La France (48)
Raspunsuri - Pagina 12
Otilia spune:
Si eu ce ametita!
Bafta Ancai, Lu, drum bun si... distractie placuta!
Ana, nastere usoara si-un bebe sanatos tun!!! Pentru inceput ia vreo doua biberoane mici cu tetine "1er âge", si eu luasem pentru orice eventualitate si pina la urma nu mi-au folosit la nimic ca am alaptat pina tirziu iar de biberoane n-a vrut niciodata sa se atinga. Asa am ramas cu citeva biberoane AVENT si alte citeva "no name" dar dragute, le tin acum pentru alti copii.
Doina, ce ne mai povestesti? Cum e la gradi?...
"La beauté est une demi-faveur des dieux, l’intelligence en est une entière."
chatonel spune:
Nastere usoara, ana!
Lu, tinem pumnii in continuare!
http://www.pulafashion.com/index2.html
Chuny spune:
Hop si eu la încurajari !
Ana, nastere usoara si multa sanatate !!!
Lu , multa bafta !!
Aurelia, pe yahoo sunt sib_maillet.
Va pup!
nadine2004 spune:
Buuunaaaa!
Sa va povestesc ziua de azi: la 4 se trezeste Anais sa manance, sa faca kk, sa povesteasca pe limba ei, si o tine asa pana la 8 dimineata!Dormim apoi pana pe la 10; dupa care incep pregatirile, eu bucuroasa ca plec la fim, Anais mârâita, probabil ca plec.. In fine, merg la film, cu amica mea romanca, ne distram de minune(15 persoane in sala), facem comentarii, radem..Se aprind luminile, o apuca pe asta sa spuna tare: " Ces sont belles les roumaines, non?" La care una se intoarce si spune zambind: A, oui, c'est vrai!" Ies de la filmzambind si o vad pe Anais in masina la Ta-su, plangand de mama focului. Cat am stat eu la film, ea a plans!!
Mi-a placut filmul. Desi la inceput simti ceva in stomac, niste nervisori care te fac sa strigi ca nu e chiar asa cum cred altii, in cele din urma ramai cu un sentiment placut. Poate ca filmul contribuie si el putin la schimbarea ideilor anumitor cetateni ai Frantei..
Andiaro, eu acum am vazut mesajul tau. Daca nu esti inca la spital:), pot sa-ti spun si eu din propria experienta:daca alaptezi, ia-ti 2 cochilii de alaptat. Eu nu mi-am imaginat cat poate sa curga din celalalt san in timp ce bebe mananca. Eu biberon am luat de curand, cand m-am hotarat sa-i dau.
Ce am gasit eu practic, mai ales pt masina, a fost landoul in care de altfel a si dormit pana la 5 luni. Siege-ul auto m-a dezamagit tare. Eu am luat de la Chicco . Anais saraca nu poate sa stea mai mult de o ora in el. Este f strans, plus ca sta mai mult in fundulet si amorteste saraca, nu se poate misca. Il detest. Apoi , cand am inceput sa pricep si eu cam ce ar fi trebuit, mi-am dat seama ce trebuia sa cumpar.
Sarcina usoara!!!!Si bebe sanatos!
Otilia, am luat de la bebedelice,ca era mai ieftin, dar cred ca il duc inapoi :)
Noapte buna!
Nadia si dragostea ei, Anaïs Alexia( 21 AUGUST 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nadvin53/my_photos
http://www.picturetrail.com/anaisalexia
Otilia spune:
quote:Ce anume ai luat? (despre ce vorbesti?) Si ce-i bebedelice?
Originally posted by nadine2004
Otilia, am luat de la bebedelice,ca era mai ieftin, dar cred ca il duc inapoi :)
"La beauté est une demi-faveur des dieux, l’intelligence en est une entière."
nadine2004 spune:
Aista:
http://www.babymoov.com/puericulture/bebe-mange/rapido/rapido.asp?Num=423
Nadia si dragostea ei, Anaïs Alexia( 21 AUGUST 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nadvin53/my_photos
http://www.picturetrail.com/anaisalexia
lu.more spune:
Ana, nastere usoara, daca nu cumva am ajuns prea tarziu
Mama, mama, ce zi, ieri!
Mi-am abandonat copilul timp de 4 ore in mainile animatorilor, fotografilor, cameramanilor, jurii peste jurii, microfoane, camere de luat vederi. La despartire era cu inima stransa, iar cand am recuperat-o avea gura pana la urechi.
Interviuri, intrebari, sedinta foto, filmari, o atomsfera, se pare, excelenta!
Poate ca Anca era prea entuziasmata cand mi-a povestit cum s-a petrecut totul, dar daca e asa cum spune, ma gandesc din ce in ce mai mult ca are sanse sa fie aleasa si ea.
51 de copii, 4 sau 5 selectionati. Dar ieri au fost vazuti doar 23 de copii, restul trec "proba de foc" azi. Raspunsul, la sfarsitul lui februarie.
Un lucru e sigur, fii-mea se considera deja obisnuita cu platourile de filmare si ne-a cerut, indiferent de rezultat, sa-i mai gasim si alte castinguri, ca tare-i mai place!
O experienta care va fi, poate unica in viata si care i-a dat multa incredere in sine, in orice caz.
In timpul asta eu am mers in Cimitirul Père Lachaise si mi-am schimbat ideile. Pe scurt, am ajuns la concluzia ca putem sa ne dam noi peste cap cat vrem, daca nu lasam in urma ceva cu adevarat valoros, suntem sortiti uitarii in 20 de ani. Pentru ca daca copiii nostri vor mai trece, poate sa ne puna o floare, nepotii nostri, poate si ei, daca am apucat sa-i vedem mari si daca le lasam o amintire buna, dar pe urma? Uitarea. O cruce, o piatra innegrita, napadita de buruieni.
Singurele morminte unde am vazut flori erau cele recente, sau cele ale unor personalitati. Si nici acolo nu e o regula. M-am oprit pret de 1 minut sau 2 in fata mormintelor lui Enescu, Bizet, Chopin, Petrucianni, Molière sau Balzac. N-am ajuns pana la Edith Piaf si l-am ratat "de peu" pe Jim Morisson.
M-a impresionat marimea cimitirului. Stiam ca e mare, foarte mare, vazusem poze, facusem chiar si o vizita virtuala. Dar nu mi-l imaginam asa de mare. Un adevarat oras, cu case, strazi, intersectii si "ronds-points". Si desi atmosfera era linistita (cum alfel ? ) am avut un sentimen ciudat tot timpul, ca cimitirul e... plin de viata. Dar asta n-o pot explica.
Vreau sa revin acolo toamna. Se pare ca prin octombrie culorile sunt splendide. Eu n-am gasit decat copaci goi, negri, morti parca si ei.
Apoi am recuperat-o pe Anca, cu o jumatate de ora de intarziere, si ne-am oprit o jumatate de ora la Notre Dame. Doar sa facem cateva poze, si sa revada Catedrala.
Daca am fi avut 30 de minute in plus, o duceam sa vada mormantul lui Napoleon (personajul preferat din istorie), dar insemna sa ratam avionul. Data viitoare. Iar eu, data viitoare, o sa merg sa vad catacombele: ieri am vazut pietrele de morminte, crucile, "casele", monumentelefunerare. Si m-am intrebat, mai mult ca niciodata: la ce folosesc toate astea... si m-am gandit pentru prima data in viata la... incinerare.
Daca ati citit pana la sfarsit si considerati ca am batut campii, imi cer scuze, "data viitoale nu mai fac!"
Va pup
Lulu
PA
Multumesc la toate lumea pentru incurajari!!
.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo
Mik spune:
Lulu, ce bine imi pare ca Ancai i-a placut sa fie in lumina reflectoarelor ! Eu zic ca e semn foarte bun : e o fata sigura pe ea si ne-timida.
Iar tu povestesti excelent !
Voi fi si eu la Paris cu treaba de marti seara pina joi seara. Sper sa am vreme buna, ca timp de vizitat n-o sa am.
Ana, acu' vad ca ai intrebat si de biberoane. Sfatul meu e sa nu prea cumperi biberoane mici de 120ml. Maxim 2, le vei folosi dupa citeva luni numai pentru sucuri de fructe si pentru apa. Cumpara direct modele mari (cele din sticla se spala mai bine, cele din plastic sunt mai rezistente) si citeva tetine de 0-3 luni. Ca sa sterilizezi nu e musai sa-ti cumperi un sterilizator, un vas destul de mare cu capac si pastile cu clor de sterilizat la rece e suficient.
Acu' 8 am cumparat un scaun-cos de masina Maxi-Cosi si a facut respectivul 3 bebelushi si inca e utilizabil.
Pupici la frantuzoice.
Mik.
chatonel spune:
Lu, sper ca Anca sa aiba succesul sperat!!!
Cit despre incinerare, eu de mult am facut alegerea... si cenusa o vreau in cele 4 vinturi, calatoare
Aurelia spune:
Lulu,chiar daca nu va fi printre cei 4 copii ,Anca tot a avut enorm de cistigat participind ,asa cum bine ai spus si tu ,asa ca eu tot ce pot s aspun este :Bravo si la mai multe auditii!
Cit despre reflectiile cu privire la "viata de dupa" le rumeg si eu ori de cite ori i-mi trec pasii prin cimitir (mai scurtez drumul cite o data )!Cenusa ,de ce nu?!
Mai ales ca eu nu vreau sa fiu "interata" aici ci acolo acasa in pamint rominesc alaturi de toata familia mea !
asa ca cenusa va fi cel mai usor si cel mai economic de transportat!!!
Elena zici ca in prezent cauti ceva de munca ,banuiesc ca compatibil cu BTS-ul pe care l-ai facut ,o idee i-mi venii acum pe ultima bucata de neuron liber ,nu te-ar interesa sa treci concursul de la functiunea publica teritoriala ,am vazut ceva posturi in legatura cu logistica si pe acolo(bineinteles la mine in departament)
Eu am gasit pe un site subiectele de examen si am mai gasit si ca la AFPA poti sa faci pregatire pentru concurs in caz ca nu te simti foarte sigura pe tine ,in plus nu ai nika' de pierdut ca tot astepti sa gasesti ceva ,abia te obisnuiesti cu tactica de concurs ,eu ma gindesc sa ma antrenez si sa-l dau pe cel de nivel "C" in 2007 caci la noi la "extern" nu-i examen decit o data la 2 ani!
E valabila ideea pentru toate care stati bine cu limba franceza scris si vorbit!