Pacientele Dr. Tutunaru

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Fetelor, stie cineva in ce perioada lipseste T. din tara? sper sa se intoarca pana pe 6-8 martie, cand trebuie sa facem laparo...

Aventura, trage-i tare cu Vit. C si bea multe lichide... daca e doar un guturai, scapi imediat. Daca e gripa, oricum iti ajuta. Sanatate!

Sper sa auzim de cat mai multe liniute (duble!) in primavara asta!

"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta_stan spune:

quote:
Originally posted by marinar

Hello

ancuta,nu ne-ai mai spus ce ai facut la cealalta consultatie......

pup toate fetele

marinar

salutare,
pai mi-a spus niste noutati care nu coincideau cu ce stiam de la ultima monitorizare - pe care mi le-a confirmat si T aseara.
Am stabilit ca primele investigatii sa fie cele hormonale si apoi HSG, i-a dat si sotului meu sa faca niste analize pentru ca se pare ca are multe leucocite in spermograma. Deocamdata voi merge in paralel - am fost aseara la T si mi-a zis ca e posibil sa fi ovulat si mi-a dat utrogestat sa iau cate doua pe zi pana se confirma/infirma sarcina.
va tin la curent !

Ancuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aventura spune:

Biz biz pe-aici....

Am inceput sa iau vitamine, Tanima...cu polidinele...as face io dar mi-e o frica de injectii brrrr.....
Cu racelile astea nu stiu ce se intampla...am facut si vaccin si am luat gripa dupa aceea in Dec. foarte nasoala...apoi in ian. a revenit cateva zile si acum in feb. am racit...Si in fiecare luna dupa ovulatie la cateva zile...sper ca e coincidenta......

Amely, am vazut ca T. iti face laparo...sigur nu te grabesti...cam de cat timp in total incercati voi

Nu vreau sa par ciudata, am incredere in T. dar mie mi s-a parut ca recomanda laparo cu o prea mare usurinta...sincer io as incerca un HSG inainte..Uite Ancuta a fost si pe la Moisica - nu strica o a doua opinie - stiu ca T. zice ca in HSG nu se poate repara dar daca esti ok macar nu te taie degeaba..ca pana la urma este o taietura foarte adanca (este mica ca si dimensiune) dar adanca...

Io stiu de la sotul meu Ionut care a fost operat laparoscopic de hernie, este chiar mai putin adanca taietura dar si acum dupa 1 an si jumatate mai simte cateodata locul sensibil....

Ce zici?

Marinar io te

Fetelor, si io tot pe 8 martie as avea ziua 34 de la CM si cam pe-atunci este sa aflu daca e BB sau nu luna asta...

Frumos nu, oricare ar fi verdictul, io va trimit la toate!!
Sa ploua cu si !!!!!!1

I love Mission Impossible!

Mergi la inceput

M-am apucat din proprie initiativa sa-mifac niste analize de sange (si la sfatul unei prietene care lucreaza in domeniu)

nu pot sa cred ca am chlamydia trachomatis
iata ce scrie pe rezultatele mele de la laborator:
IgA anti CH TRACHOMATIS: SLAB POZITIV
C.O. = 0,679; D.O.= 0,765
IgG anti CH TRACHOMATIS: POZITIV
C.O. = 0,570; D.O.= 2,460

In plus, ca sa fie meniul complet: nu am anticorpi la rujeola, rubeola si urlian (oreion)

maine incerc sa ma duc la medic si va dau de veste

Sunt naucita!

Si eram bucuroasa ca am ovulat si am prestat la timp...si poate ca..

Mergi la inceput

Si acum imi dau eu seama ca numarul mare de leucocite la al meu are mare legatura cu Chlamydia asta
Acum, cu atatea probleme pe cap, sper sa nu fi ramas; ce ironie

Ancuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danotino spune:

ancuta,
te pup, stai linistita ...daca e vorba de chlamidya. daca ai ramas nu-i face rau lui bebe. chlamydia se da de facut ca analiza pentru ca da infertilitate, iti poate face trompele varza. daca ai ramas o sa o rezolvi si pe asta. nu dispera! totul se rezolva. iar daca nu ai ramas, e bine pentru ca ai aflat o cauza a infertilitatii.

danotino

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by danotino

ancuta,
te pup, stai linistita ...daca e vorba de chlamidya. daca ai ramas nu-i face rau lui bebe. chlamydia se da de facut ca analiza pentru ca da infertilitate, iti poate face trompele varza. daca ai ramas o sa o rezolvi si pe asta. nu dispera! totul se rezolva. iar daca nu ai ramas, e bine pentru ca ai aflat o cauza a infertilitatii.

danotino

Draga de tine, multumesc de incurajari. Inca sunt in faza de sperietura pana ma duc la dr. astazi. Am tot citit pe net si ... parerile sunt impartite.

Mergi la inceput

Aventura...iti multumesc ca te-ai gandit la mine. M-am gandit si eu, am sucit-o pe toate partile... Uite cum sta treaba:

Am inceput incercarile pt. bebe pe la inceputul lui 2004 (acum 2 ani). Dupa vreo 10 luni am ramas, in urma unui tratament naturist Incepusem sa merg la dr. Anca Moisa. Sarcina oprita in evolutie la 7 saptamani. Chiuretaj (exact acum un an). De atunci nimic... Analize bune toate. Inclusiv sotul, care sta f bine cu spermograma. Facusem HSG cu cateva luni inainte de a ramane, iesit trompe permeabile (stanga), dreapta partial infundata. Culmea ironiei, cand am ramas, a fost pe dreapta.

Mi-e frica sa nu fi survenit o infundare a trompelor intre timp. Mi-e frica si de endometrioza. Cam astea sunt motivele pentru care m-am hotarat sa fac laparo... Da, si mie mi se pare ca T. recomanda cu destula usurinta lapaoscopie, dar sunt situatii (si nu putine) in care se justifica. Daca iese bine, oricum nu-mi pare rau ca am facut-o, daca iese prost, macar stiu de ce nu raman si incerc sa tratez...

Ancutza, Chlamidia am inteles ca se poate trata si cu amoxicilina, antibiotic care nu dauneaza sarcinii...iar faptul ca nu ai anticorpi la rujeola, rubeola si oreion nu inseamna neaparat ceva rau... trebuie doar sa te feresti sa iei aceste boli. Deci, daca esti insarcinata, nu e nici o problema, cu atat mai bine!

"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina1 spune:

Eu cred ca Tutunaru recomanda laparo cu buna stiinta. Intrucat el nu pune accent prea mare pe HSG - care verifica doar permeabilitatea trompelor - daca dupa o anumita perioada de monitorizare se constata ca ovulatia este OK si spermograma este buna, atunci se pune problema de functionare a trompelor. Asta se rezolva numai prin laparo.
Nu mai vorbesc despre alte cazuri - lipsa ovulatiei, ovare polichistice.
Ceea ce nu inteleg eu este de ce nu recomanda analize, de ce nu se uita peste ele. Uneori e foarte important (cazul meu - probleme cu prolactina).

Speranta moare ultima!

Cununia noastra

Mergi la inceput

Nu stiu Bubu, nici la mine nu s-a uitat decat superficial pe analizele hormonale...si asta asa, mai mult de gura mea. motivatia lui este ca atat timp cat femeia ovuleaza cum trebuie si are CM cat de cat regulat, nu are de ce sa o trimita la analize hormonale... Eu nu sunt asa de sigura ca are perfecta dreptate, dar o iau ca atare, o fi stiind el ceva ce noi nu stim

Cu HSG si cu laparo insa, ii dau dreptate

Pozici cu noi

Mergi la inceput