Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (12)
Raspunsuri - Pagina 13

tania-z spune:
stie cineva ceva despre acest robot? http://www.reclama ilegala - avertizare.ro/detalii/Robot-pt.-prepararea-hranei---Baby-Pratik---Chicco/597/
Tania & BB Stefan

pisi-si-boscu spune:
" Un sfat bun si potrivit, dat la timpul cuvenit scapa-n multe randuri omul de la pas nefericit,negresit daca-i primit ascultat si implinit
- si-l ajuta sa se-ndrepte intelept si chibzuit.
Daca dai un sfat vreodata, unuia sau tuturor, nu da sfatul care place -
Da-l pe cel folositor. " dar nu stiu cine a zis-o, asa ca azi e de la mine.
Apropo de pipi curs pe langa pampers. Eu am folosit de la pampers la chestiile acelea de hartie de la Aro, trecand prin libero, gughis si alte porcarii. Evident ca pampers si Happy le-am gasit ele mai bune, si Libero ar fi fost daca Sebi nu facea alergie la ceva sau poate chair la textura lor.
Ma gandesc daca nu cumva nu asezati foaste bine marginutzele scutecului pe langa piciorusele copilului...am vazut o mamica care punea scutecul exact asa cum e in punga, fara sa scoata aripioarele in afara.
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

pisi-si-boscu spune:
Tania, parerea mea e ca nu merita sa dai atatia bani pe ceva ce o sa-l folosesti doar o perioada scurta. Pt ca bb o sa fie bb inca cateva luni, poate 1 an si ceva. Iar un robotzel de bucatarie o sa il ai poate si 10 ani. De dupa 1 an si jumatate oricum o sa pape mancare gatita ca si pentru tine, deci... mai bine ia-ti unul serios.

anda77 spune:
multumesc de sfaturi. o sa incerc un baneocin unguent (am citit prospectul si ar avea sanse sa mearga) doar pe o bucatica de piele. daca nu face nimic, trecem la neopreol, tot o bucatica mica de piele. si alea care au disparut au lasat niste semne, nu pot sa-l mai las cu explozia de cosuri in continuare...
maria alexia, cam 2 saptamani a durat "educarea" incepand cu saptamana 5, cand bagasem deja laptele praf, deci stiam ca nu mai este flamand des. sa stii ca ziua mai facem exceptii cateodata cu o masa in plus peste alea 5 care ar trebui (treaca de la mine:), dar noaptea niciodata. daca copilul e alimentat exclusiv la san s-ar putea sa nu mearga caci va fi infometat mereu. laptele praf tine de foame o perioada mai lunga decat cel de mama, chiar si decat ala gras de mama...
pont antiscurgere pipi: m-a invatat si pe mine o mamica mai batrana: stim ca pampersii au pe laterale niste "aripioare" cu elastic. astea ar trebui sa vina pe picioruse.Aripioarele sunt pe toata lungimea pampersului, din marginea de la spate pana in marginea de la burtica. CRACANATI CELE 2 ARIPIOARE SI DEZLIPITI-LE (DA! ASTA E CHEIA) SI SUS SI JOS (MARGINILE CARE SUNT LIPITE DE RESTUL PAMPERSULUI). ADICA SA FLUTURE CA FILELE UNEI CARTI. ABIA P=ORMA INDRODUCETI MAIMUTOIUL (MAIMUTICA) IN PAMPERS ASTFEL INCAT ARIPIOARELE SA IASA DIN PAMPERS PE LA PICIORUS (SA FIE VIZIBIL BINE ELASTICUL DIN JURUL PICIORUSULUI). APOI LA INCHIDERE (CA SA NU IASA PIPI PE LA SPATE), STRANGETI BINE ARICII AIA, FARA ATATA FRICA CA IL DOARE BURTICA. EU NU MONTEZ PAMPERSUL PREA SUS ASTFEL INCAT IL INCHID SUB BURTA, POATE SA I SE UMFLE BURTICA CU LAPTE CAT VREA...DAR STRANG BINE ARICII. MAI INTAI UNUL, APOI CELALALT, APOI IL DEZLIPESC PE PRIMUL SI-L STRANG MAI BINE.
LA UN MOMENT DAT ZICEA CINEVA CA SA AI LOC DE UN DEGET PE LANGA PAMPERS. NU E ADEVARAT! NICI UN DEGET NU TREBUIE SA POTI BAGA PE LANGA MARGINE. REPET SA INCHIDETI PAMPERSUL STRANS SUB BURTA, NU PE BURTA.
Nu i-a iesit "material" pe afara decat de 2 ori in 7 saptamani. de aia ii si schimb asternutul cam rar, cred:)))
mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita

tania-z spune:
Pisi eu am deja o magaoaie Philips (robot) ca de, am vrut noi sa luam chestii tari cu banii de la nunta acu' n ani. Il tin mai mult depozitat ca in bucataria mea de 2x2 mi-e greu sa-l folosesc si sa-i spal toate piesele. de-aia as vrea ceva mai mic, iar pe asta il expediez la mama, pana la noi ordine.
Tania & BB Stefan

anda77 spune:
TANIA, eu neavand nici un robot de pasat, stors etc (doar storcator de citrice)am concluzionat ca Moulinex Ovatio Duo Nustiucum este perfect pr. ca transforma leguma ori in suc (3-6luni), ori in mancare pasata (peste 6 luni), in functie de cum il setezi. si mai face niste chestii in plus, zicea catutza, dar nu ma mai intereseaza.
daca ai deja unul care paseaza, de exemplu, ia-ti doar unul care stoarce legume, s-ar putea sa iesi mai ieftin.
mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita

lavi02 spune:
Tania si Libero au elastic in talie. Noi am luat o singura pnga de Pampers la Nati cand n-a gasit sotul Libero, in rest numai Libero folosim si sunt f multumita.
Da, asa e, "volanasele" laterale de la picioruse, trebuie sa fie in exterior.
Plus ca, poate unele din voi nu ati observat, pe desenul din fata pampers-ului exista niste marcaje simetrice. La Pampers pe vremea Silviei erau 2 triunghiulete si 2 patratele, ceva de gen. Trebuie sa montati aricii simetric (stangul si dreptul) si pt asta va ghidati dupa marcajele respective.
La Libero, pt ca are elastic, scapi de problema degetului care trebuie sau nu sa incapa. Eu zic, cele care aveti nemultumiri fata de Pmpers sa incercati Libero: cumparati cel mai mic pachetel si ii incercati, poate va plac mai mult.
Tania felicitari pt laptic! Tu faci progrese pe zi ce trece mai fata .
Eu nici gand sa diversific pana la 4 luni! OMS recomanda intre 4 si 6 luni inceperea diversificarii la bebelusii alaptati.
Eu am de gand sa-mi cumpar un blenderas gen al Cristinei, zice ca e mic si se spala repede si usor. Seamana intrucatva cu chestia Chicco pe care ai aratat-o tu, dar nu stiu ce capacitate are. Eu vreau ceva de genul 600 ml, nu are sens sa iau ditai magaoiaia de 1.5 l cand eu lui bb ii fac 250-300g. Se spala si manevreaza mai usor daca e mai mititel.
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

mara95 spune:
Felicia, partea cu “se va linisti dupa botez” eu o explic altfel: botezul de fel se face in jurul a 3 luni exact cand majoritatea colicilor dispar, de aici si impresia de linistire a copilului. Iar cu colicile…cand incepe sa se agite, sa scartaie, ii dam cateva bilute homeopatice si dupa un sfert de ora rade cu gura pana la urechi, asta fiind experimentata in ultimile doua zile. La sab simplex am renuntat deja.

tania-z spune:
Lavi02 si eu ma gandeam la ceva in genul aparatului Cristinei.
da, stiu de Libero, asta am vrut si eu sa iau doar ca... in Sibiu nu se gasesc Libero mini, numai de la midi in sus, de-aia am apelat la solutii alternative. Si crede-ma ca am cautat...!
Tania & BB Stefan

pisi-si-boscu spune:
Anda, sa stii ca exact asta vroiam sa explic dar dn pacate eu ma uit doar pe fuga la mesaje si nu prea am timp de expuneri din astea explicite. Exact asta e ideea.
Tania, daca tot ai robot si vrei ceva mai ... mic incearca chestia aia gen bat - eu o tin pe a mea cu Spiralio - face exact ce face si chestia asta mititica si draguta de bb, e de 3 ori mai ieftina darare si cateva functii in plus. Inchipuie-ti ce faci cu asta: pui orice in vas si cu cele 2 cutite o sa-ti faca o chisalita daca tii mult sau o sa taie neregulat daca tii putin. Alta functie eu nu am vazut sa aibe. Deci: piure, terci, "cubulete" sau zeama mai groasa, in fct de ce bagi acolo.
Asa e si cu Spiralio, eu il folosesc mai mult la maioneza acum ( in 2 min e gata ) dar atunci il foloseam sa terciuiesc tot ce trecea prin guritza lui Sebi. La de 3 ori pretul mai jos ! ( dar nu e de la chicco, pentru cei care tin asa de mult la asta, sa ma scuze nasa mea care a smuls o unghiuta copilului cu forfecutza chicco ).