualul partener nu stie nimic despre trecutul meu si isi doreste sa ne casatorim cat mai repede.el nu este japonez dar locuieste in Japonia.Eu nu mai stiu ce sa fac sa pot sa fac rost de hartia de divort,ba chiar am inceput sa cred ca fostul sot ma minte precum noi nu am mai fi casatoriti de aceea refuza sa imi trimita acest act.nu vreau sa imi periclitez actuala relatie,mai ales pt.piticut.eu acum locuiesc in Romania si nu stiu ce sa fac.am sunat la ambele ambasade dar nu ma ajuta cu nimic.imi spune sa imputernicesc pe cineva sa imi ridice foaia de divort,dar eu nu mai am prieteni in Japonia care sa ma ajute.va rog,ajutati-ma!!!!!!!!!!!!!!!emotiile mi-au cam influentat exprimarea,nu ma judecati!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angelp spune:

sfatul meu e sa iei legatura prin mail sau tel cu ambasadorul romaniei in tokio sau unde o fi ambasada!El o sa te lamureasca mult mai mult ce ai de facut in problema ta!Succes si mai da/ne vesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kawaichan spune:

Idaw in ce oras te-ai casatorit? Este foarte important, pt ca acolo te si desparti, la aceeasi primarie...sau daca nu, la ambasada Japoniei in Bucuresti,nu trebuia sa-l lasi sa plece asa...
NU ai cum sa divortezi daca nu semnezi si tu si el, e exact ca si la casatorie, ai semnat un act-asa va fi si la divort. Asa ca e foarte posibil ca tu sa nu fi divortata...
Daca imi zici orasul iti promit ca aflu eu nr de telefon de la primarie si eventual sa intreb(in cazul fericit in care vor vrea sa dea asemenea informatii prin tel) in Romania banuiesc ca s-a incheiat divortul, nu?
Bafta multa si felicitari pt bebe

Mergi la inceput