Ce lucruri nu se fac duminica?
Raspunsuri - Pagina 4

fdoina spune:
Andora, eu am intrebat duhovnicul daca am voie sa gatesc duminica, si mi-a zis: Da ce, ma, nu trebuie sa mancati si duminica? Sa nu faci pacatul duminica...aia sa nu faci..."
Cat despre cei care sunt la serviciu duminica sau de sarbatori, sa va spun ce a zis preotul duminica asta dupa slujba: "Maine ii cinstim pe Sf Trei Ierarhi, va asteptam la Liturghie, iar cei care sunt la servici, Dumnezeu sa le binecuvanteze jertfa..."
Si eu cred ca femeia care lucreaza 5-6 zile pe saptamana si in week-end se ocupa de gospodarie, e iubita de Dumnezeu[:)
A, si stiu sigur ce e bine sa faci duminica...si cred ca stii si tu...

Hanuska spune:
Citi oameni a ucis biserica ....cum puteti sa tineti cont de astfel de ineptii , pt mine duminica e zi de odihna doar pt ca sunt obosita dupa o saptamina de munca , dar daca am chef sa calc , sa spal , sa fac sex , sau mai stiu eu ce altceva, fac .
Nu concep sa ma uit in calendar sa vad daca imi da voie o bucata de hartie , sa imi fac eu treburile pe care le am si de care am chef sau nu.

ardeiash spune:
am citit undeva ca un taran isi ara cu spor pamantul. ii tot dadea zor cand i s-a aratat Dumnezeu si l-a intrebat de ce nu sta duminica.. pentru ca el a lasat-o zi de odihna.. taranul i-a raspuns ca are terenuri multe si ca daca nu-i da zor nevoie mare va da iarna peste el , ploile , zapezile si-i vor strica bunatatile... atunci Dumnezeu i-a raspuns ca saptamana de 6 zile lucratoare ii va ajunge sa-si culeaga roadele ... daca are credinta in Dumnezeu... altfel si rozatoarele.. pasarile... (parc-asa era, nu mai stiu bine) ii pot distruge recolta... sa lucreze 6 zile si in a 7-a sa stea sa se odihneasca... pntru ca duminica nu se face altceva... decat la biserica, eventual si odihna
cuvantul duminica vine de la Dumnezeu..
s-auzim numai de bine! si

ardeiash spune:
quote:
Originally posted by Hanuska
Citi oameni a ucis biserica ....cum puteti sa tineti cont de astfel de ineptii , pt mine duminica e zi de odihna doar pt ca sunt obosita dupa o saptamina de munca , dar daca am chef sa calc , sa spal , sa fac sex , sau mai stiu eu ce altceva, fac .
Nu concep sa ma uit in calendar sa vad daca imi da voie o bucata de hartie , sa imi fac eu treburile pe care le am si de care am chef sau nu.
esti botezata? dar cununata religios? si daca raspunzi da la a 2-a intrebare, de ce ai facut-o?
s-auzim numai de bine! si

Nokia spune:
quote:
Originally posted by Hanuska
Si de aici potopul......

Ca sa fiu si on topic: eu calc in general duminica, gatesc, aspir, dar nu ma dau pe branci. Insa din calcat am facut o regula, hmmmmmm cred ca renunt

P.S. dus facem ca asta nici n-ar intra in discutie
Un sut in fund, un pas inainte!

KSorana spune:
quote:
Originally posted by fdoina
Andora, eu am intrebat duhovnicul daca am voie sa gatesc duminica, si mi-a zis: Da ce, ma, nu trebuie sa mancati si duminica? Sa nu faci pacatul duminica...aia sa nu faci..."
Cat despre cei care sunt la serviciu duminica sau de sarbatori, sa va spun ce a zis preotul duminica asta dupa slujba: "Maine ii cinstim pe Sf Trei Ierarhi, va asteptam la Liturghie, iar cei care sunt la servici, Dumnezeu sa le binecuvanteze jertfa..."
Si eu cred ca femeia care lucreaza 5-6 zile pe saptamana si in week-end se ocupa de gospodarie, e iubita de Dumnezeu[:)
A, si stiu sigur ce e bine sa faci duminica...si cred ca stii si tu...

conchita spune:
fetele, care e treaba cu spalatul pe cap duminica? unde scrie ca e pacat? sa ma scuzati, dar pe mine m-a pufnit rasul cand am citit. scrie in Biblie sa stam ingalati, si mai ales in zi de sarbatoare? cand ne trezim dimineata, dusul e obligatoriu. mai ales duminica, zi de slujba la Biserica, ce vreti sa mirosim a transpiratie pe-acolo? :-)
Doina, la ce se referea duhovnicul tau cu "sa nu faci pacatul duminica"?

andora spune:
Diana, pai da, mancam si duminica, dar mancarea gatita in alte zile... sau nu?
Hihihi, eu stau pe tusa si va citesc.... cu spalatul pe cap eu stiu ca nu "e voie" in anumite sarbatori, astept noi pareri... dar dus evident ca facem, pt mine e acelasi lucru cu maturatul, doar n-o sa stau murdarici si-n mizerie.... Insa sustin in continuare ca tot ce puteam face in alte zile tb facut in afara duminicii.
Acum, vorba lui Jocelyn, nu intru in alte dispute despre tinutul sabatului vs duminicii. Eu n-am mai studiat "problema", stiu doar ca in Biblie scrie de Sabat, iar de duminica drept ziua Invierii Domnului, in Vechiul Testament e "tinut" sabatul, iar in Noul Testament - duminica.. dar aici sunt enorm de multe de povestit si as fi off topic clar.
Va pupic!!!!!
Who looks outside, dreams; who looks inside, awakes - Carl G. Jung www.andora.bravehost.com/" target="_blank">
site,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64304&whichpage=2" target="_blank">nunta,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">nasterea

Jocelyn spune:
quote:
Originally posted by andora
Acum, vorba lui Jocelyn, nu intru in alte dispute despre tinutul sabatului vs duminicii. Eu n-am mai studiat "problema", stiu doar ca in Biblie scrie de Sabat, iar de duminica drept ziua Invierii Domnului, in Vechiul Testament e "tinut" sabatul, iar in Noul Testament - duminica.. dar aici sunt enorm de multe de povestit si as fi off topic clar.
Va pupic!!!!!
Who looks outside, dreams; who looks inside, awakes - Carl G. Jung www.andora.bravehost.com/" target="_blank">
site,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64304&whichpage=2" target="_blank">nunta,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">nasterea
vezi ca se discuta despre asta pe forum la http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=67676&whichpage=2
si acolo daca scrii nu mai esti off topic

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

irina.c. spune:
quote:Adica sa nu pacatuiesti(manii,betii,minciuni,ura,etc.,etc.).Ca te speli sau ca pregatesti mancarea nu e un pacat.Duminica,in primul si in primul rand trebuie sa mergem la Biserica,sa ne rugam,sa ne apropiem de Domnul si de fratii nostri.Credeti ca Dumnezeu sta cu listuta,sa bifeze ce-ati calcat si ce-ati spalat?Pe El nu-l intereseaza asta,Il intereseaza inima noastra,e a Lui sau nu?Da-mi, fiule, Mie inima ta, si ochii tai sa simta placere pentru caile Mele,spune Scriptura(Pilde 23:26).Sa-i dam Domnului inima noastra si atunci vom sti ce sa facem duminica.Daca nu,"tipic,tipic si la inima nimic",adica formalisme,reguli exterioare,superstitii,nimic care sa aiba de-a face cu Dumnezeu nostru Viu.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Doina, la ce se referea duhovnicul tau cu "sa nu faci pacatul duminica"?
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today