Carti recitite

Carti recitite | Autor: Teodora D.

Link direct la acest mesaj

Zilele astea am facut (mental) o lista cu cartile pe care as vrea sa le recitesc, mi-au iesit vreo 20. Nu stiu cand voi avea timp pt. ele si mai ales...curaj! Pt. ca, indemnata de o nostalgie puternica de prin perioada pubertatii, am recitit acum vreo 5 ani capodopera lui Emily Bronte " La rascruce de vanturi" si am ramas teribil de dezamagita; daca nu o reciteam ar fi fost si acum pe lista cartilor mele preferate.
Am mai multe intrebari pt.voi:
-v-a dezamagit o carte pe care ati recitit-o pt. ca in trecut v-a placut f. mult? (si care carte, bineinteles)
-v-a impresionat mai mult decat la prima lectura vreo carte citita a doua oara ?
-care a fost cartea sau care au fost cartile pe care le-ati citit de cele mai multe ori? la mine sunt "rebecca", "jane eyre" si, ah, "heidi, fetita muntilor", citita in copilarie de 7 ori la rand si de cateva ori intercalata printre alte carti(asta zic si eu exces).

Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.