Biblia (4)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by hannen

Pe cuvint daca te inteleg conchita.Dar am sa pun felul cum rastalmacesti totul pe seama defectului profesional
Eu nu cred ca tu nu intelegi,e imposibil sa nu ma intelegi,doar ca nu vrei.Este preferabil sa ma iei la misto decit sa recunosti ca am dreptate.

serios? iti spun din nou ca nu te inteleg, pentru ca ceea ce incerc sa aflu de la tine, nu aflu, si anume cum se impaca ce spui cu logica. am pus intrebari simple, le-am repetat pe inteles si tot ce-ai gasit de cuviinta sa raspunzi a fost ca e de la sine inteles ca tu stai de vorba aici cu niste tampiti care n-au citit nici Biblia, nici Coranul. (pe care, btw, l-am cumparat, nu l-am primit cadou - desi iar nu inteleg ce relevanta are pentru tine asta.)

quote:
Ce zice articolul si ce "intelegi" tu,ca a violat cineva adeneul uman.Sincer nu mai incerca asa disperat sa arati ca gresesc,s-ar putea din greseala sa arati ca nu intelegi(ceea ce am zis deja,nu cred ca e asa).

draga mea, m-am exprimat metaforic. incearca si tu cu dictionarul cand nu intelegi un cuvant, caci ar fi frumos sa nu-i mai tot acuzi pe ceilalti de ignorantza cand ignoranta e de fapt la tine in drept.

quote:
Eu nu-i refuz lui Dumnezeu nici un drept,eu zic ca Dumnezeu nu avea de ce sa se intrupeze.Pur si simplu nu era necesar,EL face tot ce vrea de acolo de unde este pt ca poate.

sigur. pot sa te intreb cine esti tu si pe ce te bazezi (argumente, nu vorbe) sa ii interzici Lui sa faca ce doreste si cine esti tu sa dictezi altora ce e necesar pentru Dumnezeu?!

Hannen, daca Coranul doar a corectat greselile din Biblie, tu-ti dai seama ca musulmanii ar fi trebuit sa fie de fapt protestanti, ci nu altceva?

quote:
Tu ti-ai pastrat stilul,aduci acuze dar fara baza.Niciodata nu ti-ai dovedit acuzele cu ceva.Sa dam din gura putem toti,e usor.Dar unii se tem sa nu fie ridicoli daca fac afirmatii fara suport.

iar tu esti o simpatica si, deci, nu merit sa stau de vorba cu tine.

quote:
P.S Asociatia islamica,nu-si vinde cartile la taraba.Coranul nu e de vinzare,se ofera gratis

bla bla bla. toti mint, hannen nu - ce lume cruda si nedreapta :-))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by denizel

cataghe: " Si aici ajungem la argumentul tau cu Isus - daca pur si simplu lui Dumnezeu nu i se pare important daca tii sambata sau duminica?"

Biblia nu sugereaza nicaieri ca, prin noul legamant, Dumnezeu a instituit porunci mai bune decat cele ale vechiului legamant. De ce crezi ca trebuia Hristos sa schimbe cerintele morale pe care El le-a descoperit in Legea Lui? Eu cred ca Hristos nu a venit sa schimbe ceva, ci sa ispaseasca abaterile noastre de la aceste cerinte morale.

Daca e asa cum zici si Isus nu a veniut sa schimbe legea, intreb pt a mia oara pe DC: cum se impaca invataturile lui Isus cu vechea lege a talionului?
quote:

Eu ma indoiesc ccc ca de atunci a fost pierduta numaratoarea zilelor si ziua in care atunci era sabat, acum e marti sau joi.
Si chiar daca s-a pierdut numaratoarea zilelor tinuta de evrei, s-o fi pierdut si numaratoarea tinuta de cei care au instituit pazirea duminicii? Nu prea cred. Vad ca aici sunt de acord unii cu altii:)

Pai, atunci e super, pt ca inseamna ca numarand toate zilele astea de-a'ndoaselea putem stabili cu exactitate momentul creatiunii, nu?
quote:

Si fiindca tot ai pomenit de schimbarea religiei, profit de ocazie:) si anunt(inclusiv pe joce, care inca nu stie:p) ca pe 26 februarie voi avea botezul. Dupa cate minuni a facut Dumnezeu in viata mea, macar atata credinta sa am si eu, incat sa pot marturisi ceva oamenilor prin acest botez. Sunt fericita!

Denizel, te felicit din tot sufletul si ma bucur pt tine. Sper sa intelegi ca acestea sunt discutii in care ne dam cu parerea si in cazul in care parerile mele sunt divergente fata de ale tale te rog sa nu o iei la modul personal. Convingerea mea e ca fiecare trebuie sa faca asa cum simte si cum e mai bine pt sine, si ca aici purtam discutii teoretice si in nici un caz unele in care sa discutam alegerile personale ale interlocutorilor. Sper ca nu te-am suparat in nici un fel.

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

quote:
Si fiindca tot ai pomenit de schimbarea religiei, profit de ocazie:) si anunt(inclusiv pe joce, care inca nu stie:p) ca pe 26 februarie voi avea botezul.
Felicitari, sa fie intr-un ceas bun!

Hannen, am vazut si eu mai demult Coranul pe tarabe, editie corecta, completa, aprobata etc si era de vanzare.

Claudia (11+) si Cristi (16.12.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianette spune:

quote:
Originally posted by cataghe

Daca e asa cum zici si Isus nu a veniut sa schimbe legea, intreb pt a mia oara pe DC: cum se impaca invataturile lui Isus cu vechea lege a talionului?

Imi permit sa incerc eu un raspuns la aceasta intrebare: in vechime existau mai multe legi: legea morala si legea ceremoniala (in care se includeau poruncile(deci o colectie de "legi" referitoare la jerfe).
Dar noi vorbim aici despre Decalog, Legea celor 10 porunci, scrise cu degetul lui Dumnezeu, si care nu a fost data poporului evreu numai (pentru ca Adam n-a fost evreu si totusi s-a odihnit in ziua a saptea).Aceasta nu s-a schimbat niciodata pentru ca ea e insusi caracterul lui Dumnezeu care e "Acelasi, ieri, azi si in veci" (Evrei 13,8).
Si acum referitor la legea talionului (pentru cei care nu sunt familiarizati, aceasta cerea "ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, viata pentru viata".Asa cum lucrurile s-au schimbat de-a lungul timpului pentru ca si cultura a inaintat, asa se face ca Dumnezeu vorbeste omului pe masura intelegerii sale. Poporul evreu a fost la inceput un popor de sclavi, de salbatici, carora le trebuiau legi aspre care sa-i conduca in noua viata. Dumnezeu i-a luat de la nivelul lor decazut si li s-a descoperit. De altfel in Noul Testament, Insusi Isus face referire la acest verset si zice :(Matei 5,38-47)"Ati auzit ca s-a zis: "Ochi pentru ochi, si dinte pentru dinte." 39 Dar Eu va spun: Sa nu va împotriviti celui ce va face rau. Ci, oricui te loveste peste obrazul drept, întoarce-i si pe celalalt. 40 Oricui vrea sa se judece cu tine, si sa-ti ia haina, lasa-i si camasa. 41 Daca te sileste cineva sa mergi cu el o mila deloc, mergi cu el doua. 42 Celui ce-ti cere, da-i si nu întoarce spatele celui ce vrea sa se împrumute de la tine. 43 Ati auzit ca s-a zis: "Sa iubesti pe aproapele tau, si sa urasti pe vrajmasul tau." 44 Dar Eu va spun: Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvântati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc, si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc, 45 ca sa fiti fii ai Tatalui vostru care este în ceruri; caci El face sa rasara soarele Sau peste cei rai si peste cei buni, si da ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti. 46 Daca iubiti numai pe cei ce va iubesc, ce rasplata mai asteptati? Nu fac asa si vamesii? 47 si daca îmbratisati cu dragoste numai pe fratii vostri, ce lucru neobisnuit faceti? Oare pagânii nu fac la fel?"

DIANE
cununie
nunta (pe curand si altele)
diverse chestii pentru nunta & cununie
Honey-Moon Albena
Photoshop
scuze pentru diacritice!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:

_

Pai Catalina, inseamna ca tu crezi ca Isus a venit totusi (si) sa schimbe Legea?:)
Acuma sa-ti spun ce inteleg eu prin Lege: Decalogul.
Cele 10 porunci sunt Legea lui Dumnezeu si nu inteleg de ce ar fi mai vrednica de schimbare porunca a patra(cea cu sabatul) decat porunca Sa nu ucizi. Ce fusese gresit in porunca tinerii sabatului? Sau, admiti faptul ca Dumnezeu a gresit o parte din porunci? A dat doar 1o si nici pe alea nu le-a putut face bine din prima?:)

Cat despre legea talionului, nu pot sa cred decat ca, daca ne-am intoarce in lumea lui Moise, poate nu ni s-ar mai parea asa de severa. Ma documentez si eu si daca ccc gasesc ceva satisfacator, te anunt.

Iti multumesc mult pt. felicitari si pentru ca te bucuri pentru mine si, bineinteles ca nu ma supar cand cineva e de alta parere(cu conditia sa nu fiu numita "confuza" sau "naiva").

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Claudia, iti multumesc mult!

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
Si fiindca tot ai pomenit de schimbarea religiei, profit de ocazie:) si anunt(inclusiv pe joce, care inca nu stie:p) ca pe 26 februarie voi avea botezul. Dupa cate minuni a facut Dumnezeu in viata mea, macar atata credinta sa am si eu, incat sa pot marturisi ceva oamenilor prin acest botez. Sunt fericita!

FELICITARI, draga Ancutza !!
Domnul sa te tine tare pana la sfarsit !

"Domnul sa iti fie desfatarea, si El iti va da tot ce-ti doreste inima. Incredinteaza-ti soarta in mina Domnului, increde-te in El, si El va lucra, El va face sa straluceasca dreptatea ta ca lumina, si dreptul tau ca soarele la amiaza. " (Psalmul 37)

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

hai mai Elena, ca m-ai facut sa plang! Frumos, frumos de tot mesajelul tau!
Inca o data la toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

Anca nu pot sa nu te felicit, o surpriza placuta

Flavia (sotie si mamica fericita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:

quote:

_

Pai Catalina, inseamna ca tu crezi ca Isus a venit totusi (si) sa schimbe Legea?:)
Acuma sa-ti spun ce inteleg eu prin Lege: Decalogul.
Cele 10 porunci sunt Legea lui Dumnezeu si nu inteleg de ce ar fi mai vrednica de schimbare porunca a patra(cea cu sabatul) decat porunca Sa nu ucizi. Ce fusese gresit in porunca tinerii sabatului? Sau, admiti faptul ca Dumnezeu a gresit o parte din porunci? A dat doar 1o si nici pe alea nu le-a putut face bine din prima?:)

Hohohooooo, pai stai nitel, ca de unde am plecat si unde am ajuns!! Daca e pe asa, apoi s-avem iertare, da' in decalog nu scrie de sambata sau duminica. Parca despre asta era vorba, nu?

quote:

Cat despre legea talionului, nu pot sa cred decat ca, daca ne-am intoarce in lumea lui Moise, poate nu ni s-ar mai parea asa de severa. Ma documentez si eu si daca ccc gasesc ceva satisfacator, te anunt.

Aici nu e vorba de severa, ci de faptul ca Isus a respins-o. Iar aceasta nedumerire a mea legata de care anume reguli se "abroga" din VT si care nu, persista... dar asta e, intr-adevar, alta discutie.
quote:

Iti multumesc mult pt. felicitari si pentru ca te bucuri pentru mine si, bineinteles ca nu ma supar cand cineva e de alta parere(cu conditia sa nu fiu numita "confuza" sau "naiva").

Din punctul asta de vedere cand discuti cu mine esti la adapost

_

Mergi la inceput