Carti recitite
Raspunsuri - Pagina 2
iulia_b spune:
Mi-amintesc cu placere de "Tess D'Uberville", "Jane Eyre", "La Medeleni", "Legendele Olimpului" ..dar m-au fascinat teribil atunci cand le-am citit "Adam si Eva"-Rebreanu, "Domnul Lecoq"- Emile Gaboriau. As vrea sa le recitesc dar parca nu mai am aceeasi rabdare ca atunci.
fdoina spune:
In liceu asta era ocupatia mea preferata ( si probabil a multora) re-re -re cititul. Si la mine pe lista preferatele erau Rebecca si Mandrie si prejudecata, cred ca mi-ar place si acum, dar am alte pasiuni acum, in ce priveste lectura...As mai adauga Enigma Otiliei, Patul lui Procust si romanele lui Balzac si Hugo...
Si cred ca toate fetele fac o pasiune pentru La rascruce de vanturi, dar daca revin dupa cativa ani ...te dezumfli
A, si uitasem Citadela lui Cronin, mama, ce-mi placea.
Si facusem pasiune pentru romanele lui Maugham, acum ma gandesc ca erau cam pe un tipar toate, doar pareau originale...
michelle7 spune:
eu am citit si rascitit urmatoarele carti
Aventurile lui Tom Sawyer si Huckleberry Finn(sper ca am scris corect ca nu am mai citit cartea de vreo 15 ani)
La Medeleni ( volumul 1 _)
Pe aripile vantului
Legendele Olimpului
Concert din muzica de Bach ( Hortensia Papadat Bengescu
nu-mi dau seama exact de ce mi-a placut cartea asta, cred ca ma fascina triunghiul amoros ah preadolescenta.....)
claudia_a spune:
Cartea pe care in orice moment am sa o citesc cu mare placere (desi stiu replicile pe dinafara ) este: Pe aripile vantului; Ca si filmul de altfel, pe care il ador, nu ma plictiseste niciodata (desi si pe acesta il am pe caseta video si cred ca l-am vazut de vreo 6 ori)!!
Crima si pedeapsa
La rascruce de vanturi...
www.babiesonline.com/babies/i/ioana%5Fnasturica" target="_blank">Ioana nasturica
Noi si Ioana
brendamitran spune:
quote:
Originally posted by daniela_b
pe mine m-a "uimit" cind am recitit, dupa 18 ani, "Magicianul "de Fowles, era cartea mea, a mea, a mea, preferata!!!!!!!!!!!!...am fost atit de dezamagita...mi s-a parut asa...ca un teatru ieftin, desi...prima oara mi s-a parut...REMARCABILA.
Ma mai tenteaza si "La rascruce de vinturi" dar acum mi-e frica...
of, imi doresc sa nu mai recitesc nici o carte, lasa-le asa...cum le stiu eu.
Mai bine incerc ceva nou...ce ma sfatuiti?
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
Inseamna ca obiceiul meu de a nu reciti cartile,e bun......mai bine sa-mi ramina in minte asa cum mi s-au parut la momentul respectiv.....
Singura carte pe care am recitit-o a fost "Pe aripile vintului".....
Si pe care as putea s-o recitesc de nenumarate ori....
Insa.....hai sa ne mai indreptam atentia si catre cartile care au ramas necitite....desi noua ni se pare ca am citit mult,de fapt sint atit de multe carti bune care ne-au scapat.....si eu descopar permanent chestia asta,desi biblioteca mea numara citeva sute de exemplare bune si foarte bune,citite din scoarta in scoarta.....
BRENDA
CU CE VITEZA AR TREBUI SA MERGI SPRE APUS PENTRU A NU SE TERMINA NICIODATA ZIUA?
http://community.webshots.com/user/brendamitran
ingerash spune:
cand eram prin primara si generala cred ca citeam TOM SAWYER si VRAJITORUL DIN OZ, CUORE, SINGUR PE LUME dar si altele de vreo 7 ori pe an . ma fascinau!!
in adolescenta am inceput cu ENIGMA OTILIEI - cititat si rascitita, ma regasesc atat de mult in ea !!!!!!!
eu vreau sa recitec LA RASCRUCE DE VANTURI, carte aia am citit-o acum 2 ani si m-a impresionat teribil
Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru că nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tău!
kitz-kitz spune:
In adolescenta am fost efectiv fascinata de "Panza de paianjen" de Cella Serghei,astfel incat am recitit-o de cateva ori.Au mai fost cateva pe care le-am recitit cu placere:"Pe aripile vantului","La rascruce de vanturi","Maytrei" a lui Eliade,"Cel mai iubit dintre pamanteni" etc.
Acum mi-ar place sa recitesc"Un veac de singuratate" si "Ana Karenina".
"Cand o usa a fericirii se inchide,o alta se deschide;dar deseori ne uitam atat de mult la usa inchisa ca nu o mai vedem pe cea care s-a deschis pentru noi"Helen Keller
Sanca spune:
Eu am recitit Lorelei, si sincera sa fiu, am fost dezamagita. Nu am mai gasit-o asa de fascinanta ca in adolescenta.
Cred ca o sa preiau lectura cartilor lui Cella Serghei.
As citi oricand Rebreanu, de zeci de ori, si cred ca as savura lectura ca si prima oara.
Cel mai iubit dintre pamanteni - Preda, l-am citit de nenumarate ori, si nu-si pierde din farmec.
Hanuska spune:
Cu multa placere recitesc Papillon si Banco de Henri Chariere , e o carte care m-a impresionat foarte mult. Si mai nou am inceput sa recitesc multe povesti si poezii din copilarie pt a o adormi pe fiica mea.
copiloi spune:
Recunosc ca o singura carte am recitit-o cap-coada.....chiar de mai multe ori, si anume Zbor in bataia sagetii, de HRP. Este cartea mea de capatai, stiu pasaje pe de rost si chiar daca ccc caut ceva in ea, stiu exact pagina si pozitia in pagina (dovada ca tin foarte mult la cartea asta si mai ales la exemplarul din dotare, e faptul ca nu am luat-o cu mine in Germania, de frica sa "nu i se intample ceva" ).
As dori sa recitesc "Meseria de a trai", de C. Pavese, "Jurnalul fericirii", Eliade.....si multe altele.......de fapt cred ca tanjesc dupa o anumita perioada din trecut, cand citeam foarte mult, pe care sper sa o regasesc, recitind cartile savurate atunci.....
Chiar ma gandeam, daca ccc carti gen "Codul lui da Vinci" vor mai fi vreodata recitite .....sau poate le vom uita "in tren"......
Alina